Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

A nyár fröccs nélkül nem is igazi nyár Csopakon. A 2010-ben útra indított Csopaki Fröccsöntő immáron hagyományként kerül a nyári hónapok terítékére ötödik alkalommal. A helyi borhét mintájára a pavilonok különböző fajtájú fröccsöket és ínyencségeket kínálnak az odalátogatók számára, hisz a csopaki borok nemcsak magukban, de fröccsként is kitűnők!

A négynapos fesztivál emellett minden generáció zenei ízlésének megfelelő felhozatallal is rendelkezik, hiszen minden nap különböző műsorral várják a szórakozni vágyó vendégeket: a fiatalokat könnyűzenei koncertek, az örök fiatalokat pedig színházi előadások, míg a legfiatalabbakat gyermekműsorok várják. Vasárnap délelőtt pedig kezdetét veszi az XI. Csopaki Parti Ulti Party, amely minden évben egyre több ultigurut vonz a községbe.

Program:

Július 9.
16.00 Gyermekelőadás: „Mese Mátyás királyról” – zenés mesejáték a Tihanyi Vándorszínpad előadásában a Csopaki strandon 
19.00 A Bor-, és Pálinkaverseny díjátadó ünnepsége a strand parkoló Nagyszínpadán
20.00 Balkán Fanatik koncert a strand parkoló Nagyszínpadán

Július 10.
20.00 Sváb bál a Rulett együttessel a strand parkoló Nagyszínpadán

Július 11.
19.00 M.É.Z. koncert a strand parkoló Nagyszínpadán. A koncert szünetében: Ír táncbemutató, valamint ír táncoktatás és táncház
21.30  Kamaradarab a kisszínpadon a Veszprémi Petőfi Színház művészeinek közreműködésével

Július 12.
19.00 Iliosz táncegyüttes görög néptáncbemutatója és tánctanítása a strand parkoló Nagyszínpadán
20.00 Mydros zenekar görög koncertje a strand parkoló Nagyszínpadán.

Hasonló tartalmak

Kultúra

Macskafogó a Corvinban

December 9-én és 10-én minden idők legjobb magyar rajzfilmjét nézhetjük újra 15:30 órai kezdettel, a Corvin moziban. Ternovszky Béla rendező és Nepp József író 1986-ban készült, minden korosztály számára egyaránt szórakoztató rajzfilmje tökéletesen egyesíti magában a kaland-, a gengszter- és a kémfilmek legszebb hagyományait, és utánozhatatlan humorával egyúttal kacagtatóan parodizálja is ezeket a zsánereket.

Kultúra

Sárkány Éve Lampion Fesztivál a Biodómnál

A Sárkány Éve Lampion Fesztivál egy színes és varázslatos világba vezet, amely a fény és árnyék játékával vár bennünket december 16-tól február 24-ig. Az Állatkerti körúton lévő Biodóm kertjében a kínai kultúra iránt érdeklődőket mindenképp megszólítja, de a családosoknak is érdemes belépni ezen a mágikus kapun, hiszen bent 5-8 méteres installációk fogadnak, a sétányon haladva pedig karibi flamingókkal, sarkvidéki jegesmedvékkel, játékos csimpánzokkal, egzotikus állatokkal is találkozhatunk.

Látnivalók és kultúra

Dante Casino x Z Paradigma–Füge Produkció: Tyúkdráma

December 8-án és 9-én nézhetjük meg Georgita Máté Dezső rendezésében a Tyúkdrámát, a Jurányi Házban.

Látnivalók és kultúra

Jótékonysági felolvasás az Utcajogászért

December 8-án a FUGA-ban jótékonysági felolvasóestet tartanak az Utcajogász Egyesület adománygyűjtő nagykövetei, akik közül többen írók. A decemberi eseményen Garaczi Lászlóval, Czakó Zsófiával, Bakos Gyöngyivel, Vajna Ádámmal, Aradi Péterrel, Puskás Pannival és Rojik Tamással találkozhatunk.

Neked ajánlott

A