éjszakai élet

szerkesztés

14 kihagyhatatlan nyári fesztivál a Balaton körül

Szerzők

  • Rutai Lili

2018. 06. 07. 12:17

Kis túlzással, a nyár minden hétvégéjére jut egy-egy komolyabb fesztivál a Balatonon. Hova érdemes családdal ellátogatni, mely rendezvény szól a borrajongóknak, és melyiket értékelik leginkább az aktív pihenésre vágyók? Segítünk az eligazodásban.

Fotó: Everness

Everness Fesztivál 2018

1/14

8226 Alsóörs, Camping utca 19.

Több infó

Címkék

Idén is az alsóörsi Pelso Kempingbe érkeznek a környezetbarát, feltöltődést kereső közösség tagjai, hogy június végén, öt napra kiszakadjanak a mindennapokból, megújuljanak és egy más tudati szintre emelkedjenek a zenei, tánc, vagy jóga programoknak köszönhetően. Többek mellett előadást tart Pozsgai Nikolett és Deborah Sundahl, lesz kifejezetten férfiaknak szóló óra, gyerekprogram és hennafestés, de a fellépők között van például a Spirit Dance és a Merope is. 

Mikor? Június 20-25.
Mennyibe kerül? Heti bérlet 28.800 Ft, három napos bérlet 25.800 Ft.
Miért várjuk? A pihenés, a véget nem érő jógaórák és a békés társaság miatt.

Fotó: Mohai Balázs - Balaton Sound

Balaton Sound 2018

2/14

Zamárdi Nagystrand

Több infó

Címkék

Idén júliusban 12. alkalommal érkeznek fesztiválozók a MOL Nagyon Balaton sorozat legtöbb embert megmozgató fesztiváljára Zamárdiba, hogy 4-8. között a Balaton Soundon bulizzanak olyan fellépők zenéjére, mint David Guetta, Martin Garrix, a The Chainsmokers és Rita Ora. Idén először lesz Clubs on the Beach színpad, ahol napjaink menő house és technó lemezlovasai kevernek majd. A bunjee jumping és a partyhajó idén is kötelező „kelléke” a fesztiválnak. 

Mikor? Július 4-8.
Mennyibe kerül? Napijegy 20.000 Ft, 3 napos bérlet 54.900 Ft, 4 napos bérlet 59.900 Ft, 5 napos bérlet 67.900 Ft.
Miért várjuk? A balatoni naplementék és a dübörgő technó, a külföldi fellépők és vendégek miatt.

Fotó: Salföldi Dalföld

Salföldi Dalföld 2018

3/14

8256 Salföld

Több infó

Címkék

Salföld mesébe illő Balaton-felvidéki falu, ahol idén 5. alkalommal rendezik meg a Dalföld fesztivált. Tőke Gyula pajtája mellett az ábrahámhegyi strand is a helyszínek között, de a főbb attrakciók - például a Parno Graszt, Snétberger, a Dresch vonós kvartett vagy a hagyományos indiai népzenét közvetítő Debalina Bhowmick & Folks of Bengal koncertjei -  természetesen a nagyszínpadon zajlanak. A pálos kolostorrom már önmagában megér egy misét, de Lakatos Mónika és Rostás Mihály Mazsi július 8-i fellépése revelációt ígér. A fesztivál összművészeti jellegű, így lesz sok kiállítás, beszélgetés és táncház is. 

Mikor? Július 5-9.
Mennyibe kerül? Ingyenes.
Miért várjuk? A hangulat és a gyönyörű salföldi táj miatt.

Fotó: Alkotótábor

Alkotótábor 15.

4/14

Szántódpuszta Idegenforgalmi és Kulturális Központ

Több infó

Címkék

A 15. alkalommal megrendezendő Alkotótábor lényegében egy minifesztiválnak is tekinthető Szántódpusztán, Zamárdi mellett. Bár már nem is olyan kicsi: a hazai DJ-k mellett külföldi fellépőket is "hálóba fogtak" a szervezők, például az Artefaktot, az East End Dubsot vagy az Ishome-t. A Telecom Electronic Beats jóvoltából pedig a hardware és software alapú zene jelenlegi állapotáról hallgathatunk érdekességeket július 7-én és 8-án.

Mikor? Július 6-8.
Mennyibe kerül? Napijegyek 3000 Ft és 7000 Ft között, hétvégi jegy 11.000 Ft.
Miért várjuk? A fiatalos közeg és a feltörekvő fellépők miatt.

