éjszakai élet

szerkesztés

5 hely, ahol érdemes enni a Balaton Sound környékén

Szerzők

  • Molnár Zoltán

2019. 07. 05. 20:07

Elkezdődött a legnagyobb balatoni fesztivál, a Balaton Sound, ahol az elektronikus zenék és a hip-hop rajongói foglalják be egy hétvégére Zamárdi hatalmas szabadstrandjának nagy részét. Manapság az ekkora fesztiválokon már kifogástalan ételválasztékot találunk: food truckok és menő helyek kitelepülései kínálnak mindent a bageltől a kézműves burgereken át az ázsiai konyháig. Azonban a környéken rengeteg opciót találunk, ahol nyugodtabb körülmények között ehetünk nagyon jókat, közben pedig kicsit kiszakadhatunk a fesztiválos pörgésből.

Fotó: Mudra László - We Love Balaton

Tiki Beach Bisztró

1/5

8621 Zamárdi, Margó Ede sétány

Több Infó

Címkék

Még mindig fiatal versenyző a környéken a hawaii-i életérzést a zamárdi Nagystrandra becsempésző Tiki. Streetfoodosabb ételeket is bekaphattok itt, mint a pizza vagy a burger, de egyik büszkeségük a velős pirítós, a másik meg a zseniális gazpacho. Mellékesen jegyezzük meg, a Tiki Beach 2018-ban az Év Felfedezettje lett strandételversenyünkön.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Egy Csipet Nádas

2/5

8611 Siófok, Töreki utca 40.

Több Infó

Címkék

Ha tényleg a teljes és totális chill minden vágyunk a Sean Paul-koncert másnapján, akkor vegyük be magunkat a Siófokhoz tartozó Töreki rejtett éttermébe. A Csipetben saját fűszerkertből szedik az ízesítőket, mókusok szaladgálnak fáradhatatlanul, és a csodás zöld idill mellett igényes és egészséges fogásokkal frissíthetitek fel a testetek az estre.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Széplaki Lángos-Büfé

3/5

8609 Siófok, Hungária utca 27/b

Több Infó

Címkék

Most mondanánk, hogy ez egy békebeli lángosozó, és az a sok-sok év, ami mögöttük áll, valóban e címre predesztinálja őket. De azért nem mondhatjuk mégsem, mert kísérletező kedvük végtelen, mindenféle földi jókat pakolnak a tényleg szuper, nem olajban tocsogó, nem gyomrot kicsináló lángosokra. Ettől vált a széplaki kertvárosban eldugott lángosozó kultikus hellyé.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Déli Part BBQ

4/5

8600 Siófok, Vámház utca 2.

Több Infó

Címkék

Szántódról indulva tényleg nagy utat járt be a hely, ahol szmókerben fél napokat sülnek-puhulnak a félembernyi méretű húsok. Most már a profizmus minden billoga rajtuk, nagyok az elvárások, de lazán teljesítik is a hagyományos barbecue itteni fanatikusai. Ha a Sió partján, távol a törtütemektől ennél egy isteni dzsipó steaket (igen, cigánypecsenye újragondolva) vagy egy füstölgő oldalast, itt a helyed.

Fotó: Heim Alexandra - We Love Balaton

Rozmaring Kiskert Vendéglő és Pizzéria

5/5

8600 Siófok, Akácfa u. 47.

Több Infó

Címkék

Első pillantásra azt mondjuk, hogy a Rozmaring maga a nagybetűs HAGYOMÁNYOS KISVENDÉGLŐ. Aztán meglátjuk a menüt, majd az asztalunkon gőzölgő ételt, és mindjárt azt hisszük, nem Balatonszéplakon, hanem félúton Siena és Firenze között vagyunk. A Rozmaring ugyanis fenomenális olasz ételeket tesz le az asztalra, a pizzájuk tényleg az egyik legjobb az egész déli parton.

Hasonló tartalmak

Admin mode