Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English

Tudatosság minden szinten - 18 érdekes program az Everness fesztiválon

Látnivalók & Kultúra - Cikkek

2018. június 20., szerda — We Love Balaton

Fotó: Kiripolszky Csongor

Június 20. és 25. között Alsóörsön, a MOL Nagyon Balaton keretében rendezik meg az Everness fesztivált. Beszélgetések, tánc, jóga - minden az önismeretről és a tudatosságról szól majd.

Everness Fesztivál 2018

2018. június 20., szerda
2018. június 25., hétfő

@ Pelso Camping
8226 Alsóörs, Camping utca 19.

Aki nem a spiritualitás híve, annak nem biztos, hogy ismerős az Everness Fesztivál, amit idén hatodszor rendeznek meg.  A rendezvény vega-, vegán- és családbarát, konkrétan mindenkit szívesen látnak, aki lazulni szeretne, tanulna önmagáról, elmerülne a szellemi világban vagy csak szimplán kiszakadna a mindennapokból. Ha ezek között magadra ismertél, mindenképpen olvass tovább, hátha a következő programokkal meg tudunk győzni arról, hogy bérletet válts az egész hétre.

A 2018-as fesztivál rendkívül színes programokkal jelentkezik: többek mellett olyan előadók érkeznek a Balatonhoz, mint Soma Mamagésa, Pozsgai Nikoletta tréner, Deborah Sundahl szexuálterapeuta és Feldmár András pszichológus, akik mind-mind szakterületük elismert képviselői. Zenei téren érdemes lesz odafigyelni a TribaliNetanel  Goldberg és Mitsch Kohn koncertjeire és a külföldi vendégek előadásai is csemegét jelentenek. Itt lesz az indiai spirituális tanító, Acharya Shree Shankar és a német gyógyító, Tom Peter Rietdorf. 

Kiválasztottuk a kedvenc programjainkat.

Külföldi előadók 

Fotó: Everness

Dan Millman spirituális előadó és Neale Donald Walsch író ugyan személyesen nem lesznek jelen a fesztiválon, de élő kapcsolásban követhetjük előadásaikat. A 72 éves Millman elsősorban a részben önéletrajzi elemeket tartalmazó A békés harcos című könyve miatt lehet ismerős, Walsch pedig a Beszélgetések az Istennel című könyvsorozatának köszönheti népszerűségét. Szintén live stream-en jelentkezik be James Eaton, aki az Oxfordban megszerzett matematikus diploma után kipróbálta magát színészként, hogy végül napjainkra elismert spirituális tanítóvá váljon. Saját életútján keresztül hangsúlyozza az "ébredés, felvilágosulás" fontosságát. 

Nem kell a számítógépet bekapcsolni, hogy a rendezvényen találkozzunk az indiai Acharya Shree Shankarral. A spirituális tanító 12 évesen, egy autóbalesetben elveszítette szeretteit, rá öt évre már filozófiai díjat nyert, majd hosszú ideig remeteként élt Észak-Indiában. Jelenleg utazó tanítóként dolgozik, Európa sok-sok országában megfordult már. Izraelből látogat Magyarországra Boaz Nahaissi anatómia- és mozgáskutató, a Flystick technika megalkotója, melynek lényege, "hogy az embert összekapcsolja önmagával. Segít felismerni a természetes szerkezetünket, a természetes mozgást. Elősegíti a fascia, a kötőszövet mozgását."

Németországból jön Tom Peter Rietdorf, a Kahi-Healing atyja, melynek központjában mi más is állhatna, mint a test, a lélek, a szellem és az elme összhangja. A gyógyítási koncepció több orvoslási technikából merít, így például a kínaiból és az oroszból. Aki már hallotta Mitsch Kohn zongorajátékát, állítja, hogy minden idegszálát megnyugtatja. A német intuitív zenész elmondása szerint 3 éves kora óta két dimenzióban él egyszerre, közönségét a második dimenzió, énünk teljes felfedezésére biztatja. A fesztiválon minden nap különböző programokkal és wokshopokkal vár: tippeket ad a sikeres nap megéléséhez, rávezet belső szépséged felszabadítására, karmát old. 

Ofer Rosenthal vezetésével minden nap vízi terápiával "merülhetsz majd el a lelked csendjében, és belekóstolhatsz az aquatic healing arts őáltala kidolgozott módszerébe" - írják a szervezők, hozzátéve, hogy minden nap 12:15 és 14:45 lehet majd "megmerítkezni a Balatonban egy új szinten és módon."

Táncos programok

Fotó: Facebook

A mozgás sem hiányozhat a palettáról, a rendszeres jógaórák mellett táncos foglalkozásokon vehetnek részt a fesztiválozók, amelyek természetesen a test "felrázása" mellett a lelket is megdolgoztatják. Ilyen lesz például a tahiti tánc. Élő dobok, vízpart, csoportos lazulás - mindez minden nap 4:30-kor. Hasonló élményt ígér a pénteki Ecstatic Dance, amely egy DJ szet és egy hipnotikus mozgásmeditáció ötvözete.  Legalább ennyire izgalmasnak ígérkezik a MA-URI, amely saját sátrat is kapott a fesztiválon. A polinéz animátorok által vezetett foglalkozás kívülről talán koordinálatlan vonaglásnak tűnhet, de a teljes felszabadulás ígéretével kecsegtet.

Spirit Dance

Fotó: Facebook

A táncon nem csak részt venni, de "szimplán csak" csodálni is lehet majd az Evernessen. A Spirit Dance három előadást mutat be: Szili Vera Elszigetelve című koreográfiája az álarcok, a titoktartás, a magány témakörét boncolgatja, míg Sándor Tímea és Soós Viktória Szobája a tér és a személyiség kapcsolatát vizsgálja. A bezártság, a magára maradottság foglalkoztatja Sándor Tímeát a Magányba zárva című előadásban.  

Szexualitás mesterfokon

Fotó: Everness

A szexualitás témakörét olyan szakértők segítségével járja körbe a fesztivál, mint például Deborah Sundahl. Előadásai elsősorban a kölcsönös (és főleg a női) élvezetek elsajátításáról szólnak. A Bodywork workshopjain a társas érintkezés, a nem monogám kapcsolatok lesznek előtérben. Dr. F. Lassú Zsuzsa előadása is érdekesnek ígérkezik: a gyermekkori szexualitás, a szexuális nevelés hatását vizsgálja. Tuskó Krisztina vezetésével pedig az érzékiség felé vezető utat lehet felfedezni.

Magyar celebek

Fotó: somamamagésa.hu

Soma Mamagésát senkinek nem kell bemutatni. A szexualitással, spiritualitással, önmagunk mélyebb megismerésével foglalkozó Új Egyensúly "mozgalom" sátrat is kapott a fesztiválon. Érdemes benézni, mert minden napra tabudöntögető beszélgetéseket, workshopokat, tanfolyamokat ígér. Puzsér Róbert a  "Spiritualitás, metafizika és misztika a posztmodern térben" címen a new age, az ezotéria, a csoda és a varázslás témakörökben fejti ki véleményét Farkas Attila Márton társaságában, péntek délben.

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy Általános Szerződési Feltételeink 2018. május 25-től megújultak, amelyek közül kiemelnénk a GDPR szabályozáshoz kapcsolódó Személyes adatok kezelése fejezet pontjait. Rendben