Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English

Emberi, túlságosan is emberi

Emberi, túlságosan is emberi @ Vaszary Villa
Vaszary Villa
8230 Balatonfüred, Honvéd utca 2-4.
Részletek

aug19 -tól
jan08 -ig

Mi visz rá egy festőt arra, hogy hosszú évekig egy olyan festményen dolgozzon, amit nem láthat teljes egészében, mert a kép jóval nagyobb, mint a rendelkezésére álló falfelület? Talán valami emberi, túlságosan is emberi. E Nietzschét idéző címmel mutatkoznak be Duray Tibor művei augusztus 20-tól a füredi Vaszary Galériában. A két szekcióra osztott tárlat a harmincas évek diadalmas indulásától kezdődően egészen a nyolcvanas évekig mutatja be Duray művészetét, aki festő, rajzoló, szobrász és éremművész is volt.

Vaszary Villa

8230 Balatonfüred, Honvéd utca 2-4.
+36 87 950 876

A kiállítás első része az aranykor és a háború tematikája köré szerveződik. Duray Aranykora egyedülálló jelenség a 20. századi magyar művészet történetében, az impozáns méretű kompozíción (2x10m, olaj, vászon) több mint egy évtizedig dolgozott az alkotó.

A tárlat másik fele az életmű kimagasló darabjait jelentő tusrajzok sorozatát rendezi egybe apró tájképekkel, színpadkép-tervekkel. 


Duray művészetéről ITT tudhattok meg további érdekességeket.

Hasonló események

Ezúton tájékoztatjuk, hogy Általános Szerződési Feltételeink 2018. május 25-től megújultak, amelyek közül kiemelnénk a GDPR szabályozáshoz kapcsolódó Személyes adatok kezelése fejezet pontjait. Rendben