Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English

191. Anna-bál @ Anna Grand Hotel Wine & Vital****
Anna Grand Hotel Wine & Vital****
8230 Balatonfüred, Gyógy tér 1.
Részletek

júl23 -tól
júl23 -ig

Az Anna-bál már közel 200 éve a balatonfüredi kulturális élet kiemelkedő pontja. A fiatal elsőbálozók mellett hírességek és politikusok és képviseltetik magukat a Balaton-part legelőkelőbb eseményén. A 191. Anna-bál idén július 23-án kerül megrendezésre az Anna Grand Hotelben.

Anna Grand Hotel Wine & Vital****

8230 Balatonfüred, Gyógy tér 1.
+36 87 581 200

Az első Anna-bált 1825. július 26-án rendezte meg Balatonfüreden a Horváth-házban Szentgyörgyi Horváth Fülöp János leányának, Anna-Krisztinának a tiszteletére.

A minden év Anna naphoz legközelebbi szombatján megtartott bál mindig is az ország legelőkelőbb báljai közé tartozott, ahol a haza legjelesebb művészei, politikusai nyaranként találkoztak. Sokszor és szívesen látott vendég volt Jókai Mór, Blaha Lujza és Vörösmarty Mihály

Idén újdonságként sétálójegyet vezettek be, amely az Anna-báli programon való részvételt és az éjféli svédasztalos menüfogyasztást foglalja magában.

kísérőrendezvények közül kiemelkedik Krúdy Gyula novellája alapján, a "Balatoni szívhalászat", melyet a bált megelőző napon (pénteken) tartanak. A szépen feldíszített, fellampionozott hajó fedélzetéről a vízbe dobott fa-szíveket kell a vendégeknek kihalászni a hullámok habjai közül. Érdekes feladat, hogy mindenki megtalálja párját, szíve választottját.

Hagyományos délutáni program a bál napján az előző év bálkirálynőjének hintós sétakocsikázása a városban. A Móló Színpadon pedig korabeli műsorok, táncbemutatók szórakoztatják a közönséget.

Hasonló események