Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Vidd haza a Balatont! – 6+1 újhullámos ajándéktárgy

Látnivalók & Kultúra - Cikkek

2016. augusztus 16., kedd — Bagi László

A mostani balatoni felhozatalt tekintve nem könnyű a helyzet, ha szeretnél otthonra egy balatoni emléket, vagy valamilyen ajándékkal térnél haza a nyaralásból. Nehéz, de nem reménytelen: körülnéztünk, és kihalásztuk a fröccsöntött hűtőmágnesek, vicces bögrék és meztelen nős törölközők áramlatából azt a hét újhullámos kedvencet, amit mi is szívesen hazavinnénk.

Malinovka

Elég ránézni a Malinovka türkizárnyalatú füzeteire, és máris bevillan a balatoni nyár minden kékje: a tó a tihanyi partról nézve, az ég a Kerékbár fölött és a Kékszalag viharos startja. A füzet a kis vitorlásokkal és a hullámos Balatonnal igazi kedves nyári emlék, arról nem is beszélve, hogy valahova amúgy is le kell jegyezni a Kővirágban a konyha melletti asztaltól kihallgatott túrógombócreceptet vagy azt, hogy melyik fordítva felfestett turistajelzésnél kell Kapolcs felé fordulni. A6, A5 és mini jegyzetfüzet méretekben kapható,  reciklált belívpapírokkal, textilborítóval, szuper bőrszalagokkal, kézzel varrva.

Lelőhely: MONO, Ludwig, Iparművészeti Múzeum

Fotó: Malinovka

ART HEKK

Egyedi, kézzel készített táblaképek és fahalak: a nálunk korábban részletesen bemutatott ART HEKK tudja, hogy a strandolós életérzéshez csak humorral érdemes közelíteni. Ne lepődjünk meg tehát, ha művészetükben a napozás utáni, atlétaalakú fehér bőrfelület dominál, az általuk kínált hal pedig kicsit szálkás. Az ART HEKK csapata egyébként nem fukarkodik a halkészítés trükkjeivel: különböző vízparti (majd később szüreti) eseményeken workshopokat tartanak, ahol például gyerekek festhetnek fahalat. Már csak tesztelésnek sem rossz: de hát ilyet én is tudnék festeni, gondoljuk néha, aztán kiderül, hogy talán ilyet mégsem. Halas pólók és pulcsik, borostás tihanyi matrózok, csókos szájú fahalacskák a polc tetejére – ilyen máshol úgysem akad a hálódba.

Lelőhely: http://www.arthekk.hu

Fotó: ART HEKK

Garda bag

A NUBU márka amúgy is megkerülhetetlen, ha az ember a Budapest-Tihany közti dizájnvonaton utazgat. Az ART Placcon felfedeztük a halas táskáikat: ki ne hordana szívesen egy garda- vagy pontydefiníciót a hátán a balatoni nyár alatt?

Lelőhely: MONO Art&Design, Budapest, Tihany

Fotó: NUBU

TATZ tetkók

Minden nyáron lehullanak a törölközők, és úgyis mindenkiről kiderül, hogy mi és hol van varrva, lőve, lyukasztva – de az őrületet lehet lemosható tetkóval is fokozni… A TATZ tetkói egy átlagos strandolón két napig maradnak meg (vízi mentőkön csak egy), vegyszermentesek, biztonságosak, és akár egy fesztiválon sorban állás közben is feltapaszthatók – már ha van nálunk csőre töltött vízi pisztoly. A Balika fantázianevű kollekció csupa balcsis tetkót tartalmaz: fecskealsó, tengerészsapkás sirály, főtt kukorica és bikini – a barna bőrön még szeptemberben is látszanak.

Lelőhely: http://tatz.hu/collections/sets/products/balika-set-of-5

Fotó: TATZ

Kis Balatonhatározó

A We Love Balaton kiadója forgalmazza a Kis Hungarikumhatározók nevű sorozatot, amelynek Szabó Zsófi illusztrátor-ötletgazda által készített, különösen vicces képei rögzítenek mindent, ami hungarikum, jelen esetben Balaton: csúszdás vízibicikli, lángos, tengeri hal a tóparton fogyasztva. Angol verziója vicces ajándék lehet a tihanyi levendulaillattól bódult, szalmakalapos német ismerőseinknek vagy annak a dán párnak, akik a Strand Fesztiválon nem értik a sorban, hogy a Kishableány ebben a viszonylatban nem a koppenhágai vízpartra utal, hanem egy annál sokkal legendásabb helyre. Zsebben is elfér, humoros és könnyed: Siófokig kétszer kiolvasod.

Lelőhely: Atlantisz Könyvsziget, Flatlab, Fonyódi Turisztikai Egyesület, Iparművészeti Múzeum Ajándékbolt, Ludwig Múzeum Ajándékbolt, Magyar Nemzeti Múzeum Ajándékbolt, MONO, Pagony Könyvesbolt

Fotó: Kis Hungarikumhatározók

CUCC papírzsákok

Az utóbbi években a „tegyük fel egy dobozban a szekrény tetejére” filozófia helyett sokkal divatosabb lett esztétikus tárolókban hagyni dolgaink egy részét a lakásban – fonott kosarakban, textiltárolókban és papírzsákokban. Ezt a trendet közvetíti a CUCC papírzsák, amelybe mindenféle kacat gond nélkül elsüllyeszthető. A MONO felkérésére a tervező limitált kollekcióval készült a nyárra, szinte érezzük, ahogy nyaldossa a talpunkat a kis kék hullám. Ebben jövő júniusig kellemeset pihen a békatalp, a hattyús úszógumi és a fesztiválsátor is. Gyűrhető, vasalható, összehajtható és szép. Mi kell még?  

Lelőhely: http://cuccpapirzsak.hu/

Fotó: CUCC papírzsákok

BALCSI Original

A márka az elmúlt néhány évben megbízható forrás lett azoknak, akik még Gyenesdiáson is a Baywatch gondolatával játszanak, hasukra nyomtatva foglalnának állást az észak vs dél örök kérdésében, esetleg dresszükön is jeleznék, hogy itt ma lángos fogyott. A szokásos pólóikon és kapucnis pulcsikon kívül idén diszkrét halas zsebbel is jelezheted, hogy irány a tó.  

Lelőhely: http://balcsioriginal.com/

Fotó: BALCSI Original

+1 Balatoni levegő

Igazi szuvenír hekk hack: balatoni levegő egy dizájnos konzervdobozba zárva. Viccesen hülye ötlet, súlyos függőknek ajánljuk beszerezni: csak felpattintod egy hűvös novemberi estén, és már árad is a pesti albérletben a tó illata.  

Lelőhely: https://www.facebook.com/balatonilevego/

Fotó: Balatoni levegő

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!