aktív

szerkesztés

Több annál, amit várnánk – 5+1 különleges karácsonyi vásár a Balatonnál

Szerzők

  • Szekernyés Tünde

2021. 12. 03. 17:11

Az adventi időszakban a Balaton számos helyszíne zsibongó vásártérré alakul, de a bőség zavara könnyen tanácstalanná tehet. Hova látogassunk, ha karácsonyra szeretnénk hangolódni? Hol érdemes beszerezni az idei ajándékokat? Kiválasztottunk néhány olyan adventi vásárt, amelyek többet adnak, mint a hagyományos vásárok. Balatonlellén gasztropiknik, Hévízen tematikus hétvégék és előadások is várnak. Veszprémben nézelődés közben Lóci játszik- vagy éppen Járai Márk-koncertre is számíthattok. Kézművestermelők, dizájnerek és kisvállalkozók sora készül, hogy megkönnyítsék a karácsonyi ajándékvásárlást, a +1 programunkon pedig minőségi borok társaságában hangolódhattok az ünnepekre.

Fotó: Szabó Miklós - We Love Balaton

Adventi Bornegyed Badacsonyban

1/6

Több helyszínen

Címkék

Az Adventi Bornegyed 4 hétvégén keresztül változatos programokkal, helyszínekkel és résztvevőkkel készül: a Tilia Borvendéglőben mézeskalácsot díszíthettek gesztenyekrémleves, gesztenyés hókifli és gesztenyés latte kíséretében, vagy részt vehettek két kedvezményes téli túrán is. A La Téne és a Pláne különleges forró csokikkal, a Katica és a Halászkert Hotel ünnepi menüvel vár, a Hableány december 4-én megszervezi az első karácsonyi vásárját, teret adva olyan környékbeli kisvállalkozóknak, mint a Tóti Herba, Krisz CeramicaMirc Jewellery vagy a Fridea ékszerek. 

Az Adventi Bornegyed hétvégéiről itt és itt találtok bővebb infót. A Hableány karácsonyi vásáráról pedig itt olvashattok.    

Fotó: Heim Alexandra - We Love Balaton

GasztroPiknik és Karácsonyi Vásár Balatonlellén

2/6

8638 Balatonlelle, Köztársaság utca 36–38.

December 4-én, szombaton érdemes Balatonlellére látogatnotok: karácsonyi vásárral egybekötött gasztropikniken vehettek részt, melynek a BL YachtClub & Apartments ad otthont. Az éttermek és borászatok hosszú listáján szerepel többek közt a fövenyesi Kalóz, a RockBurger Cirkusz, a Garamvári Szőlőbirtok, a Gyukli Pince és a gyenesdiási Mónisüti is. Emellett lesz kézműves-foglalkozásgyerekjátékok, sült gesztenye, forralt bor és Mikulás-hajózás is, az aláfestésről pedig egész nap élő zene és egy meglepetésfellépő fog gondoskodni. 

A rendezvényre a belépés ingyenes, a részt vevő éttermek, borászatok listáját pedig itt találjátok.  

Fotó: Mudra László - We Love Balaton

Ízes Advent Hévízen

3/6

8380 Hévíz

Hévízen csavartak egyet a karácsonyi vásár fogalmán, és a hagyományos kirakodás, betlehemezés és gyertyagyújtás mellett tematikus hétvégékkel, gasztroélményekkel készülnek: december 4-én cukrászati bemutatóval és kóstolóval egybekötött csokoládészombat, másnap interaktív előadás vár, szaloncukrokkal a középpontban. Az ezt követő héten értelemszerűen az egészséges ételek kerülnek a fókuszba halak-vadak jótékonysági főzésével, hogy december 18-án a sütiké legyen a főszerep. Ezalatt a gyermekeket mesekuckó, zenés programok és játszóház várja.

A részletes programról itt találtok bővebb infót. 

Fotó: Szabó Miklós - We Love Balaton

Adventi vásár Veszprémben

4/6

8200 Veszprém, Óváros tér

Címkék

Adventi fények, ízek és illatok kavalkádja, gasztroélmények és kézműves termékek várnak titeket az Óváros téren a négy adventi hétvégén, csütörtöktől vasárnapig. De ami igazán különlegessé teszi a veszprémi karácsonyi vásárt, az minden bizonnyal a gazdag zenei felhozatal: 4-én fellép többek közt Kovácsovics Fruzsina, 16-án Járai Márk, a Halott Pénz tagja, meghallgathatjátok az Eszterlánc és a Makám együttest, vagy közösen bulizhattok december 9-én a Lóci játszikkal.

A fellépők részletes listáját itt találjátok.  

Fotó: Heim Alexandra - We Love Balaton

Zelna karácsonyi vásár Balatonfüreden

5/6

8230 Balatonfüred, Zákonyi Ferenc utca 3–5.

A füredi Zelna Borbár december 11-én karácsonyi vásártérré alakul: az ünnepi zsongásról a BABEL Eclectic élő zenéje, valamint magyarországi dizájnerek és kistermelők sora gondoskodik. Nézelődhettek minőségi ajándékot a karácsonyfa alá többek között a BeSweet, a Bormámor Bolt, a Drágakő vagy Kinga kamrája termékei közt, és az egész napos vásározás után betérhettek melegedni egy forralt bor vagy forró csoki társaságában. 

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

+1 Gilvesy B-üzem karácsonyi borvásár

6/6

8265 Hegymagas, Szent György-hegy

Címkék

A Gilvesy B-üzem is beáll a karácsonyi vásárhelyszínek sorába, természetesen azzal, amihez igazán ért: december 11-én a Szent György-hegy borait hozza le az ünnepi asztalra. A Szászi Birtok, a Nyári és a Gilvesy Pincészet mellett még 5 borászat adventi válogatása közül kereshettek ajándéknak valót vagy kísérőt a vacsorához. A téli estén Cser Ádám forró levese különösen jól fog esni, hangolódásként pedig frissen sült, illatos mézeskalács is kerül az italok mellé. 

Az eseményről és a részt vevő borászatokról bővebben itt olvashattok. 

Hasonló tartalmak

Admin mode