éjszakai élet

szerkesztés

6 koncert, amiért oda kell figyelni a Veszprémfestre

Szerzők

  • We Love Balaton

2018. 07. 08. 10:50

Most kezdődnek azok a hetek, amikor különösen sok figyelmet érdemel Veszprém. Ahol néhány száz méteren belül lehet Tóth Verát, Falusi Mariannt, Ziggy Marleyt, José Curát és Lajkó Félixet hallgatni, valamint a Balaton legjobb borait kóstolni mindössze pár kilométerrel a tóparttól, ott nagy baj nem lehet. Indul a VeszprémFest és a Rozé, Rizling és Jazz Napok.

Ziggy Marley

Magyarországon először lép fel Bob Marley fia, Ziggy Marley, aki három évtized alatt tizenhat albumot, nyolc Grammy-díjat és egy Emmy-díj hozott össze. Könnyű neki, mondhatnánk, hisz tízéves koráig láthatta a papát a stúdióban, lemezfelvétel közben. Szólókarrierbe 2003-ban kezdett, azóta a reggaealbum-kategóriás Grammy-díjak mellett 2011-ben a Family Time címet viselő első gyereklemezét a legjobb gyerekalbum díjával ismerték el. Írt képregény-kötetet (MARIJUANAMAN), és a zenétől elég távol álló vállalkozása is van: bio kókuszolajos és kendermagos csemegéket gyárt. A legendás családi névhez méltó zenei örökséget építő énekes emellett dalszerző, producer és lelkes humanitárius is egyben.

Mikor? július 11. szerda, 21 óra
Hol? A História Kertben, a Nagyszínpadon

Aloe Blacc

A soul és a popzene fúzióját hozza el Veszprémbe Aloe Blacc. A Wake me up elkövetője nem csak a dalt, de a hozzátartozó szöveget is ugyanolyan fontosnak tartja. Fő célja, hogy népszerűségét a pozitív társadalmi változások érdekében használja - olyan történeteket mesél el, amik máshogy nem jutnának el a hallgatósághoz. Mindezt olyan pörgős, lüktető ritmusban, hogy bármeddig elhallgatnánk.

Mikor? július 12. csütörtök, 20 óra
Hol? A História Kertben, a Nagyszínpadon

Amy MacDonald

Igazi kocsiban éneklős nagy sláger Amy MacDonald dala a This is the life. Skócia gyönyörű telt hangjáról híres énekes-gitáros dalszerzője több, mint 12 millió eladott album után szintén először lép fel Magyarországon. Amy MacDonald tavaly kihozott, Under Stars című studióalbuma rögtön a UK Album Chart második helyén debütált.

Mikor? július 12. csütörtök, 22 óra
Hol? A História Kertben, a Nagyszínpadon

Miklósa Erika, Rost Andrea, José Cura és Ramón Vargas operaestje

Bár az Operaestre minden jegy elkelt, a kitartóak bízhatnak abban, hogy kedvezőtlen időjárás esetén a koncert átköltözik a Veszprém Arénába, így korlátozott számban további jegyek válnak elérhetővé. Négy olyan világsztár lép együtt a színpadra, akik korábban mindannyian énekeltek már Veszprémben, így együtt azonban először láthatóak és hallhatóak. Itt lesz a világhírű argentin tenor, José Cura - akinek az operaáriáival elkezdődött a VeszprémFest története -,  Miklósa Erika koloratúrszoprán énekesnő, a mexikói születésű, szintén a világ legnagyobbjai közt számon tartott tenor, Ramón Vargas, valamint Rost Andrea szoprán operaénekes.

Mikor? július 13. péntek, 21 óra
Hol? A História Kertben, a Nagyszínpadon

Joss Stone

Két Brit Awards, egy Grammy, öt Grammy-jelölés, mindez 30 évesen, a zárónapon Joss Stone, R&B és reggae énekes-dalszerző lép fel Veszprémben, aki olyan nevekkel zenélt már egy színpadon, mint James Brown, Mick Jagger, Robbie Williams vagy Rod Stewart. A lázadó, lüktető stílusú, mozdulataiban-hangjában Janis Joplinra emlékeztető énekesnő sokat és szuggesztíven kommunikál a közönséggel, mezítláb jár a színpadon, és megtölti energiával a helyet és a hallgatóságot is.

Mikor? július 14. szombat, 21 óra
Hol? A História Kertben, a Nagyszínpadon

Lajkó Félix és a VOŁOSI 

Ha lázadás definícióját még pontosítani szeretnénk, akkor elég kicsit Lajkó Félixet hallgatni, aki három különböző formációban zenél a Jezsuita Templomkertben. Egyik partnere a hozzá hasonlóan minden kategóriától eltávolodó, egyedi és eredeti stílust alkotó lengyel VOŁOSI vonósötös lesz. Az egyszerre modern és tradicionális, klasszikus és népi, kárpáti gyökerekkel rendelkező jazz improvizációhoz való kapcsolódás nem lesz nehéz Lajkó Félixnek, a közönségnek mindössze annyi dolga lesz, hogy próbálja követni őket.

Mikor? július 11. szerda, 19 óra
Hol? A Jezsuita Templomkertben

+1: Rozé, Rizling és Jazz napok

Amitől ezekben a napokban még különleges hangulatú Veszprém, az Óváros téren rendezett Rozé, Rizling és Jazz Napok. A VeszprémFest kísérőrendezvényeként indult, de már saját jogon is létező nem is annyira minifesztiválon közel 60 izgalmas balatoni bort kóstolhatunk végig olyan fellépőket hallgatva, mint Falusi Mariann, Tóth Vera, vagy Gájer Bálint.  Ráadásul a belépés díjtalan.

Mikor? július 6-15.; minden nap
Hol? Az Óváros téren.

További információkért és jegyekért keressétek a Veszprémfest honlapját.

Hasonló tartalmak

Admin mode