Elképzeltük, milyen lenne, ha egy hónapig minden nap máshol ehetnénk a Balatonnál. Hét-nyolc évvel ezelőtt egy ilyen kísérlet világra szóló lángosos, hekkes, mirelit cordon bleu-s túraként végződött volna, ezért most azt mutatjuk meg, hogy mekkorát változott azóta a helyzet. Ezúttal maradtunk a part közelében, és választottunk a szubjektív listába menő éttermet a Káli-medencéből, minőségi hamburgerest, korrekt bisztrót, újhullámos csárdát és laza kocsmát is, hogy teljes legyen a kép.

1/30

Baricska Csárda - Balatonfüred

A Chianti üzemeltetői 2013-ban vették át a legendás Baricskát, majd egy év alatt a balatoni gasztrotérkép fontos szereplőjét nevelték ki belőle. Azóta sem bújtak ki a bőrükből, a lila káposztát krémben (is) adják, a hideg uborkalevesbe pedig zsendice kerül.

Mit kell itt enni?
Az újhullámos magyaros konyhát A-tól Z-ig.

Mennyibe kerül?
Egy főétel 2-3000 Ft környékén lesz.

2/30

Bistro Sparhelt - Balatonfüred

A látványos berendezés mögött tényleg épkézláb konyha működik, nagyon tehetséges séffel: Elek Balázs korábban dolgozott a Kempinski Hotelben és a budakeszi Veritas Borbisztróban, Füreden pedig próbál a környékről minél több alapanyagot beszerezni, az utóbbi időben már az északi part legjobb éttermének is kikiáltották őket.

Mit kell itt enni?
Amit a nagyi otthon nem tudna elkészíteni a sparhelten. Csak ilyen lesz náluk, az étlapot havonta változtatják. 

Mennyibe kerül?
Zsebbe nyúlós komoly vacsorának tökéletes: a főételek 3 000 Ft környékén kezdődnek, és meg sem állnak 6 000 Ft-ig.

3/30

Bock Bisztró Balaton - Vonyarcvashegy

Bíró Lajos Vonyarcvashegyre is elhozta azt az éttermet, amit Budapesten már nagyon sokszor agyondicsértek. Több helyről hallottuk, hogy az árhoz viszonyítva egyenetlen a konyha minősége, de mi itt többször ettünk jót, mint rosszat. 

Mit kell itt enni?
Ismerve Bíró Lajost, lecsót és valamilyen tisztességes húst. Malacot vagy borjút.

Mennyibe kerül?
A Bock minősége és a terasz kilátása az előételeket 2-3000 Ft, a főételeket 4000 Ft környékére húzza fel.

4/30

Carpaccio Étterem - Alsóörs

Nem szabad arról elfeledkezni, hogy Alsóörsön mindenféle giccs nélkül művelik megbízhatóan minden nyáron az olasz melót. Úgy főleg nagy szó, hogy a tulajdonosnak hosszútávfutóként korábban nem volt túl sok köze a gasztronómiához.

Mit kell itt enni?
A házi mozzarellával készült pizza jó kezdetnek tűnik. Halkan mondjuk, de van táblás ajánlat is.

Mennyibe kerül?
A pizzákat 2000 Ft körül, a többi főételt 2-3000 Ft környékén találjátok.

5/30

Chateau Visz - Visz-Berencsepuszta

Ha épp elfogytak a látogatásra váró arisztokrata ismerőseitek, irány Visz és Berencsepuszta, ahol akár meg is lehet szállni. A Chateau Visz egyszerre időutazás és dimenzióváltás, de súlyos pénzkötegekkel a zsebben megéri, mert kevesen tudják azt, amit ők művelnek a konyhában.

Mit kell itt enni?
Degusztációs menüt.

Mennyibe kerül?
Kiválaszthatjuk, hány különböző fogást szeretnénk, a menüsor legalább három (16 500 Ft), legfeljebb hét (28 500 Ft) ételből áll. Az ár borsos, cserébe viszont tényleg egyedülálló élményt kapunk.

6/30

Chianti Étterem - Veszprém

A veszprémi magyar mediterrán egyik nagykövete pizzériaként indult, most a város és a régió egyik legjobbja – már egyáltalán nem csak olasz ételekkel. Itt ugyanúgy megkapjuk a sertésszüzet "Bakonyi" tojásos galuskával, mint a lazacfilét "bouillabaisse" parajjal és kagylóval. A kivételes tálalást és az itteni ízeket a Gault Millau tavaly 13 séfsapkával díjazta.

