aktív

szerkesztés

Őszi tulipánhagyma-vásár és termelői pop-up

Program adatai

Vessétek bele magatokat az őszi kertészkedésbe Kőröshegyen! Szeptemberi napsütés, levendulamezők, Balaton... Tulipánt ősszel érdemes ültetni, mivel a tavaszi hagymák még „kezeletlenek”, de ősszel a kezelt hagymákat már elég a föld alá bedugni és várni, hogy tavasszal előbújjanak. Ezért szeptember 18-19-én 9-17 óráig a Kőröshegyi Levendulásban várnak mindenkit tulipánhagymával és minden jóval ami megterem náluk! Az időzítés szeptemberben lesz a legtökéletesebb a virághagymák beszerzéséhez! Legkésőbb szeptember végén, október elején neki kell látni az ültetésnek, hogy tavasszal már ott díszelegjenek a csodálatos kőröshegyi tulipánok a kertben, ablakban vagy balkonon!

A tulipánhagyma-választék mellett továbbra is megtaláljátok a kézműves termékeket: lekvár, tea, szörp és minden mi kamrapolcra való. Idén újításként a környékbeli termelőket és kézműveseket is meghívják, hogy igazi piaci nyüzsgést teremtsenek a dél-balatoni lankákon és megmutassuk micsoda kincsek teremnek a szomszédságunkban. Általában ekkor még tart a levendula utóvirágzása is, ami ugyan kevésbé látványos, de egy-egy aratótáskányit könnyedén össze lehet szedni, ha szeretnénk télire feltölteni a levendula készleteket! Nemcsak tulipánhagyma, de levendula is lesz készleten kaspóban és konténerben is!

Menetrend szerinti buszjáratok közvetlenül a bekötőút bejáratánál található buszmegállóban (Kőröshegy, Csárda) állnak meg, 5 perc sétaútra a kaputól! Kerékpártároló is van, és kutyabarát helyről van szó.

Hasonló tartalmak

Admin mode