Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Aktív

Veszprém, a zenélő ékszerdoboz - Zenés városnéző séta

A július 24-én, pénteken 15:00-tól szervezett veszprémi zenés városnéző túrán a résztvevők átfogó képet kaphatnak Veszprémről, a város zenei nagyjairól és a híres fesztiválokról. A városnézést rendhagyóvá és élménydúsabbá teszi az idegenvezető és énekes, aki a helyszínekhez kötődő dallamokat ad elő.

Veszprémet 2019 őszén A zene városa címmel tüntette ki az UNESCO. A zenélő ékszerdoboz sétán az érdeklődő zenebarátok kicsiktől kezdve nagyokig megismerkedhetnek azokkal a belvárosi helyszínekkel, melyek kötődnek a város zenei múltjához és jelenéhez.
 
Idegenvezető és énekes: Kruppa-Jakab Éva (Veszprém megyei Prima-díjas Gizella Nőikar szólistája)
Találkozási pont: Tourinform Veszprém (Veszprém, Óváros tér 2.)
Időtartam: 2-2,5 óra
Útvonal: Óváros tér - Rákóczi utca - Szabadság tér - Brusznyai utca - Megyeház tér – Színházkert - Virág Benedek utca - Óváros tér - Vár utca – Benedek-hegy
Táv: kb. 1,5-2 km (könnyű séta) 

Cimkék

Hasonló tartalmak

Aktív

Csobánc meghódítása holdfényben

Mi a Keszi név eredete? Mit rejt Gyulakeszi temetője? Mi az a Széna-eregető? Honnan ered a Csobánc név? Mit mondtak a várvédő csobánci nők a labancnak?

Aktív

Túra a Szent György-hegyen

A Szent György-hegy a Tapolcai-medence egyik legizgalmasabb geológiai „alkotása”. A medence közepén fekvő vulkán geológiai csodáival, valamint páratlan természeti és gazdag kultúrtörténeti értékeivel szuper túracélpont. Március 16-án erről győződhettek meg ti is, egy 8,5 km és 4 óra hosszú túra során: megismerkedhettek a Sárkány történetével és megtudhatjátok, hogy valóban jégbarlang-e a Jégbarlang.

Látnivalók & kultúra

XI. Füredi Tavaszi Fesztivál

Március 15. és 17. között, a tavaszi hosszú hétvégén tartják a XI. Füredi Tavaszi Fesztivált, amelynek keretében ismét megelevenedik az 1848-as forradalom a reformkori városrészben: a szabad alkotás élményébe feledkezhetünk bele a Huray-villa romantikus kertjében, de lesz fáklyás felvonulás, bábszínházi előadás is.

Gasztró

„Gyereknek bátor” – Beck Zoli koncertvacsora

Március 15-én Beck Zolival hangolódhatunk a tavaszra a Kalózban, a Taste Balaton Fesztivál keretein belül. Az egy szál gitáros dalok mellé extra balatoni borsor jár, valamint a Kalóz gourmet fogásai: harcsa ruszli, kucsmagomba capuccino, vászolyi sajt, ropogós körömpörkölt, medvehagymás burgonypüré, és más finomságok.

Neked ajánlott

A