éjszakai élet

szerkesztés

10 világsztár, akikre idén nyáron táncolhatsz a Balatonnál

Szerzők

  • Bicsérdi Ádám

2019. 07. 02. 13:52

A '80-as évek legendáitól a drum&bass ikonikus alakján át egészen korunk hiphop sztárjáig sok mindenki megfordul szeptember végéig a Balaton partján. Összegyűjtöttük nektek, hogy kiket érdemes elcsípni egy koncertre a Balaton-környéki fesztiválokon.

Denzel Curry - Balaton Sound

Az újsulis, politikus modern hiphop egyik nagy alakja, aki nagyon úgy fest, 2019-ben a saját felnövéstörténetét megörökítő ZUU című albummal a műfaj élmezőnyébe érkezett. Lehet, hogy Zamárdiban a Rage Against The Machine-feldolgozását is előadja?

Mikor? Július 5., péntek, 23:15
Hol? Balaton Sound, Dreher Aréna

Future - Balaton Sound

Ha Denzel Curryról azt mondtuk, hogy nemrég érkezett a hiphop élmezőnyébe, akkor Future már régóta ott trónol. Az autotune-nal súlyosan terhelt trap többek között az ő hatására uralta le a világ streaming-toplistáit az utóbbi években, így Future a legnagyobb európai fesztiválokon is abszolút headliner név. Elég nagy fogás a Balaton Soundtól.

Mikor? Július 4., csütörtök, 20:00
Hol? Balaton Sound, Nagyszínpad

UB40 - VeszprémFest

Aki csak kicsit is hallgatott az elmúlt 30 évben rádiót, annak nem kell nagyon bemutatni a UB40-t. A névhasználat körüli jogi viták után a több alapítótagot is felvonultató UB40 Reunited érkezik Veszprémbe, így valószínűleg a klasszikus reggae-slágerek sem maradnak el. Bónusz, hogy a fesztivál szervezői minden rajongót vendégül látnak egy pohár vörösborra a koncert után.

Mikor? Július 12., péntek, 20:00
Hol? VeszprémFest, Nagyszínpad, História Kert

Katie Melua - VeszprémFest

A grúz származású énekesnő a 2000-es években futott be igazán, azóta minden lépése eseményszámba megy a briteknél. Veszprémbe már visszatérő vendégként érkezik, ahol ígérete szerint 6 lemezt számláló életműve minden fontos dalát előadja majd.

Mikor? Július 13., szombat, 21:00
Hol? VeszprémFest, Nagyszínpad, História Kert

Rick Astley - Paloznaki Jazzpiknik

Rick Astley egy netes mém miatt egy teljes generáció számára testesíti meg a nyolcvanas éveket ikonikus zakójával és mozgásával, és persze a koncertjén is a korszak nagy slágerét, a Never Gonna Give You Up-ot várja majd tőle mindenki. Astley azonban nem ragadt le a múltban, és nemrég teljesen maga játszott fel egy teljes albumot, szóval ne nosztalgiabulira számítsunk.

Mikor? Augusztus 3., szombat, 21:30
Hol? Paloznaki Jazzpiknik, Homola Pincészet Nagyszínpad

Lola Marsh – Veszprémi Utcazene Fesztivál

Az Izraelből a világot meghódító Lola Marsh és zenekara már a Szigeten és az A38-on is fellépett, most jóval intimebb környezetben lehet elkapni a jó értelemben vett, vérbeli nyári popdalokat író produkciót.

Mikor és hol? Veszprém különböző pontjain adnak majd koncerteket, a programot majd a július 17-20. között rendezendő fesztivál honlapján találjátok.

Sian Evans (Kosheen) - Művészetek Völgye

A Hide U-val a világhírnévig jutó bristoli csapat 2015 óta elcsendesedett, akkor úgy tűnt, nem biztos, hogy valaha újra játszanak élőben. A formáció énekesnője Sian Evans azonban az utóbbi években új erőre kapott és részben saját, részben Kosheen-számokkal turnézik egy új felálással. Magyarországra szinte egyenesen a Glastonbury után érkezik.

Mikor? Július 28., vasárnap, 21:15
Hol? Művészetek Völgye, Panoráma Színpad

Bastille - Strand Fesztivál

Korunk egyik legsikeresebb popbandája is visszajáró vendég már Magyarországon, de nem hinnénk, hogy emiatt ne indulna kisebb népvándorlás Zamárdi felé augusztus 21-én. Főleg, hogy ezúttal a júniusban megjelent új albumukkal, a Doom Days-sel turnézik a zenekar.

Mikor? Augusztus 21., szerda, 22:00
Hol? Strand Fesztivál, Mol - Petőfi Rádió Nagyszínpad

Jason Derulo - Strand Fesztivál

Azt, hogy Derulo a 2010-es évek megkerülhetetlen popsztárja, az is bizonyítja, hogy szinte mindenki közös számot készített vele David Guettától kezdve Snoop Doggon keresztül egészen Nicki Minaj-ig. Tavaly a Budapest Parkban már bizonyított, idén a Balaton partján táncoltat majd.

Mikor? Augusztus 22., csütörtök, 22:00
Hol? Strand Fesztivál, Mol - Petőfi Rádió Nagyszínpad

Róisín Murphy - Balaton Piknik

A nyár méltó és késői lezárása lesz, ahogy szeptember közepén megtelik majd a balatonboglári Gömbkilátó előtti tér emberekkel.  Róisín Murphy mostani turnéjára teljesen egybegyúrta a Molokós korszakából ismert dalait szólókarrierje gyöngyszemeivel, így Boglárra is egy elektrós, felszabadult, szinte egy masszába folyó műsorral érkezik majd.

Mikor? Szeptember 13., péntek, pontos időpontot még nem találtunk a honlapon.
Hol? Balaton Piknik

A We Love Balaton a MOL Nagyon Balaton partnere és médiatámogatója.

Hasonló tartalmak

Admin mode