Mit kell itt enni?
Ez olyan hely, ahol még az extrém nevet viselő ételeket is bátran ki lehet próbálni: mi a szezámos karottával, vajas pak choyjal tálalt, libamájjal sült jércemellfilét például gond nélkül megrendelnénk. 

Mennyibe kerül?
A főételek árai 3 és 4000 Ft körül landolnak, de van náluk degusztációs menü is (borokkal együtt) 14 000 Ft-ért.

7/30

Code Zero - Csopak

A csopaki strand melletti vízparti étterem legalább annyira kényezteti a húsimádókat, mint Badacsony a borturistákat. Bármelyik ételükkel letudhatunk egy bőséges főétkezést, akár barbecue-oldalast, akár fogasfilét, akár házi kecskesajtot kérünk, hogy dobják be a hatalmas kerámiasütőjük alá.

Mit kell itt enni?
Egyszerű a dolog: választani kell egy húst, egy köretet és egy salátát. Nekünk a barbecue-oldalas különösen bevált.

Mennyibe kerül?
Egy ilyen "menü" 2500 és 3000 Ft között ingázik (attól függ, hogy milyen húst kértek), de van burgerük is 1590 Ft-ért.

8/30

Fricska - Veszprém

Veszprém romkocsmának álcázott igényes beülős helyén meglepően jó konyhát találtunk. Külön extra, hogy az osztrák-svájci faluk békéjét idéző Veszprémvölgyben a Séd-patakot és annak partját foglalták le maguknak. Ezt szó szerint értjük: egyik asztalukat a patak medrében találjátok majd. 

Mit kell itt enni?
Nekünk a burger és a marhapocak névre hallgató szendvicsük is telitalálat volt, de nyárra szabadtéri grillezéseket is ígértek.

Mennyibe kerül?
Már 2000 Ft alatt kapunk náluk mindenféle földi jót.

9/30

Hegyi Csárda - Balatonlelle, Kishegy

Ha Balaton, akkor a csárdák mellett szó nélkül nem lehet elmenni. Az egyik bizonyítékot, hogy ezt a műfajt is lehet a XXI. században jól űzni, Kishegyen találjátok. Van kemencéjük, saját maguk termelnek fűszernövényeket, a kilátást pedig mindenki haza akarja vinni Windows-háttérképnek.

Mit kell itt enni?
Érdemes kipróbálni a kemencéjükben sütött húsokat, közülük bármelyiket, de akkor sem kell nagyon tiltakozni, ha az eperkrémlevest túrógombóccal tálalják.

Mennyibe kerül?
A főételek 2000-3000 Ft környékén lesznek.

10/30

Hubertus-Hof Étterem - Balatonfenyves

A Hubertus-Hof elsőre úgy tűnik, mint egy világbajnok vadász rezidenciája: kis túlzással több náluk a szarvasagancs, mint egy természettudományi múzeumban. Ez persze nem véletlen, az étlapon fontos szerepet kapnak a vadhúsok, szarvassal, vaddisznóval, vadkacsával. A hely tulajdonosa egy német család, akik a 90-es években Angus marhákat kezdtek tenyészteni, és az utóbbi években jutottak el addig, hogy több komoly balatoni étterem is tőlük vásárol alapanyagot a tekintélyes steakekhez. 

Mit kell itt enni?
Ha már itt járunk, mi nem hagynánk ki egy olyan steaket, amelyhez az alapanyag a környékről jön, és nem repült át az óceánon.

Mennyibe kerül?
A főételeket 2000 Ft és 4000 Ft között kapjátok meg.

11/30

Il Mercato Étterem - Balatonakarattya

Ha az M7-esről lekanyarodtok Balatonakarattyán, és elindultok a 71-esen az északi part felé, nem lehet nem észrevenni az Il Mercatót. Ne lepődjetek meg, nem az előző esti buli maradványa, ha a hátsó kertben az egyik tetőn egy régi Ford pihen.

Mit kell itt enni?
Nagyszerű pizzákkal dolgoznak, amelyeket fatüzelésű kemencében sütnek.

Mennyibe kerül?
Kb. 1900 Ft-ért kapunk egy margheritát, ha ennél extrább verzióra fáj a fogatok, akkor 2000 Ft fölé kerül a számla.

