A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) nevű "éves nagy gasztrorandevúra" idén szeptember 11-én, vasárnap kerül sor a Veszprémben 12:00 és 18:00 között. A 2012 februárja óta megrendezett gasztrorandevú mostanra már tizenöt vidéki étterem közös projektje, az idei évben pedig az "Örökségünk és kreativitásunk"-jelszó kerül a fókuszba: a vendéglátóknak a ételeken kívül egy "modern, önazonos kreatív fogással" is kell készülniük.

Az eseményen való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött, amelyre augusztus 15-től nyílik lehetőség a veszpreminfo.hu-n!

A program házigazdája a veszprémi Chianti Étterem, helyszíne pedig az Érseki Palota előtti tér. A rendezvény délben a püspök köszöntőjével és áldásával kezdődik, majd a balatonfüredi Baricska Csárda cigányzenekara lép fel.

Résztvevő éttermek

  • Anyukám Mondta Étterem (Encs): 
  • Baricska Csárda (Balatonfüred):
  • Chianti Étterem (Veszprém)
  • Erhardt Étterem (Sopron):
  • Gusteau Kulináris Élményműhely (Mád)
  • Ikon Étterem (Debrecen)
  • Kistücsök Étterem (Balatonszemes)
  • Macok Bisztro és Bor-Bár (Eger)
  • Mandula Étterem és Bor-Bár (Villány)
  • Nomád Hotel és Glamping (Noszvaj)
  • PalKonyha falusi lakásétterem (Palkonya)
  • Rosinante Hotel és Étterem (Szigetmonostor)
  • Viator Apátsági Étterem és Bor-Bár (Pannonhalma)
  • Walter Vendéglő (Perbál)