Keresés EN

Ez is érdekelheti

Gasztró

Minden, mi szem-szájnak ingere! – 7+1 őszi gasztroprogram a Balatonnál

Kevés jobb dolog van egy kora őszi pikniknél, finom falatokkal töltött hétvégénél, amikor ráérősen merülhetünk el az őszi ízekben. Mikor már kortyolható a must, sül a pisztráng, forog a kürtőskalács és melegszik a bogrács... Az biztos, hogy erős lesz a szeptember vége gasztrofronton a Balaton körül is. Összegyűjtöttünk 7+1 olyan programot, amelyen kulináris izgalmak várnak! Részt vehettek mandulaszüreten, ismerkedhettek a fermentált ételekkel, de más kultúrák gasztronómiájához is közelebb kerülhettek egy svájci pikniken vagy a szeptemberben startoló Gasztrohegyen, a Tapasok hétvégéjén!

1/8

Balaton Wine

A 2022 őszén startolt Balaton Wine & Gourmet a VeszprémBalaton régió kulináris örökségét, borászati hagyományait és étkezési kultúrájának egyre izgalmasabb jelenét mutatja be.

Idén szeptember 21. és 24. között kerül sor a fesztiválra, mely a balatoni régió gasztronómiájának legjelentősebb képviselői, több mint 50 étterem és borászat mellett idén Franciaország és Argentína kulináris különlegességeit mutatja be a látogatóknak. Családi programok, ingyenes kóstolók, szakmai workshopok és Michelin-csillagos séfek exkluzív élményétkezései várnak benneteket az ország egyik legszebb rendezvényhelyszínén, Veszprémvölgy varázslatosan szép természeti környezetében. 

2/8

Őszi Kürtős

Szeptember 22. és 24. között (a Lavender Tihany és a Pisky Bisztró közreműködésével) őszi kürtőskalácspikniken vehettek részt. Az apátság árnyékában, fűben, padon pihenve, balatoni panoráma mellett kóstolhatjátok meg a finom édességeket: lesznek ízbombák, glutén- és tejmentes kürtőskalácsok, kürtősbon és különböző levendulás kürtőskalácsdesszertek is.

3/8

Svájci piknik és Dj-est a FOTON-ban

Ha többet szeretnétek megtudni Svájcról, szeptember 23-án érdemes lesz a FOTON-ba látogatnotok! A Svájci napok VeszprémBalatonon rendezvénysorozat keretén belül részt vehettek izgalmas pop-up koncerteken és filmvetítéseken, és emellett gasztronómiai izgalmak is várnak: szombat délután svájci sajtokat, borokat kóstolhattok, majd DJ-est következik!

4/8

balatonakali

Az elmúlt esztendőben Balatonakali, a mandulás település, kiváló rendezvényt keltett életre, mandulaszüret névre keresztelve. Szeptember 23-án, szombaton is erre számíthattok: 14 órától Balatonakali északkeleti végén festői környezetben szabadtéri programokkal, kóstolóval, előadással várnak a szervezők. Nem marad el idén sem a mandulatörő verseny, majd a mandulafák előtt felállított színpadon zenészek lépnek fel. Az eseményen a Mörk Pincészet borait és az Akali Szekér street food ételeit, valamint mandulás finomságokat kóstolhattok.

5/8

pisztr

Barátság, hecc, pisztráng! – ezzel a jelmondattal invitálnak a szervezők az immár tizenegyedik alkalommal megrendezésre kerülő Pisztráng & Borfesztiválra, a tapolcai Malom-tó partjára. A szeptember 29. és október 1. között sorra kerülő eseményen minőségi programok, ételek, italok és zenészek társaságában szórakozhattok: tizenöt borospavilon, a tapolcai haltelepről frissen szervírozott és többféle változatban elkészített pisztrángok, valamint 20 koncert gondoskodik minderről.

6/8

Mór

A fáradhatatlanul dolgozó élesztőgombák, baktériumok, na meg a szüret alkalmábókét napra a Gilvesy B-üzemben a MÓR24 veszi át az uralmat a konyha és a Kamado füstje fölött. Szombat déltől kötetlen ebédre számíthattok, lesz outdoor Kamado-buli, bogrács és szüreti ünnep, majd experimentál ültetett vacsora, előre vásárolt jeggyel. A vasárnapi kötetlen brunchon pedig lassú reggeli, kombucha, vízikefír és hasonló finomságok várhatók.

7/8

gasztrohegy 23

Szeptember utolsó napján, szombaton startol a Gasztrohegy új évada: 10 egész évben nyitva lévő vendéglátóhellyel mászhatjátok meg a gasztronómia és a Badacsony csúcsait szeptembertől áprilisig, válogatott helyi borokkal és gasztrotémákkal. Szeptemberben a Tapasok hétvégéjén melegíthettek be, és a spanyol konyhának ezzel a jellegzetes ételével biztosan meghosszabbíthatjátok a nyarat is.

8/8

+1 WLB-tipp

Ha szervezett programtól függetlenül fedeznétek fel a Balaton gasztronómiáját, adunk hozzá fogódzókat! Ebben a cikkünkben a kalandos kóstolókhoz találtok tippeket, összegyűjtve a kicsit bizarr, de annál izgalmasabb balatoni vendéglátóhelyeket. Ha pedig biztosra akartok menni, válasszatok egy olyan éttermet, amelyet a szeptemberben megjelent Michelin-kalauz is ajánl!

Ha további programokat böngésznétek, ide kattintsatok!

Cimkék

Hasonló tartalmak

új hely Gasztró

Megvan, ki költözik a balatonfüredi MÓR24 helyére

A Velencei-tó népszerű bisztró és delikátja, a Groenk Balatonfüreden, a MÓR24 helyén nyitja meg újabb egységét.

Gasztró

Bezár a kőröshegyi Völgyhíd Konyha & Rét

A tulajdonos betegsége miatt 2024 januárjától bezár a kőröshegyi vendéglátóhely.

Gasztró

Egy csésze teát kapnak azok a gyerekek, akik elajándékoznak mesekönyveikből

December 1–9. között néhány balatoni helyen leadhatunk általunk már nem használt mesekönyveket, az adományért cserébe egy csésze teával kedveskednek.

Gasztró

Új, tíznapos gasztrofesztivál startol a Balatonnál

A Taste Balaton közel 100 programmal indul 2024 márciusában: lesz étteremszínház, séfpárbaj, több kiállítás és exkluzív menüket is kóstolhatunk.

Neked ajánlott

A