balaton

szerkesztés

10 érv a Balaton mellett

Szerzők

  • We Love Balaton

2013. 06. 18. 2:00

A Balatonról mindenkinek van egy sztorija, egy örökre beégett pillanatkép a fejében, egy íz, egy illat, egy hangulat. Sokszor még a hibáiba is szerelmesek vagyunk, nem rajta, hanem vele nevetünk, és mindannyian kicsit másért szeretjük. Minden esetre mi összeszedtünk 10 megkérdőjelezhetetlen érvet a Balaton mellett, tessék elolvasni, és meg sem állni a partig!

Fotó: We Love Balaton

A Balatonnak minden évszakban más arca van, és mindig izgalmas

1/9

Télen jégtakaró, amin jégvitorlások szántanak és kesztyűs kézbe fogott forralt bor. Tavasszal nyugodt, ráérős, otthonos, hívogató. Nyáron nyüzsgő piacos, borhetes, tűzijátékos, vitorlásokkal teli, gyöngyöző roséboros. Ősszel dolgos, szüretes, édes a must és ezerszínűek a levelek a fákon.

Fotó: Bordács Krisztina - We Love Balaton

BL YachtClub & Apartments

2/9

8638 Balatonlelle, Köztársaság utca 36-38.

Több Infó

Hatalmas vízfelület, ami hol nyugodt, hol zabos, szörffel meglovagolható vagy delfinként átugorható hullámok, yachtok és vitorlások, elalvás egy törölközőn a víz és a strand zajainak zümmögésében.

Fotó: Bordács Krisztina - We Love Balaton

Balatonföldvár Keleti strand

3/9

8623 Balatonföldvár, Somogyi Béla utca

Több Infó

Címkék

... azt a máig megfoghatatlan szabadságérzést, amire jó visszagondolni, és amit jó újra átélni. Végtelennek tűnő nyarak, táborozások, diszkó-élmények, naplemente-nézések, fröcskölések, csókolózások a parton, mindez jégkrémmel kikövezve.

Fotó: We Love Balaton

5. Mert az, hogy a Balatonon sokszor olyan, mintha semmi sem változna...

4/9

...azt is jelenti, hogy kicsit visszarepülhetünk az időben. Így válnak a SZOT-üdülők, a kopott padok, a folyton billegő asztalú lángososok és még a tapadós műanyag vonatülések is jóleső nosztalgia tárgyává, még akkor is, ha tudjuk: ideje volna ezen továbblépni.

Fotó: Bordács Krisztina - We Love Balaton

6. Végigvisz a bicikliút a tó körül...

5/9

...és nem is emberfeletti teljesítmény körbetekerni. Közben szembejön pár ad hoc biciklis büfé, frissítő sportfröccs meg árnyas strand.

Fotó: We Love Balaton

Istvándy Pincészet

6/9

8283 Káptalantóti, Hegymőg dűlő

Több Infó

... ami rengeteg jó bort, bortúrát és gyönyörű szőlőhegyeket jelent. Egyre több pince áll nyitva, szaporodnak a kóstolóteraszok, a házi sajtokból és sonkákból álló tapas-tálak, és lassan bejelentkezni sem kell ahhoz, hogy nekiindulva a hegynek egy este több borászatot is bejárj.

Fotó: We Love Balaton

8. A strand-gasztronómiának megvan a maga varázsa

7/9

Nem telhet el a nyár egy kiadós strandbüfé-látogatás, sajtos-tejfölös lángos, kürtőskalács vagy csalamádés hamburger nélkül. A Balatonba még a fitness-őrülteknek is beletörik a bicskájuk!

Fotó: Stiller Ákos

Liliomkert Piac

8/9

8283 Káptalantóti, Liliomkert

Több Infó

Címkék

Nem csak soha nem kóstolt pitypangszörpöket, sajtcsodákat és izgalmas ízeket hozott, hanem olyan hangulatos találkozási pontokat is, ahol hétről hétre az egész környék, sőt lassan a fél ország összegyűlik. Aki volt már szombaton a tihanyi termelői piacon vagy vasárnap Káptalantótiban, a Liliomkertben, tudja, mire gondolunk.

Fotó: Bordács Krisztina - We Love Balaton

10. A Balaton igazi túlélő

9/9

Jöhetnek rosszabb évek, apadhat vagy dagadhat a víz, változhat a politika, cserélődhetnek a generációk, lehetnek luxusyachtok a horgászcsónakok helyett, lehet divat a tenger és kerülhet új stég a kopott helyére, ő változatlan derűvel marad, és várja, hogy (újra)felfedezd.

Hasonló tartalmak

Admin mode