Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Aktív

Királynék, kisasszonyok és kancellárok nyomában

Veszprémet gyakran említik a királynék városaként, erre a tematikára épülve vehetünk részt egy új vezetett városi sétán január 20-ától. Többek között Gizella királynéhoz, híres leányiskolákhoz és az egykori apácamonostorhoz kapcsolódó hagyományok és történetek elevenednek meg ezen az ingyenes sétán.

A séta érinti a Veszprémvölgyet, a Jezsuita templomot, különböző Séd patak menti helyszíneket, valamint Benedek–hegyet, a Várhegyet és az Óváros teret is. 

A séta ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. További infók itt. Aki lemarad a 20-ai alkalomról, későbbi meghirdetett programra is jelentkezhet. Veszprém szintén ingyenes városbemutató sétájára itt jelentkezhettek.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Aktív

Csobánc meghódítása holdfényben

Mi a Keszi név eredete? Mit rejt Gyulakeszi temetője? Mi az a Széna-eregető? Honnan ered a Csobánc név? Mit mondtak a várvédő csobánci nők a labancnak?

Aktív

Túra a Szent György-hegyen

A Szent György-hegy a Tapolcai-medence egyik legizgalmasabb geológiai „alkotása”. A medence közepén fekvő vulkán geológiai csodáival, valamint páratlan természeti és gazdag kultúrtörténeti értékeivel szuper túracélpont. Március 16-án erről győződhettek meg ti is, egy 8,5 km és 4 óra hosszú túra során: megismerkedhettek a Sárkány történetével és megtudhatjátok, hogy valóban jégbarlang-e a Jégbarlang.

Látnivalók & kultúra

XI. Füredi Tavaszi Fesztivál

Március 15. és 17. között, a tavaszi hosszú hétvégén tartják a XI. Füredi Tavaszi Fesztivált, amelynek keretében ismét megelevenedik az 1848-as forradalom a reformkori városrészben: a szabad alkotás élményébe feledkezhetünk bele a Huray-villa romantikus kertjében, de lesz fáklyás felvonulás, bábszínházi előadás is.

Gasztró

„Gyereknek bátor” – Beck Zoli koncertvacsora

Március 15-én Beck Zolival hangolódhatunk a tavaszra a Kalózban, a Taste Balaton Fesztivál keretein belül. Az egy szál gitáros dalok mellé extra balatoni borsor jár, valamint a Kalóz gourmet fogásai: harcsa ruszli, kucsmagomba capuccino, vászolyi sajt, ropogós körömpörkölt, medvehagymás burgonypüré, és más finomságok.

Neked ajánlott

A