Fotó: Hegyi Júlia Lily - MOL Nagyon Balaton

VeszprémFest 2018

5/14

Veszprém

Több infó

Címkék

Ha már Veszprém, akkor a Veszprémfest sem hiányozhat a listáról. Az idén 15. alkalommal megrendezendő, négynapos fesztiválra jön Ziggy Marley, Amy MacDonald, Aloe Black és Joss Stone is. A Rozé, Rizling és Jazz napoknak köszönhetően nemcsak kulturális örömökben lehet részünk, a macskaköves utcákat bárok és éttermek kihelyezett standjai tarkítják majd.

Mikor? Július 11-14.
Mennyibe kerül? Koncertenként változó.
Miért várjuk? A színvonalas koncertek és a gasztronómiai gyönyörök miatt.

Fotó: Hegyi Júlia Lily - MOL Nagyon Balaton

Badacsonyi Bor7

6/14

8261, Badacsonytomaj, Díszpark

Több infó

Címkék

A hagyományos badacsonyi borgasztronómiai fesztivál a környék kiváló borai mellett műsorokkal, előadásokkal, folklór és könnyűzenei programokkal, kézműves bemutatókkal várja a vendégeket. Aki a színvonalas borok kedvelője, itt biztosan megtalálja kedvencét, de a kezdő borozók is biztosan élvezni fogják a standtól standig andalgást. A fesztivál idén is része a MOL Nagyon Balaton programsorozatnak, ezt a zenei felhozatal is tükrözi: július 18-án a Babos- Piller Jazz Duó lép fel, 19-én a Zrínyi Pop swinggel, 20-án pedig a Mary PopKids indie-pop számokkal.

Mikor? Július 13. – július 29. 
Mennyibe kerül? Ingyenes.
Miért várjuk? A gazdag kultúra, a Balaton-parti andalgás és a "bormámor" miatt.

Fotó: Babel Sound

Babel Sound 2018

7/14

8630 Balatonboglár

Több infó

Címkék

“A Babel Sound azoknak szól, akik a gyorsuló élettempó világában egy otthonos, környezettudatos és emberközeli szórakozási formát részesítenek előnyben." A főszervező szavait lefordítva: világzene, világzene és világzene minden mennyiségben. A balatonboglári mustrán mi száz százalék, hogy ott leszünk a Heiða Björg & the Kaos koncertjén. Miért? Izland, csinos frontember és klezmer, mi kell még? Például egyéb intim pillanatok marokkói, spanyol, indiai, holland bandáktól. Multikulti a javából.  

Mikor? Július 16-22.
Mennyibe kerül? Ingyenes.
Miért várjuk? A sokszínűség miatt.

Fotó: Hegyi Júlia Lily - MOL Nagyon Balaton

Veszprémi Utcazene Fesztivál 2018

8/14

Veszprém, Belváros

Több infó

Címkék

Július 18-21. között a világ minden tájáról érkeznek fellépők Veszprémbe, de természetesen a hazai bandák jammelése sem marad el a "királynék városának" utcáiról. (Közülük három győztes kerül majd ki, akiket pénzjutalommal támogat a fesztivál.) Egyelőre még várjuk a részletes programot, de addig is érdemes nézegetni a korábbi évek muzsikusait. Ahogy az már lenni szokott, a Food Truck Show konvoja is ebben az időpontban gurul be a városba, így az izgalmas ételek is garantáltak!

Mikor? Július 18-21.
Mennyibe kerül? Ingyenes.
Miért várjuk? A különleges hangulat, a feltörekvő és profi zenészek szabadtéri koncertjei és a változatos street food felhozatal miatt. 

Fotó: Balkányi László - We Love Balaton

Művészetek Völgye 2018

9/14

Kapolcs, Taliándörögd és Vigántpetend

Több infó

Címkék

A Művészetek Völgye kihagyhatatlan Balaton-közeli program. Kézműves termékek, változatos koncertek, gyerek és kutyás programok, nappali és éjszakai szórakozás várja a vendégeket három faluban, közel 1500 programmal. Pár név a külföldi kínálatból: Asian Dub Foundation, DePhazz, Triggerfinger, Rebecca Ferguson. A hazai fellépők között lesz Iamyank, a Margaret  Island, a 30Y, az Ivan and the Parazol, a Fran Palermo és a Blahaluisiana, de kitelepül a Nemzeti  Színház, a Színházés  Filmművészeti Egyetem és a Katona is.

