Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Új zenei helyszínnel, és a már megszokott nagy adag kultúrával készül a Művészetek Völgye

Látnivalók & Kultúra - Cikkek

2018. május 11., péntek — Rutai Lili

Fotó: Balkányi László

Ismét leköltözik a völgybe néhány előadással a Katona József és a Nemzeti Színház, a Filmarchívum magyar klasszikusokat vetít, a feltörekvő zenekarok pedig új helyszínt kapnak. Emellett több ingyenes parkoló is várja majd az idei Művészetek Völgyébe kirándulókat - tudtuk meg a fesztivál sajtótájékoztatóján.

Ha csak a számokat nézzük, már akkor elég imponáló a 28. Művészetek Völgye:  július 20. és 29. között három településen, 28 nagyobb és 40 kisebb helyszínen több, mint 1500 program várja majd a látogatókat. 

Kapolcson
, Taliándörögdön és Vigándpetenden ezúttal is mint minden évben, tíz napra átalakulnak a csendes utcák, parasztházak és zöld mezők. A Művészetek Völgye kedvéért zsibongó vásárok, kulturális programok, külföldi és hazai előadók, és rengeteg résztvevő tölti meg a tereket, a fesztivál így egyszerre családias és sokszínű,  zsúfolt, de  legfőképp szabad és barátságos.

Fotó: Balkányi László

Művészetek Völgye 2018

2018. július 20., péntek
2018. július 29., vasárnap

@ Kapolcs és a környező falvak
Kapolcs, Taliándörögd és Vigántpetend

A TRIP hajón megrendezett sajtótájékoztatót Iamyank és Harcsa Veronika nyitotta a Völgy új himnuszával, majd ezek után árulták el a szervezők, hogy mire is számíthatnak 2018-ban a "völgylakók".

Ami a zenét illeti, a Panoráma Színpadon fellép például a Margaret  Island, a 30Y, és a Quimby, külföldről pedig ide érkezik a DePhazzRebecca Ferguson, és a Triggerfinger is. Az NKA Hangfogadó Programnak köszönhetően a Fran Palermo, az Elefánt, a Blahalouisiana és az Anima Sound System is színpadra lépnek Taliándörögdön. De a Pesten megnyílt kávézó, a Klinika is rengeteg tehetséges magyar előadót hoz saját, dörögdi udvarára.

A jazz szerelmeseinek a Harcsa Veronika Udvar kedveskedik külföldi és magyar előadókkal. A Kőbánya Udvar pedig a rocklegendákat és fiatal tehetségeket csábítja,  itt játszik majd például az Ivan and the Parazol, a Mary Popkids és a Carbonfools is. 

A komolyzenét Kapolcs és Vígándpetend templomaiban kereshetjük, a szólózongorától a kamarazenekaron át a zenei stand-upig terjedő skálán. A népi hagyományoknak pedig két udvarban tisztelegnek majd, itt debütál Szvorák Katalin új duplalemeze, bemutatkozik egy magyar népzenei hagyományokat ápoló hongkongi együttes, és a FolkKaraoke műfajjal is megismerkedhetünk majd.

Fotó: Balkányi László

A színházi produkciókról a Nemzeti  Színház, a Színház- és  Filmművészeti  Egyetem és a Katona gondoskodnak, a Magyar  Nemzeti  Filmarchívum pedig filmritkaságokkal készül a fesztiválra. Az irodalmi programok terén ismét a Kaláka Együttes versudvara lesz a fő helyszín, ahol Varró Dániel, Tompos Kátya és Szabó T. Anna is tiszteletét teszi majd. Nyáry  Krisztián a magyar irodalom történelméről tart előadást, Kemény  Zsófi új regényét mutatja be, és a POKET zsebkönyvek is megvásárolhatóak lesznek itt.

Emellett lesznek még TEDx-előadások tudományos témákban vagy és a férfi-női kapcsolatokról is, a Highlights of Hungary pedig az év leginspirálóbb történeteiből merít majd ihletet.

Fotó: Balkányi László

A gyerekbarát programok sem maradhatnak majd el, sőt szinte minden helyszínen megjelennek, és a mozgásra vágyók is megtalálják majd a helyüket a jógaórákon és sportversenyeken.

A látványelemekről ezúttal is a Hello Wood csapata, a gasztronómiai élvezetről a kézműves vásár, a pazar borokról pedig a MOL Nagyon Balaton Borudvara gondoskodik majd.

Üdvözlendő újdonság idén, hogy Taliándörögdön ingyenes parkolókat létesítenek. A településeket pedig idén is csigabuszok kötik majd össze a többi helyszínnel. A csigabuszok menetrendjét a Művészetek Völgye alkalmazáson keresztül, a BKK Futárhoz hasonló rendszeren lehet majd követni.

Fotó: Balkányi László

További információkért és részletes programért látogassatok el a fesztivál honlapjára.

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy Általános Szerződési Feltételeink 2018. május 25-től megújultak, amelyek közül kiemelnénk a GDPR szabályozáshoz kapcsolódó Személyes adatok kezelése fejezet pontjait. Rendben