12/30

Káli Art Inn - Köveskál

Természetesen elmaradhatatlan szereplői a listának a Káli-medence híres-neves helyei, például a Káli Art Inn mesevilágot idéző berendezésével és a kerttel, ahol akkora nyugi van, hogy – szerintünk titokban – buddhista szerzetesek is járnak ide kiereszteni a gőzt. Az étterem rész elsősorban a szállóvendégekért van, de ha előre bejelentkeztek, meg tudják mondani, hogy lesz-e még szabad asztaluk. A menő köveskáli helyeknél egyébként is célszerű előre asztalt foglalni. 

Mit kell itt enni?
Nincs fix étlap, a séf mindig a friss alapanyagokból állítja össze a négyfogásos fix menüsort.

Mennyibe kerül?
Mindig a készülő ételektől és az alapanyagok árától függ. 

13/30

Káli-Kapocs - Mindszentkálla

Mindszentkálla romkocsmájában nagyon könnyű horgonyt vetni, és lelassulni a Káli-nyugiba, amíg észre nem veszed, hogy valójában eltelt két-három nap. Idő nincs, de enni és inni azért kell, és ez itt nem különösebb probléma. Biztos, hogy nem itt fognak lepényhalat adni sárgarépahabbal, de a hely szelleme mégis messzire viszi a hírét.

Mit kell itt enni?
Nem hatalmas találmány, nekünk mégis nagyon ízlett a tócsniba csomagolt csirkemell salátával.

Mennyibe kerül?
Leveseket 1000 Ft környékén kaptok, a tócsniért viszont már 2000 Ft fölé fog menni a számla.

14/30

Kalóz Strandbisztró - Fövenyes, Badacsonytomaj

A Kalóz az újhullámos bisztró és az innovatív strandbüfé között helyezkedik el, de ők komolyabban veszik annál a vendéglátást annál, hogy kihagyjuk őket egy ilyen listáról. A tavaly elindult büféforradalomból az év strandételével, a harcsa és krumplival vették ki a részüket, idén pedig már két helyszínen találjátok meg őket: Fövenyes mellett Badacsonytomajban is nyitottak egy strandbisztrót. Továbbra sincs nagyüzemi üdítő, csak környékbeli szörp, a hamburgerhez használt buci idén a környékről jön, további újításként pedig elkezdtek szuvidolni.

Mit kell itt enni?
A klasszikusok (harcsa és krumpli és bitang burger) mellett hamarosan új étlappal is jelentkeznek.

Mennyibe kerül?
A főételek 1000 Ft és 2000 Ft közé esnek, cserébe egy főétkezést bőven lefednek.

15/30

Kistücsök Étterem - Balatonszemes

A balatoni gasztronómia alfája és ómegája. A déli part zászlóshajója. A balatoni San Sebastián-koncepció alapköve. Lehetne még pufogtatni a jelzőket, de legyen elég annyi, hogy a Kistücsök elsősorban azért megkerülhetetlen és fontos helyszín, mert a mostani új hullám képviselői mind Csapody Balázs éttermét tartják maguk előtt követendő példának. Nem mellesleg a világ legjobb éttermei is mind a helyi alapanyagokat és a környék adottságait próbálják minél jobban kihasználni. 

Mit kell itt enni?
Van egy régió ízei menü, báránysülttel és kecskesajttekercses zöldborsókrémlevessel. Akár ezt, a nagyon aktuális dolgokat pedig mindig a táblás ajánlatukon látjátok.

Mennyibe kerül?
A főételekkel 3 000-4 000 Ft környékén érdemes számolni, de itt valószínűleg nem csak egy fogást fogunk enni.

16/30

Kishableány Terasz - Badacsony

A Laposa–Bezerics koprodukció tavaly nyáron indult el Badacsonyban, és rögtön komoly figyelmet kapott mindenhonnan, mert egy nagyon központi helyen hozta össze a jó borokat a balatoni street beach fooddal. A hype továbbra is nagy, amikor eddig teszteltük őket, mindig hozták a messze a balatoni átlag feletti minőséget.

Mit kell itt enni?
Hamburgert és a vízikutyát mindenképpen.

Mennyibe kerül?
Egy vízikutyáért 1600 Ft-ot fizetünk, egy Kisbazalt burgeres menüért pedig 2100 Ft-ot hagyunk ott.

