aktív

szerkesztés

5+1 vitathatatlanul szerelmes helyszín a Balatonnál

Szerzők

  • We Love Balaton

2023. 02. 14. 13:42

Egy szerelmes legenda, egy szép panoráma vagy egy romantikus emlék is lehet az oka annak, hogy bizonyos helyeknek különleges erőt tulajdonítunk, és szívesen keressük fel ezeket. A Balatonnál sincs ez másképp, itt is számos különleges hely várja a szerelmeseket és a szerelemre vágyakozókat. Ezekből szedtünk csokorba néhányat – érdemes felkeresni valamelyiket Valentin-nap környékén!

Valentin-napi találkahelyek a Balatonnál

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Sóhajok hídja

1/6

8171 Balatonvilágos, Szélső utca

„Az itt fogant szerelem múlhatatlan” – olvasható az aligai magaspart fehérre festett fahídján, amelynek korlátján szerelemlakatok sorakoznak, amit persze ti is kibővíthettek eggyel. Ha végigsétáltatok a Szerelmesek hídjának is nevezett hídon, gyönyörködjetek a magaspartról elétek táruló panorámában: innen a Balaton egész keleti medencéje belátható Tihanyig.

Tipp: Balatonvilágos főutcájából, a Dobó István utcából juthattok el a Csók István sétányra, ami a panorámát ígéri.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Balaton szíve szobor

2/6

8621 Zamárdi, Margó Ede sétány 14.

Címkék

Bár eredetileg nem a szerelmet jelképezi, a 2012-ben pálkövei vörös homokkőből emelt Balaton szíve szobor az egyik legromantikusabb helyszín a tónál. A háttérben a Tihanyi-félsziget dombjai és a Tihanyi Bencés Apátság látszanak, de beláthatjuk innen a tó keleti medencéjét is. A szobor egyébként a Balatoni Játszadalom nevű hagyományőrző rendezvényre utal, amelynek során a sok száz résztvevő a vízben, kézfogással alakít ki egy fentről jól látható, hatalmas szívet a tó vizében. 

Fotó: Globetrotter19 - Wikimedia Commons

Szerelemlakatfal

3/6

8638 Balatonlelle, Móló sétány

Címkék

A balatonlellei mólón álló Szerelemlakatfal nem csupán a szerelmesek, hanem a város összetartozásának, a barátságnak és a megbocsátásnak is jelképe. A 2018-ban, helyi összefogással készült, somogyi motívumokkal díszített látványosságot Horváth László fafaragó művész tervezte és készítette, a kapu belsejében látható kovácsoltvas rácsozat pedig Fajt Károly lakatosmester munkája. 
 

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Rózsakő

4/6

8261 Badacsonytomaj, Kisfaludy Sándor utca

Több Infó

Badacsony hegy szoknyáján fekvő Rózsakő a legromantikusabb helyek egyike a Balaton környékén. A Kisfaludy-ház felett található lapos bazalttömböt nevezik így, nevét pedig Szegedy Rózáról kapta, aki a hagyomány szerint gyakran üldögélt rajta férjével, Kisfaludy Sándor költővel. A legenda szerint ha két fiatal egymás kezét fogva ráül, háttal a tónak, akkor még abban az évben eljegyzik egymást. 

A térképet a Rózsakőhöz itt találjátok

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Malom-tó

5/6

8300 Tapolca, Batsányi tér

Több Infó

A tapolcai Malom-tónál, az Alsó-tavon átívelő, néhány hónapja felújított fahídon évek óta gyűlnek a szerelemlakatok, és néhány lakat már a Tapolca-patak menti sétány folytatásánál található korláton is megjelent. A tó és környéke tökéletes helyszín egy romantikus sétához, és még egy vacsorára is benevezhettek a közeli, tóra néző éttermekben.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Szerelem-sziget

6/6

8200 Veszprém, Úrkút utca

A veszprémi Lélektér Alapítvány kezdeményezésére jött létre Veszprém új közösségi helye – három másikkal együtt – a Séd patak partján. Az Úrkút és a Kertalja utca találkozásánál található Szerelem-szigetre, ami ma már csak a nevében sziget, az önkéntesek egy hatalmas szívet álmodtak meg, ami egyszerre funkcionál találkozási és szelfipontként

Hasonló tartalmak

Admin mode