Mikor? Július 20-29.
Mennyibe kerül? 10 napos bérlet 31.000 Ft, 5 napos bérlet 18.000 Ft, 3 napos bérlet 10.000 Ft.
Miért várjuk? Az önfeledt kikapcsolódás és a sokszínű művészet miatt.

Fotó: Gilvesy Pincészet

Bohém Légyott

10/14

Gilvesy Pincészet

Több infó

Címkék

A Gilvesy Pincészet rendezvénye idén kiegészült egy szakmai nappal is, így két napig élvezhetjük majd a panorámát, a balatoni hangulatot és a díjnyertes borokat. Június 29-én profi és amatőr borkedvelőket várnak kóstolással egybekötött vacsorával, melynek témája a vulkánok és a vulkanikus borok, 30-án pedig Parno Graszt kíséri majd a borozást.

Mikor? Június 29-30.
Mennyibe kerül? Az első nap 9900 Ft, a vacsora 25.800 Ft, a második nap 4900 Ft.
Miért várjuk? A borok, a kilátás és a kötetlen hangulat miatt.

Fotó: Hegyi Júlia Lily - MOL Nagyon Balaton

Paloznaki Jazzpiknik 2018

11/14

Homola Borterasz

Több infó

Címkék

Homola Pincészet immár hetedik alkalommal rendezi meg augusztus első hétvégéjén a Jazzpikniket Paloznakon. A nemrég bejelentett zenészek között találjuk Jamie Cullum-ot, a Soul II Soult, és a Geszti+Jazz+Az+Lányokat is. Mintegy 20 fellépő játszik majd a csillagok alatt, az élményt pedig a gyerek- és gasztronómiai programok, illetve a behűtött borok teszik teljessé. 

Mikor? Augusztus 2-4.
Mennyibe kerül? Napijegy 7.900 Ft vagy 10.900 Ft, 3 napos bérlet 13.500 Ft, 4 napos bérlet 19.200 Ft.
Miért várjuk? A lágy zene, a remek borok, a piknik hangulat és a gasztronómiai élvezetek miatt.

Fotó: Samsara

Samsara Fesztivál 2018

12/14

8600 Siófok

Több infó

Címkék

A naturalizmus jegyében hirdették meg a szervezők a 4. Samsara fesztivált. Külföldi fellépők közül számíthatunk Simon Posford, a Younger Brother, az Ott és a Poppy Ackroyd jelenlétére. Az idei fesztivál egyben az első Land Art Finissage is, azaz sok-sok művész érkezik majd, hogy együtt álmodjanak meg egy látványtervet. Mire lehet még számítani a Siófok-közeli Samsara Faluban? Jógára biztos. 

Mikor? Augusztus 6-12.
Mennyibe kerül? 120 Euró.
Miért várjuk? A természet közelsége és a nyugalom miatt.

Fotó: Hegyi Júlia Lily - MOL Nagyon Balaton

Strand Fesztivál 2018

13/14

Zamárdi Nagystrand

Több infó

Címkék

A MOL Nagyon Balaton szokásos nyárzáró STRAND Fesztiválján Robin Schulz, a Thirty Seconds to Mars, Rag'n'Bone Man, Sigala, Troyboi, a Punnany Massif, és a Halott Pénz mellett Ákos is fellép. Figyelem, idén egy nulladik nappal is megtoldották a szervezők a fesztivált, melyre a bérletet vásárlók ajándék jegyet kapnak.

Mikor? Augusztus 21-26.
Mennyibe kerül? Napijegy 8.990 Ft, bérlet 24.990 Ft.
Miért várjuk? A hazai és külföldi mainstream koncertek, a relatíve olcsó jegyárak, és a nyárzáró hangulat miatt.

Fotó: Balkányi László - We Love Balaton

B.my.Lake – Keszthely

14/14

Az elektronikus zene rajongóit idén Keszthelyre várja a MOL Nagyon Balaton és a B.my.Lake. A rengeteg külföldi és hazai DJ közül mi a Matadort, Sam Paganinit és a Tale of Us-t emelnénk ki, de a szervezők hamarosan új nevekkel jelentkeznek. A technó szerelmeseinek kihagyhatatlan program.

Mikor? Augusztus 22-25.
Mennyibe kerül? Napijegy 10.990 Ft vagy 14.990 Ft, bérlet 29.990 Ft.
Miért várjuk? Az egész napos bulik, az új helyszín és a színvonalas elektronikus zene miatt.

A MOL Nagyon Balaton fesztiváljairól több információt a honlapjukon keresztül érhettek el.

Hasonló tartalmak

Admin mode