A hosszú őszi és téli estékben és a hűvösebb napokban többek között az a jó, hogy átadhatjuk magunkat a gasztronómiai programoknak, és olyan éttermeket, borbárokat is felfedezhetünk, amelyekre nyáron nem volt időnk. Most olyan új helyeket ajánlunk, amelyekkel tavaly ősszel még nem találkozhattunk, és amiket mindenképp érdemes felvenni egy őszi-téli balatoni trip programjai közé.
2/5
Szálka Bisztró, Aszófő
Tavaly még nem tölthettük a hosszú őszi és téli estéket kifejezetten a halaknak címzett balatoni étteremben, de most már erre is van lehetőség. Május végén nyitotta meg Horváth Csongor - a Neked Főztem éttermek executive séfje - a Szálka Bisztrót, az északi part első haléttermét. Az étlapon nemcsak a klasszikusok és a könnyedebb halételek szerepelnek, mint pl. a rántott ponty, a harcsapaprikás túrós sztrapacskával, a hekk pankó morzsában, vagy a lazacpisztráng, hanem csirkéből, marhából és kecskesajtból készült fogásokkal is készülnek, gondolva azokra a vendégekre, akik nem szeretik a halat, de a társaságuk igen.
Nyitva tartás:
november 5-ig minden nap 12-22h, november 5-től pénteken, szombaton és vasárnap, illetve ünnepnapokon.
3/5
Tölgyes Kúria, Káptalantóti (Riza)
2018 november második felében nyílt meg, ezért még éppen belefér a toplistánkba az étterem, aminek egy 120 éves, meseszerű kúria ad otthont, Káptalantóti és Badacsonytomaj között, egy domb tetején. Magyaros konyhát visznek, ami egyszerre modern és hagyományos, és regionális alapanyagokra épül. Rövid étlappal dolgoznak, de melengető leveseket, vega és halas fogást, mangalicát, időnként kacsacombot is találunk a kínálatban, a Tölgyes máglyarakás pedig igazi telitalálat a hideg estékre. Csak a környék - a Szent György-hegy, a Badacsony, az Örsi-hegy és a Sabar - borait tartják. A naplementét mindenképp érdemes megnézni a teraszról, ami talán ilyenkor a legszebb: egyszerre csodálhatjuk az öreg, hatalmas tölgyfákat és a téli Balatont.
Nyitva tartás:
Pénteken és szombaton: 12-21h, vasárnap: 12-17h. Asztalfoglalás szükséges!