17/30

Kővirág - Étel, Ital, Ágy - Köveskál

A köveskáli gasztrobirodalom második tagját Zakar Kata és Mészáros György közösen építették fel. Van már stílusos vendégházuk is nagyon stabil vendégkörrel, nem csoda, ha az éttermükbe nyáron kis túlzással sorszámot kell tépni. 

Mit kell itt enni?
Papírra nyomtatott étlap nincs, mert felesleges: a kínálat naponta változik, ezért az ajánlatot táblákra írják ki. Egy jó tanács: ha virágot is kaptok az ételetekbe, egész nyugodtan egyétek meg. 

Mennyibe kerül?
A főételeket 2-3000 Ft környékén kapjátok meg, de ha épp van túrógombóc az étlapon, tilos kihagyni.

18/30

Kredenc Borbisztró - Balatonfüred

Nagyon sokszor ajánlottuk már a Kredencet, nem véletlenül. Ezen a listán csupán az erős környékbeli borválaszték miatt még nem kaphatott volna helyet, de az utóbbi időben néhány figyelemre méltó étel is felkerült a kínálatba. Nem mellékesen pedig megnyílt a következő Dobai-egység, a Hello Tourist! nem sokkal mellettük.

Mit kell itt enni?
Pulled pork szendvicset szépen alaposan készülő hússal. A nemsokára következő Malackrumplit nem lehet megszorítani ebben a műfajban, de a Kredenc próbálkozása figyelemre méltó.

Mennyibe kerül?
Egy szendvics (amihez kapunk salátát is) 1900 Ft-ból kijön, ez egy főétkezést könnyedén lefed.

19/30

Kristinus Gasztro Műhely - Kéthely

A kéthelyi komplexum idén nevet és arculatot váltott, valamint felépültek náluk olyan újdonságok, mint a bormozi, a borhotel, vagy a bisztró étterem. Hoztak egy séfet a fővárosi Olympia Étteremből, és egy cukrászt, aki korábban megfordult a Ruszwurmnál és a Four Seasonsben is. Nagyüzemi borászat, tudatosan szeretnének összekapcsolni egymással mindent, amit csinálnak: az étlapjukon a borok fölé írják, hogy milyen fogást ajánlanak melléjük. 

Mit kell itt enni?
Mi a legszívesebben végigennénk a menüt az Angus marhából készült burgertől kezdve a konfitált báránylapockáig, de arra azért figyeljünk, hogy itt a desszertet nem érdemes kihagyni.

Mennyibe kerül?
A jelenlegi étlapról a burger a legolcsóbb főétel 2290 Ft-tal, utána jellemzően 3000 Ft fölé mennek az árak. Az ígéretes desszerteknél 1000 Ft körüli összegre kell számítani.

20/30

Mala Garden - Siófok

Siófokról tízből kilenc embernek a Petőfi sétány éjszakai turistatömege, a homokos part és a furcsa, balkáni elemekkel vegyített tengerparti érzés jut eszébe, amiért a nyaralók vagy kifejezetten rajonganak, vagy északra menekülnek előle. Pedig Siófok ennél színesebb. Ha az ominózus sétány végére értek, egy nagyszerű cukrászda mellett még egy olyan hotelt és éttermet is találtok, ami szó szerint elhozta magával Balit onnan való kövekkel, Buddha-szoborral, miközben az utolsó sarokból is árad maga a feng shui.

Mit kell itt enni?
Hosszú az étlapjuk, de náluk a távol-keleti konyhát érdemes kipróbálni, amiből kevés másik versenyző van a Balaton partján. Ők pontosan ezért különlegesek.

Mennyibe kerül?
A távol-keleti konyháért 2000 Ft fölötti főételárakkal számoljunk.

21/30

Malackrumpli Bisztró (Bezárt)

Nem ismerünk olyan balatoni vendéglátót, aki makacsabb lenne az alapanyagokkal kapcsolatban Járosi Tamásnál. Saját biogazdaságot üzemeltet Balatonhenyén, ennek alapanyagait felhasználva főznek a Malackrumplinál. Persze előfordul olyan is, hogy abból főzne, ami az ő kertjében nem található, ilyenkor megkeresi azt a néhány embert az országban, akik ugyanolyan könyörtelen elvek szerint dolgoznak, mint ő maga, így érkezik hozzá biotartásból származó hal vagy Angus marha a hamburgerbe. Ebből áll össze a Malackrumpli rövid étlapja minden héten, ahol a szezonalitás és a minőségi alapanyagok tényleg nem üres reklámszlogenek.

