Program adatai

Világsztárok Veszprémben!

Új helyszínekkel bővül az immár 12. esztendejébe lépett VeszprémFest, lehetővé téve, hogy látogatói számára az eddigieknél is szerteágazóbb, változatosabb zenei élményt kínáljon. A Nagyszínpad, a Rozé, Rizling és Jazz Napok, valamint a Kolostor mellett új színhelyként a FestGarden és a FestPresszó kínálja tematikus programjait.

Jegyvásárlás: ITT

PROGRAMOK

Nagyszínpad

FestGarden

FestPresszó

Jezsuita Kolostor

  • Július 18. (szombat), 17:00 - Ex - A. E. Bizottság (ef.Zámbó Happy Dead Band Akusztik és a Wahorn Airport)


A rendezvény nyaranta több napon át kínálja különböző zenei műfajok legszínvonalasabb, világhírű előadóit, legyen szó világzenéről, jazzről, klasszikus zenéről, operáról, vagy pop zenéről.

A koncertek háttere, természetes díszlete a Veszprémi Vár érseki palotájának gyönyörű barokk épülete. A helyszín nagyban hozzájárul ahhoz, hogy – a nagyvárosok zajától távol - az idelátogatók egy egyedi, meghitt, baráti hangulat részesei lehessenek. Legyen a VeszprémFest egy vidéki végvára a világszínvonalú zenei produkcióknak, otthona - mégha csak egy-két napra is - azoknak a sztároknak, akik Európa és a világ színpadainak deszkáin is otthonosan mozognak, és persze, legyen ez a pár nap egy évről évre fontosabb bejegyzés a fesztivál-, kultúra- és zenerajongók naptárában! Pár nap, ahol ott kell lenni, pár nap Veszprémben.

A 12. VeszprémFest műsora

A fesztivál a nyitónapján, július 15-én Roger Hodgsont, a Supertramp legendás énekesét, dalszerzőjét köszönthetjük a Szentháromság téren. Július 16-án a Kool & the Gang, amerikai disco, jazz, R&B, soul, funk együttes lép színpadra, másnap Dee Dee Bridgewater amerikai jazzénekesnő lép fel Dee Dee BridgewaterIrvin Mayfield jazz trombitással és a New Orleans Jazz Orchestrával. A zárónapon pedig Emeli Sandé világhírű brit R&B és soul énekesnő és dalszerző lép a Veszprém Aréna színpadára, aki először koncertezik hazánkban!


A FestGardenben, amely a város egyik legizgalmasabb és legszebb kirándulóhelyén található Historia Kertben kapott helyet, három estén át kimondottan a jazz világába invitálja a látogatókat. Fellép: Mike Stern és Didier Lockwood, Jack DeJohnette dobos és 3 zenésztársa, valamint Carmen Souza és Theo Pascal lép a színpadra.

A másik új helyszínre, a FestPresszóba két estére költözik be az őrület: Svédországból érkezik a Movits!, majd a román Moonlight Breakfast.

A már hagyományosnak mondható Rozé, Rizling és Jazz Napok kísérőrendezvény keretében, július 10. és 19. között, 10 nap alatt, 30 borász, 30 koncert várja az érdeklődőket az Óváros téren.

A Kolostor idén Ex - A. E. Bizottság a Kolostorban címmel rendhagyó kulturális programot kínál: a kiállítás megnyitó után az ef.Zámbó Happy Dead Band Akusztik és a Wahorn Airport adnak koncertet.


Rozé Rizling és Jazz Napok

Évente több mint tízezren vesznek részt ezen a nagyon kellemes hangulatú rendezvényen, Veszprém barokk és szecessziós épületekkel övezett főterén. Ez évben is - immár ötödik alkalommal - friss rozékkal, rizlingekkel, fröccsökel és természetesen nagyon friss jazzistákkal töltődhetnek a gasztrokulturális élmények kedvelői.

10 nap, 30 borász, 30 koncert - idén július 10. és 19. között az Óváros téren.

Hasonló tartalmak

Admin mode