Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English

Veszprémben elmondják, hogy miként múlik el a jövő

Látnivalók & Kultúra - Cikkek

2017. október 6., péntek — We Love Balaton

Fotó: TEDxBenedekHegy

Vagy legalábbis nyolc előadás ezt boncolgatja majd a TEDxBenedekHegy során.

Október 7-én, szombaton második alkalommal rendezik meg a TEDxBenedekHegy nevű konferenciát a veszprémi Agóra Művelődési Központban. A TED egy „Gondolatok, amelyeket érdemes terjeszteni!”-jeligéjű konferenciasorozat, ami napjainkra a világ egyik  legkeresettebb és legkomolyabb, de nem szigorúan szakmai rendezvényévé vált. A TEDx pedig a helyi szervezésben megvalósuló, TED-szellemiségű eseményeket fogja össze világszerte licensz alapján: a TEDxBenedekHegy is egy ilyen program.

Veszprémben először 2016-ban tartottak TEDx-konferenciát, amelynek jelszava a „Túl a határainkon” volt. „Arra voltunk kíváncsiak, hogy mi az, amit nekünk, mint embernek – akár külső vagy belső határról legyen szó – át kell lépni, meg kell érteni, vagy akár meg kell ismerni.” – nyilatkozta a vehir.hu-nak Pusztai Ádám, a konferencia főszervezője. A mostani téma az „Elmúló jövő”, kérdésfeltevése pedig, hogy mik azok az események vagy döntések, amik előrelendítenek minket. „Igyekszünk arra törekedni, hogy a téma mindenkinél valamilyen szinten «rezonáljon», legyen az mérnök, orvos vagy akár újságíró.” Idén nyolc előadást mutatnak be a konferencián a lakástulajdon kérdésétől a Mars meghódításáig, amit harminc jelentkező ötletei közül választottak ki a szervezők.

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy Általános Szerződési Feltételeink 2018. május 25-től megújultak, amelyek közül kiemelnénk a GDPR szabályozáshoz kapcsolódó Személyes adatok kezelése fejezet pontjait. Rendben