Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English

Borsos 110 kiállítás

Borsos 110 kiállítás @ KOGART Tihany
KOGART Tihany
8237 Tihany, Kossuth Lajos utca 10.
Részletek

nov05 -tól
jan29 -ig

Borsos Miklós művész 1906-ban született Nagyszeben városában. A világon mindenfelé szobrászként ismerik, pedig a képzőművészet majdnem mindegyik ágában sikerült maradandót alkotnia. Járt Firenzében és a francia Riviérán is, de szíve hazahúzta őt - többek közt a Balatonhoz is. Születésének 110. évfordulója alkalmából a KOGART Művészeti Galéria kiállítást rendez legjelentősebb műveiből, nagy hangsúlyt fektetve a művész Balatonnal és itteni alkotótársaival való kapcsolatára. A kiállítás november 5-től január 29-ig lesz látogatható.

KOGART Tihany

8237 Tihany, Kossuth Lajos utca 10.
+36 30 955 5958

Borsos Miklósnak többek közt olyan szobrokat köszönhetünk, mint a budapesti Clark Ádám téren álló "nullás kilométerkő", de ő alkotta meg Krúdy Gyula, Karinthy Frigyes és Bartók Béla síremlékét is, amik ma a Farkasréti és a Kerepesi Temetőben láthatók.
A kiállításon festmények, rajzok, kisplasztikák, szobrok, érmek, plakettek és reliefek is láthatók lesznek. A tárlat egy egész fejezetet szentel bibliai és mitológiai történetek illusztrációinak, illetve összekapcsolja az állandó kiállításként működő Borsos emléktermet és a Galéria időszaki kiállításainak helyet adó kiállítóterét.