Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

A Füredi Borhetek a Balaton Régió egyik legnagyobb hagyományú és legszínvonalasabb borfesztiválja idén is a Nagyon Balaton programsorozat része.


A We Love Balaton kedvencei

Augusztus 20.
18:00 Szalóki Ági
20:00 Kaláka 40
22.00 Tűzijáték

Augusztus 21.
20:00 Ferenczi György és a Rackajam

Augusztus 22.
19:00 Mystery Gang

Augusztus 28.
18:00 Mary Popkids
20:00 Margaret Island

Augusztus 29.
18:00 Esti Kornél akusztik
20:00 Harmonia Garden

  • Részletes program: ITT
  • Helyszín: Balatonfüred, Tagore sétány
  • Jegyár: A koncertek ingyenesek


Kisfaludy Sándor, Jókai Mór és Blaha Lujza, na meg Bujtor István kedvenc tóparti városában idén is három héten át a boroké a főszerep. Balatonfüreden több száz, a borvidékről származó tétel várja, hogy bemutatkozhasson, miközben a zenéért a magyar könnyűzene, a pop és a folk éppen legnagyobb hazai sztárjai felelnek. A Füredi Borheteken idén is mintegy 150 ezer másik olaszrizlingrajongóval koccinthatunk.

Az ország egyik leglátogatottabb gasztronómiai rendezvényén, az északi part fővárosában, Balatonfüreden augusztus 8-től 29-ig boros standok köré gyűlnek a Tagore sétány járókelői. Ez nem egy újhullámos gasztrohepp: mindannyiunk egyik kedvenc borvidéke, a Balatonfüred-csopaki 1932 óta ünnepli a bort, méghozzá minden évben három héten keresztül.

 A Füredi Borheteken a környék minőségi termelőitől palackkal és kimérve is kérhetünk, miért ne választanánk utóbbit, ha több fajtával is megismerkednénk? A füredi részről testesebb, tartalmasabb, a csopakiról könnyedebb, lágyabb tételeket kóstolhatunk. Az olyan nagy nevek mellett, mint a Szabó Családi Pince, a Söptei Pincészet, a Koczor Pincészet, a Dobosi Pincészet, a Figula Pincészet, a Horváth Pince, a Homola Pincészet, egészen kicsi, családi pincék is prezentálnak, illetve kiállít az év helyi bortermelője is. Kérdezzünk a borászoktól bátran, az ismerkedéshez a háttér a Balaton, a zenei aláfestésért pedig a magyar könnyűzene, a pop és a folk hazai sztárjai felelnek.

A fellépők között idén is ott lesznek a VOLT Produkció és az MR2 Petőfi rádió Nagy-szín-pad! tehetségkutatójának versenyzői. Színpadra lép a tavalyi Nagy-szín-pad! győztese, a Mary Popkids, akik a jövő zenéjét hozzák a Tagore sétányra. Az idei Nagy-szín-pad! mezőnyét pedig az egyik legígéretesebb induló, a folkos-gitározós Margaret Island képviseli. De a Kisfaludy Színpadon jut hely a kulturális és folklórprogramoknak, a népzenei és néptáncelőadások, valamint a gyerekprogramoknak is.

A nyitónapon egy hagyományos borlovagrend-avatást is végignézhetnek az érdeklődők, augusztus 20-át pedig hagyományosan tűzijáték teszi még ünnepibbé. Füred nem hazudtolja meg címét: a kultúra városaként számos művészeti és tudományos programot kínál a borhetek ideje alatt is. Nyitva áll a Vaszary Galéria, a Jókai Mór Emlékház, és a nemrég elkészült Vitorlázeum is, amely egy egyedülálló vitorlástörténeti interaktív kiállítótér. Emellett a Tagore sétányon népi- és iparművészeti vásár, valamint gasztronómiai újdonságok várják az olaszrizling rajongóit.

Hasonló tartalmak

Látnivalók és kultúra

Dante Casino x Z Paradigma–Füge Produkció: Tyúkdráma

December 8-án és 9-én nézhetjük meg Georgita Máté Dezső rendezésében a Tyúkdrámát, a Jurányi Házban.

Látnivalók és kultúra

Jótékonysági felolvasás az Utcajogászért

December 8-án a FUGA-ban jótékonysági felolvasóestet tartanak az Utcajogász Egyesület adománygyűjtő nagykövetei, akik közül többen írók. A decemberi eseményen Garaczi Lászlóval, Czakó Zsófiával, Bakos Gyöngyivel, Vajna Ádámmal, Aradi Péterrel, Puskás Pannival és Rojik Tamással találkozhatunk.

8. Karácsonyi ronda pulcsis futás

Elő a ronda pulcsikat a szekrényből! Az idei lesz a nyolcadik alkalom, hogy a leggiccsesebb felsőnket magunkra öltve futhatunk a jótékonyság jegyében.

Gasztró

Gőzgombócnap a Majorban 2023

December 9-én finomságok várnak a majorban: reggel 8:30-tól bruncholásra számíthatunk, majd 12:00-től nápolyi pizzák és a már jól ismert gőzgombócok közül választhatunk. Lesz klasszikus szilvalekváros és nutellás-mascarponés is.

Neked ajánlott

A