balaton

szerkesztés

Hangulatos lugasok, stég a tavon – 6 idilli esküvői helyszín a Balaton körül

Szerzők

  • Fülöp Luca

2021. 07. 16. 15:18

Hangulatos lugasok, stég a tavon, családias birtokok észvesztő panorámával – meghitt balatoni helyszínlehetőségeket ajánlunk a boldogító igen kimondásához.

Meghitt esküvői helyszínek a Balaton körül

Fotó: Csudai Sándor - We Love Balaton

Bencze Családi Birtok

1/6

8265 Hegymagas, Mókus krt.

Több Infó

A Szent György-hegy egyik legszebb panorámájával rendelkező családi birtok a kisebb, körülbelül 20 fős esküvőkre rendezkedett be. Innen belátni a Balatont, de a tanúhegyeket is, nyaranta pedig az egyedülálló látványt színes hőlégballonok is színesítik. A birtokon csak szabadtéri mennyegző tervezhető, hiszen itt a lényeg a természet lenyűgöző látványában rejlik. És majdnem elfelejtettük: itt a pár és a szűk család számára a szálláshely is megoldott.

Fotó: STÉG 8237 Facebook

STÉG 8237

2/6

8237 Tihany, Lepkesor utca 11.

Címkék

Tihany Gödrös szabadstrandjától nem messze igazi lounge-hangulatot találunk. A STÉG 8237 egy modern bútorokkal bár hangulatúra kialakított stég, ahonnan csak egy ugrás a Balaton. Ha 40-50 fős esküvőt tervezel, és szeretnéd a tó közelében kimondani a boldogító igent, akár még szívesen csobbannál is egyet a násznéppel, itt megteheted! A bohém hangulatú, laza esküvők kedvelőinek ez a helyszín maga a mennyország.

Fotó: Kiripolszky Csongor - We Love Balaton

Babérliget Vendégház

3/6

7458 Polány, Kossuth Lajos utca 1.

Több Infó

Címkék

Bár a Babérliget Kúria nem közvetlenül a tó partján található, a déli parttól nem messze elhelyezkedő Polányban mégis varázslatos hangulat vár. Itt akár nagyobb esküvőket is lehet tartani, de a kis és közepes létszámú, 40-60 fős lagziknak is csodás környezetet nyújt. Árnyas lugasok, hangulatos park és egy gyönyörű kúria: mintha csak egy provence-i birtokon lennénk!

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Pap Wines

4/6

8265 Hegymagas, Szent György-hegy, hrsz. 935/1

Több Infó

Címkék

Aki kisebb létszámú, lazább, bohém esküvőt szeretne, ahol a hagyományos menü helyett indiai, közel-keleti és mediterrán, húsmentes fogásokkal lehet ünnepelni, választhatja a Szent György-hegy déli lejtőjén, egy mesés kertben található lakáséttermet is. Karina és Papa Áron nemcsak a permakultúrás kertjükből származó zöldségekből készülő tapasokról, hanem a borokról, igény esetén a dekorációról és a zenei aláfestésről is gondoskodnak: Áron a PAP Wines-borok készítése mellett dj-ként is tevékenykedik. Kb. 30-40 fős esküvőket vállalnak.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Tölgyes Kúria

5/6

8283 Káptalantóti–Rizapuszta, hrsz. 082/2.

Több Infó

Címkék

A Tölgyes Kúria a Badacsony és Badacsonyörs hegyek közti völgyben található, és bár első pillantásra rejtve marad a szemek elől, mégis csodás balatoni panorámával és meghitt környezettel várja a vendégeket. Az 1896-ban épült kúria előtt hatalmas őstölgyfák árnyékolják a teraszt, ahonnan szinte vakító a tó kékje. A Babérliget Vendégházhoz hasonlóan ez a hely is alkalmas a nagyobb esküvőkre is. Ráadásul mivel a hely hétköznap étteremként működik, itt megoldott a vendéglátás is, sőt, nemcsak nyárra tervezhetjük a lagzit, a Tölgyes Kúria egész évben várja a vendégeket.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Egy Csipet Nádas

6/6

8611 Siófok, Töreki utca 40.

Több Infó

Címkék

Siófok mellett, Törekiben található az Egy Csipet Nádas, ahol szabadtéri esküvőt maximum 70 főig tervezhetsz, modern, mégis vidéki hangulatban. A gyönyörű, nádfedeles ház melletti fedett teraszon a legfinomabb falatokkal várják a násznépet, a kertben pedig akár a fűben, akár a kényelmes kerti fotelekben és babzsákokon ülve pihenhetsz meg két tánc között. Ráadásul ide Budapestről is csak egy ugrás az út, de a Balaton is mindössze karnyújtásnyira van. 


Hasonló tartalmak

Admin mode