aktív

szerkesztés

Így hangolódj az ünnepek előtti utolsó napokon! 5 tipp a lelassuláshoz

Szerzők

  • we love balaton

2022. 12. 22. 11:40

Ha már nincs fontos dolgod karácsony előtt, akkor azért, ha pedig még az ajándékokkal is hadilábon állsz, esetleg az ünnepekhez sincs kedved, akkor azért ajánlunk 5 olyan programot, ami kicsit kikapcsol (a karácsonyi vásárokon kívül, amelyeket szintén érdemes még felkeresni). Nemcsak most, hanem a két ünnep között sem hagyunk titeket programötletek nélkül!

Fotó: Heim Alexandra - We Love Balaton

Korcsolyázz!

1/5

A mozgás mindig jó ötlet, ha pedig emiatt „véletlenül” elkap egy kis karácsonyi hangulat, máris nyert ügyetek van. Balatonfüreden a belvárosban, Szigligeten a vár tövében, Balatonbogláron és Balatonlellén pedig a tó közvetlen közelében jégkorcsolyázhattok, utóbbi helyen pedig egy kis szaunázással is felmelegedhettek a sportolás után.

További részletek itt.

Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Fényvonatozz!

2/5

Egészen január 3-ig ünnepi fényekben pompázó vonat jár a Nagy-Berekbe és Csiszta Fürdőre a Balatonfenyvesi Gazdasági Vasút vonalán. Ezt a páratlan élményt érdemes kipróbálni a Balatonnál, a fényvonatozást akár egy kis téli fürdőzéssel is összeköthetitek. A téli menetrend szerint a vonatok a balatonfenyvesi állomásról 11:10-kor, 13:10-kor, 15:10-kor, és 17:10-kor indulnak Csisztafürdőre, visszafelé pedig 11:55-kor, 13:55-kor, 15:55-kor, és 17:55-kor, a menetidő 35 perc.

További részletek itt

Fotó: Vörsi Betlehem Hivatalos Oldala - Facebook

Látogasd meg a legnagyobb templomi betlehemet!

3/5

Európa legnagyobb templomban épített betleheme Vörsön található. A Kis-Balatonnál, Balatonszentgyörgy mellett lévő települést érdemes felkeresni a népszerű, 60 négyzetméteres alkotás – mely minden évben helyiek csapatmunkájában épül meg – miatt. A templom melletti vásáron pedig kipróbálhatjátok a híres vörsi almapuncsot is.

A betlehem ingyenesen látogatható, további részletek itt

Fotó: Kiripolszky Csongor - We Love Balaton

100 fős, élő betlehem a Kinizsi-várnál

4/5

Kinizsi-vár

Több Infó

Címkék

Nagyvázsony idén is megrendezi a 100 szereplős, élő betlehemi játékot a Kinizsi várnál, melyre bárki becsatlakozhat december 23-án 17 órától. Az élő betlehemet egy zenés előadás előzi meg, de forralt bor, forró tea és sült gesztenye is várja a vendégeket.

A program ingyenes, de ha vásároltok a helyszínen csengettyűket, részt vehettek a játékban és támogathatjátok az előadást. További részletek itt.

Fotó: Szabó Miklós - We Love Balaton

Gasztrofesztiválozz!

5/5

A balatoni gasztrofesztiválok két ünnep között sem szunnyadnak, így két szuper szilveszter előtti programot ajánlunk nektek. Részt vehettek a december 29–30. között zajló Kóstold körbe! programon, melynek helyszínét a mesés keszthelyi Festetics-kastélypark adja. Ide települnek ki jobbnál jobb balatoni vendéglátóhelyek. Már december 28-tól elkezdődik az idei utolsó Gasztrohegy a Badacsonyban is, melynek tematikája ezúttal könyvek, filmek és mesék köré fonódik, vagyis olyan ételeket kóstolhattok, amelyek ezekből merítkeznek. Ilyen például a L’ecsó animációs filmből származó ratatouille vagy a Ponyvaregény chilis-fűszeres csokoládé és 5 dolláros turmixa. 

Hasonló tartalmak

Admin mode