Mit kell itt enni?
Bármit, aminek köze van Járosiék saját tartású mangalicáihoz. Készítenek például olyan pulled pork szendvicset, amit nem hiszel el, de mi tavaly elképesztő malacpecsenyét is ettünk náluk. Nekünk a lepénynek keresztelt ételük is kedvencünk, ami kísértetiesen hasonlít egy nagyon vékony tésztájú pizzára.

Mennyibe kerül?
Két fogásért összesen kb. 3000-4000 Ft körüli számlát kapunk.

22/30

Szent Donát Borkúria étterem (Bezárt)

A csopaki Márga mögött áll az egyik legtudatosabb csapat Észak-Balatonon mind arculatot, kommunikációt, gasztronómiát és üzletvezetést tekintve. Étlapon törekednek a szezonalitásra, az alapanyagok egy része a Balaton-felvidéki Élő Bolygó Farmról származik, mellette más helyi termelőktől is vásárolnak. A profi csapat természetesen a legkomolyabb minőségre törekszik, de a helyszín már önmagában annyira telitalálat, hogy ide nagyon sokan még egy futottak még kategóriájú csárdáért is feljönnének.

Mit kell itt enni?
Mindenképpen valamilyen szezonális, helyi ételt, ebben a pincérek biztosan segítenek. Viszont itt inni is kell, méghozzá a Szent Donát Pincészettől, az ő boruk már egy három Michelin-csillaggal rendelkező étterembe is bekerült. 

Mennyibe kerül?
Ha több fogást kértek, 5000 Ft körül lesz a számla egy főnek.

23/30

Mi a kő - Káli-medencei Borok Háza - Köveskál

A harmadik egység a köveskáli Kazinczy utcából, amelyik felkerült listánkra, Trombitás Tamás képzőművész/borász és feleségének étterme. A klasszikus berendezés és a falon lógó képek miatt leginkább egy nagyon komoly műértő nagyinál érezzük magunkat náluk. Ehhez a nagymamához viszont jelentkezzetek be előre!

Mit kell itt enni?
Az étlapon a harcsapaprikástól kezdve a rántott tökön át a steakig van minden, desszertnek pedig még palacsintát is adnak házi lekvárral, hogy még innen is a nagyi köszönjön vissza.

Mennyibe kerül?
A főételek nagy része 2000 Ft-tól kezdődik, de több fogásuk is 3000 Ft fölé megy.

24/30

Neked Főztem Gasztrokocsma - Zánka

A tavaly Zánkán elindult strandbüfé mellé most már nyílt egy gasztrokocsmájuk is a református templom és a Gyógynövény-völgy mellett. Először nem akartunk idén újonnan nyitott helyet beletenni ebbe a listába, de Orsi és férje, Csongor (aki korábban a Kővirág séfje volt) pont annyira ígéretes dologba vágott bele, amennyire még csak alakul a dolog. Szerintünk idén nyáron érdemes adni nekik egy esélyt.

Mit kell itt enni?
Amit a táblán találtok. Ugyanúgy, mint a büféjüknél, gyakran változik a kínálat attól függően, hogy éppen milyen alapanyagot tudtak beszerezni.

Mennyibe kerül?
Egy fokkal drágábbak, mint a büfé, 3000 Ft körüli főételeket találtok majd náluk – ugyanúgy, mint a legtöbb étteremben, amelyet itt felsoroltunk.

25/30

Paletta Bisztró - Balatonboglár, Keszthely

Bezerics Dani a balatonboglári Paletta mellett megnyitott egy új egységet is a Keszthelyi Yacht Kikötőben, de a két hely mögötti gondolat ugyanaz. Ő is a helyi termelőkre szeretne építeni, ezért érkezik az Angus marha a már emlegetett Balatonfenyvesről, a sajtok Nemesbükről, a sütemények pedig egy Balaton környéki gasztroblogger hölgy konyhájából.

Mit kell itt enni?
A burger túl egyszerű válasz lenne a kérdésre, van náluk balatoni halleves (bouillabaisse), vagy mangalicakaraj Istvándy Gergőéktől, esetleg nemesbüki rántott sajt.

Mennyibe kerül?
Itt 2000 Ft-ból nagyon könnyen jól lehet lakni, de aki gourmet-pályán szeretne játszani, talál magának komolyabb falatokat 3-4 000 Ft-ért is.

