Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English

Cilinder és lokni

Cilinder és lokni @ Vaszary Villa
Vaszary Villa
8230 Balatonfüred, Honvéd utca 2-4.
Részletek

610 - 1800 Ft aug061100 -tól
dec31 -ig

A Szépművészeti Múzeum épületének 2015-ben elkezdett felújítása tette lehetővé, hogy a munkálatok évei alatt a különböző gyűjtemények más kiállítóhelyekre vándoroljanak. A Vaszary Galéria a múzeum nemzetközi viszonylatban is tekintélyes méretű osztrák biedermeier festészeti gyűjteményének válogatott darabjait állítja ki közel két és fél évre.

Vaszary Villa

8230 Balatonfüred, Honvéd utca 2-4.
+36 87 950 876

A XIX. század első felében egész Közép-Európában divatossá vált a biedermeier néven ismert művészeti stílus. A feltörekvő polgárság igyekezett úgy megformálni környezetét, hogy a lakótérben komfortérzet alakuljon ki. Jellemző festészeti műfajok voltak a portré, az életkép és a csendélet. A polgári öntudat kifejeződéseként szívesen díszítették falaikat a hétköznapi környezet nyugalmat árasztó, békés jeleneteivel.

 A tárlat Friedrich von Amerling, Johann Nepomuk Ender, Franz Eybl, Friedrich Gauermann, August von Pettenkofen, Johann Baptist Reiter és Ferdinand Georg Waldmüller festményeire épül.Jegyárakról bővebb információ itt.

Hasonló események

Ezúton tájékoztatjuk, hogy Általános Szerződési Feltételeink 2018. május 25-től megújultak, amelyek közül kiemelnénk a GDPR szabályozáshoz kapcsolódó Személyes adatok kezelése fejezet pontjait. Rendben