Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Veszprém fontos lépést tett az Európa Kulturális Fővárosa címhez

Látnivalók & Kultúra - Cikkek

2018. február 15., csütörtök — We Love Balaton

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Debrecen és Győr mellett Veszprém pályázatát ajánlja az Európa Kulturális Fővárosa (EKF 2023) projekt döntőjébe a független nemzetközi szakértői testület.

Magyarország adja 2023-ban Európa Kulturális Fővárosát, a címre első körben összesen hét város adta be pályázatát. Ebből választotta ki egy 12 fős, az Európai Bizottság által kiválasztott, nemzetközi testület a három legjobbnak ítélt tervet. A döntés értelmében Debrecen, Győr és Veszprém városa izgulhat tovább.

A bizottság ajánlását a magyar kormányzat jóváhagyása véglegesíti  majd, ezt követően a kiválasztott három település tovább finomítja a pályázatát. A tanácsadó testület 2018 végén tér vissza és tesz ajánlást az EKF 2023 pályázat magyarországi nyertesére - írja a veszprem.hu.

„Óriási lehetőség Veszprém és a Bakony-Balaton régió lakói számára, hogy a közösen beadott pályázatuk a döntőbe jutott. Örömmel tölt el, hogy a szakmai zsűri is meglátta a Veszprém 2023 pályázatban rejlő lehetőségeket. Már holnaptól folytathatjuk azt a munkát, amely a javaslatok részletes kidolgozása mellett olyan megoldásokat kínál a térségnek, amelyek a szezonalitásból adódó kihívások orvoslásával, munkahelyek teremtésével, s így az elvándorlás folyamatának mérséklésével, a tehetséges fiatalok megtartásával javítja a térség életminőségét” – mondta Porga Gyula, Veszprém polgármestere a bejelentés után.

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy Általános Szerződési Feltételeink 2018. május 25-től megújultak, amelyek közül kiemelnénk a GDPR szabályozáshoz kapcsolódó Személyes adatok kezelése fejezet pontjait. Rendben