gasztró

szerkesztés

10 last minute gasztroajándék, ami visszahozza a balatoni nyarat

Szerzők

  • We Love Balaton

2020. 12. 17. 17:21

Egy gasztroajándékkal nem csak ízeket, hanem kedves emlékeket is a fa alá teszünk, ha egy Balaton-rajongó kedvenc borászatából, étterméből, termelőjétől választunk meglepetést. Összegyűjtöttünk néhány ajándékötletet.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Spájz

1/10

8630 Balatonboglár, Templom utca 2.

Több Infó

Címkék

A delikátbolt helyi termelők finomságait rejtő ajándékdobozokat és ajándékutalványokat is kínál, amelyek tetszőleges értékben rendelhetők. Részletek a Facebook-oldalon.

Fotó: Bab Kávézó – Facebook

Bab Kávézó

2/10

8220 Balatonalmádi, Baross Gábor út 5-7.

"Tegyük még ünnepélyesebbé a pillanatot egy olyan ajándékkal, ami ugyan apróságnak tűnik, de még meghittebbé teszi a reggelt, a napot, az ebéd utáni sziesztát" - írja a balatonalmádi kávézó Facebook-oldalán. Webshopjukból különböző erősségű és ízvilágú, helyben pörkölt specialty kávét és karácsonyi kávécsomagokat rendelhettek, akár díszdobozban is.

Fotó: Pulai Méhészet – Facebook

Pulai Méhészet

3/10

8291 Pula, Kis utca 42.

Címkék

Vers Zsófi és Puskás Szilárd a Kapolcs melletti Pulán, a Bakony lábánál gazdálkodnak. 180 méhcsaládjuk repce-, akác-, hárs- és vegyes virágmézzel ajándékozza meg őket. Vásárolni a honlapjukona Facebook-oldalukon és a pekedli.hu oldalán tudtok. 

Fotó: Kiripolszky Csongor - We Love Balaton

Szent Donát Borkúria

4/10

8229 Csopak, Szitahegyi út 28.

Több Infó

Címkék

A Borkúria csapata kencékkel készült az ünnepre: rendelhettek többek között bazsalikomos padlizsánkrémet, levendulás lilahagymalekvárt, birsalma chutney-t és szarvasgombás tapenádot is. Ha inkább pezsgőt ajánékoznátok, a Szent Donát Birtok két, hagyományos eljárással készített pezsgője, a finoman fűszeres Magma Rosé és a krémes Márga Furmint lehet a befutó, díszdobozban természetesen. Részletek a webshopban.
 

Fotó: Sebestyén Blanka - We Love Balaton

Kővirág – Étel, Ital, Ágy

5/10

8274 Köveskál, Fő út 9/a

Több Infó

A korlátozások miatt mindenki sokkal jobban értékeli az élményeket, mint a tárgyi ajándékokat. Nem ismerünk olyat, aki ne örülne egy romantikus ebédnek vagy vacsorának a Káli-medence szívében, így egy Kővirág-utalvány gyorsan megoldja az ajándékozás dilemmáját. 

Fotó: Sebestyén Blanka - We Love Balaton

Folly Arborétum és Borászat

6/10

8257 Badacsonyörs, Kápolnavölgyi út 25.

Több Infó

Szörp- és borválogatások, teakeverék és még atlaszcédrusmag is található az arborétum webshopjában. Aki egyszer már tett egy sétát az évszázados cédrusok alatt, örülni fog a Folly-ajándékoknak. (Nem gasztrós meglepetés ugyan, de megemlítjük, hogy arra is van lehetőség, hogy egy fa örökbefogadását ajándékozzátok oda egy természetimádó családtagnak, vagy barátnak.)

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Vánkos

7/10

8257 Badacsonyörs, Füredi út 29.

Több Infó

Címkék

Egy két főre szóló pezsgős reggelire jogosító utalvánnyal lehetelen mellélőni. A vintage hangulató panzió 2 éjszakára szóló, reggelivel és borkóstolóval kiegészített kupont is árusít.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

La Téne

8/10

8261 Badacsony, Park u. 3.

A badacsonyi kávézó és cukrászda bejglivel és mindenféle finomságokkal megpakolt ajándékdobozokat, sütisdobozokat és szójaviasz gyertyákat kínál. "Az ajándékdobozok megvásárlásával egyúttal azokat a magyar termelőket, kézműves alkotókat is támogatod, akiknek a termékei megtalálhatóak a La Téne polcain" - olvasható a Facebookon elérhető webshopjuk oladalain.

Fotó: Sebestyén Blanka - We Love Balaton

Istvándy Borműhely

9/10

8261 Badacsonytomaj, Római út 155.

Több Infó

Címkék

Istvándy Gergőék egy teljes élménycsomagot állítottak össze, aminek tartalma egy palack 2019-es Igazgyöngy gyöngyözőbor, egy 5 tételes kóstoló a Borműhelyben, egy borkészítési kupon és 2 db badacsonyi kóstolópohár. 

Fotó: Stari Sör – Facebook

Stari Sör

10/10

8300 Tapolca, Petőfi Sándor u. 12.

Címkék

A kisüzemi sörök kedvelői értékelni fogják a tapolcai főzde söreit. Csak azt kell gyorsan kideríteni, hogy klasszikus pils, gyümölcsös, IPA vagy búza a favorit. Ha nehéz a döntés, többféle sörfajtából álló csomagokat is rendelhettek a netes sörboltjukban.

Hasonló tartalmak

Admin mode