Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Több mint 200 ezren látogatták 2017-ben a Festetics-kastélyt

Látnivalók & Kultúra - Cikkek

2018. január 12., péntek — We Love Balaton

Fotó: Kiripolszky Csongor - We Love Balaton

Keszthelyen nagyon bizakodnak: jövőre is ugyanennyi látogatót várnak és nyolcmilliárdos fejlesztést ígérnek.

Festetics-kastély

8360 Keszthely, Kastély utca 1.
+36 83 312 191

2017-ben újra Magyarország leglátogatottabb kastélya lett a keszthelyi – írja a tvkeszthely.hu. Tavaly pontosan 203 778 látogatója volt a Festetics-kastélynak: július végén megesett, hogy három nap alatt csaknem tízezer jegyet is értékesítettek, októberben pedig még több mint tízezer látogatójuk volt. „Néhány ezreket emelkedtünk minden egyes hónapban” – nyilatkozta Pálinkás Róbert, a kastély igazgatója.

Fotó: Kiripolszky Csongor - We Love Balaton

A kastélymúzeumban 2011-től kezdve mintegy 2,8 milliárd forintnyi értékben történtek beruházások és „valamivel több mint 8 milliárd forintnyi fejlesztést” terveznek megvalósítani a következő két-három évben. „Ezek grandiózus fejlesztések, mondhatnám azt akár, hogy történelmi léptékű fejlesztések lesznek a Helikon Kastélymúzeumban” – mondta el Pálinkás. A kastély vezetése úgy véli, hogy idén is elérik a 200 000-es látogatottságot.

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy Általános Szerződési Feltételeink 2018. május 25-től megújultak, amelyek közül kiemelnénk a GDPR szabályozáshoz kapcsolódó Személyes adatok kezelése fejezet pontjait. Rendben