Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Pályi Zsófia Balatonja az amerikai National Geographic-ban

Látnivalók & Kultúra - Cikkek

2018. június 27., szerda — We Love Balaton

Fotó: Pályi Zsófia

A Pályi Zsófia képeivel illusztrált cikk a tó legismertebb látványosságairól, a legszebb helyekről és legjobb szőlőiről (is) ír. De elsősorban a fotósról.

"Kezdetben fogalmam sem volt, hogy milyen megközelítést adjak a projektnek, aztán rájöttem, hogy a vízen keresztül fogom megfogni a dolgot, hiszen így kerülhetek közel az emberekhez. Egyszerűen csak odamentem a fürdőzőkhöz és megkérdeztem, szeretnének-e szerepelni egy ilyen sorozatban. Könnyen megnyíltak" -  Pályi Zsófia Hemző Károly-díjas képei adták az apropót az amerikai National Geographic-nek, hogy a napokban a Balatonra nagyítson. A fotós halvány színvilággal, retro hangulatban ábrázolja a Balatont, úgy, mintha a tó valóban tenger lenne. A Balaton, a magyar tenger  című sorozat korábban több külföldi lapban vagy portálon szerepelt.

Fotó: Pályi Zsófia

A cikk egyébként a Káli-medencét, a Tihanyi-félszigetet, a Badacsonyt és Balatonfüredet emeli ki, a borászatok közül pedig külön említi a Figula, a Jásdi, a Gilvesy és a Szászi borokat. Programok közül a Művészetek Völgyét javasolják meglátogatni, a Vaszary Villa pedig a lap kedvenc múzeuma. 

A teljes NatGeo cikket ITT tudjátok elolvasni, Pályi Zsófia képeit pedig ITT tudjátok böngészni.

Fotó: Pályi Zsófia
Fotó: Pályi Zsófia

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy Általános Szerződési Feltételeink 2018. május 25-től megújultak, amelyek közül kiemelnénk a GDPR szabályozáshoz kapcsolódó Személyes adatok kezelése fejezet pontjait. Rendben