26/30

Pura Vida Dine - Tapolca

Tapolca főteréig kell csak menni, ha megéheztek a tavasbarlangban csónakázás után. Kaptok egy családi éttermet, ahol a belső tér is megér egy stílusblog-bejegyzést, az ételeket pedig a Gault Millau is 13 séfsapkával díjazta legutóbb. Nem a legolcsóbb hely, de kifejezetten emlékezetes.

Mit kell itt enni?
Röviden: mediterránt. A család élt Spanyolországban, innen a kagylók, rákok, vagy éppen az andalúziai fokhagymaleves alapos ismerete, ezt mind érdemes náluk kipróbálni.

Mennyibe kerül?
A főételeket 3-5000 Ft körül találjátok a tavaszi–nyári étlapjukon.

27/30

Sáfránkert Vendéglő - Paloznak

Ülsz a Sáfránkertben, és nem hiányzik semmi. Van jó Homola-bor a tulajdonostól, vannak szabad tűzön készült friss ételek, és egy nagyszerű terasz, ahonnan nehéz elindulni. A paloznaki békében jó ötlet volt éttermet nyitni, és csak távozáskor döbbensz rá, milyen könnyen megszoktad, hogy a teraszról nem látni a Balatont.

Mit kell itt enni?
Grillezett húsok vagy sajtok mellé kell köretet választani, ami jelentős számú variációs lehetőséget ad.

Mennyibe kerül?
Ez főételeknél leginkább a hústól/sajttól függ, kijöhetünk 2000 Ft-ból és 4000 Ft-ból is.

28/30

Söptei Pincészet és Étterem - Csopak

Kicsit szürreális élmény, ahogy a szőlőlugasok között egy ránézésre teljesen átlagos pincében kapsz olyan ételeket, mintha egy Michelin-csillagért teperő nagyvárosi étteremben ülnél éppen. Söpteiéket vendéglátásra teremtették, tőlük lehetetlen úgy elmenni, hogy kihagyd valamelyik világverő rizlingjüket vagy a táblára felírt ételüket.

Mit kell itt enni?
A burgerről tavaly már ódákat zengtünk, de szerintünk egy túrós csuszával tálalt birkapörkölttel sem lehet mellélőni.

Mennyibe kerül?
Az árak a minőséggel együtt az átlag fölé mennek, 2000 Ft-tól 4000 Ft-ig találtok itt főételeket. 

29/30

Villa Medici - Veszprém

Veszprém egyik legismertebb étterme a Villa Medici, ami már 1991 óta üzemel, és azóta számos ráncfelvarráson átesett, hotellel és egy testvérétteremmel is kibővült. Azt sikerült elérniük, hogy a város legjobb éttermei közé kerültek, és ebben még a festői környezet is segít a Séd szurdokvölgyével és a viadukttal. Hitvallásuk mindig a trendek előtt egy lépéssel járni, és mindig ott van a vendég tányérján, amit Amrein Csaba séf megígér az étlapon.

Mit kell itt enni?
Leveseik közül a vargányakrémlevest Villa Medici módra érdemes kiemelni, amitől még a gombafóbok is megszeretik a gombát. A vendégek a legegyszerűbb ételükért, a borjúbécsiért is rajonganak, amihez tökmagolajos burgonyasaláta dukál, de enni lehet doveri nyelvhalat is, és kacsamellfilét kacsamájjal.

Mennyibe kerül?
A Villa Medici egyáltalán nem a legolcsóbb hely, de a minőség árát mindenhol elkérik: a levesek és előételek 1600 Ft-tól, a főételek 4000 Ft-tól kezdődnek, de lehet náluk degusztációs menüt is kérni.

30/30

Zománc Bisztrócska - Vászoly

Az idén nyitott helyek közül kifejezetten ígéretesnek tűnik a Zománc Bisztrócska Vászolyon. Ők attól lesznek különlegesek, hogy bármilyen felesleges flancot meghagynak a többi étteremnek. A korábbi kocsma épületét szépen kipofozták, a hely magyaros szellemiségét idéző dekoráció pedig szerencsére nem megy át a régi présházak összes szerszámát felsorakoztató átlagcsárdák szintjére.

Mit kell itt enni?
A nagymama piros lábasában érkeznek az olyan jó értelemben vett magyaros ételek, mint a szalontüdő vagy a resztelt máj, ennél pedig nekünk nem is kell több a boldogsághoz.

Mennyibe kerül?
Teljesen jól fogtok lakni 2000-3000 Ft-ból.