gasztró

Bezárt minden, hol egyek? - Balatoni éttermek, télen is nyitva

Szerzők

  • We Love Balaton

2013. 09. 25. 2:00

Régi lemez, hogy az ember minek menjen augusztus 20 után a Balatonhoz, mikor bezár minden? Megnéztük pár ismertebb éttermet, hogy állnak a szezonon kívüli nyitvatartással. Lista, hogy ne maradj éhes, ha a Balatonnál jársz.

Fotó: Bordács Krisztina - We Love Balaton

Kistücsök Étterem

1/12

8636 Balatonszemes, Bajcsy Zsilinszky út 25.

Több infó

Címkék

Alap, hogy a Balaton „sztárétterme”, a Kistücsök, egész évben nyitva van. Csapody Balázs étteremvezető filozófiája az, hogy nem lehet minőségi szolgáltatást nyújtani, ha minden szezon végén elküldi a személyzetet, hogy tavasszal újakat kelljen toboroznia. A Kistücsök ezért az év minden napján 11-től 23 óráig nyitva várja a vendégeket. A szomszédban, Balatonszárszón található az egy ligával lejjebb játszó, de ugyancsak jó hírű Anno Taverna. Az étterem augusztus 25-től május 1-ig 11 és 22 óra között nyitva van, a hét majdnem minden napján, hétfőt kivéve.

Fotó: Budavári Dóra - We Love Balaton

Kővirág – Étel, Ital, Ágy

2/12

8274 Köveskál, Fő út 9/a

Több infó

A Káli-medence egyik legismertebb étterme, a Kővirág decembertől márciusig lehúzza a rolót. November végéig azonban még el lehet kapni a hétvégéket: Pénteken, szombaton és vasárnap 11 és 22 óra között nyitva az étterem, de asztalt foglalni érdemes. Törzsvendégeknek ajánlott rákérdezni, hogy a téli ünnepek táján nem nyit-e ki az étterem. Viszont ha már Köveskálon jársz, de nem férsz be a Kővirágba, sem a Káli Art Innbe, akkor javasolt a frissen megnyílt Miakő, ami várhatóan egy február környéki szünet kivételével szintén végig nyitva lesz.

Fotó: Sebestyén Blanka - We Love Balaton

Karolina Kávéház

3/12

8230 Balatonfüred, Zákonyi Ferenc utca 4.

Több infó

Balatonfüreden télen is van mit csinálni. Aki erre jár, és meginna egy kávét, vagy enne pár falatot, az az északi part egyik legnépszerűbb cukrászdáját, a Karolinát biztosan nyitva találja. A téli nyitva tartás a nyáritól csak annyiban különbözik, hogy a hely 8-kor nyit, és szombat kivételével, amikor éjfélig nyitva van, este 9-kor zár.

Fotó: Sebestyén Blanka - We Love Balaton

Mala Garden****

4/12

8600 Siófok, Petőfi sétány 15/a

Több infó

Címkék

Balin sosincs tél, úgyhogy az indonéziai-távolkeleti hangulatú Mala Gardenben sincs, még ha az a siófoki Aranyparton is van. A Mala Garden éttermét nem csak a hotel vendégeinek szánták, hanem mindenkinek, aki rajong a távol-keleti konyhák ételeiért. Az étterem étlapján a magyar gyomorhoz közelebb álló, hagyományos fogások is találhatóak. A Mala Garden hétfőtől vasárnapig nyitva van a főszezonon kívül is, 11-től, 22.30-ig, december 24 és 25 kivételével.

Fotó: Bordács Krisztina - We Love Balaton

Carpaccio Étterem

5/12

8226 Alsóörs, Szent István utca 40.

Több infó

Címkék

A hosszútávfutó-szakács Kárpáti Zsolt étterme szembe megy a trendekkel, nem csak a konyhában, hanem a nyitvatartásban is. Miközben máshol bezárnak szeptember végén, a Carpaccio egész évben, minden nap délben nyit, pénteken és szombaton este 10-ig, a többi napon 9-ig várja a vendégeket.

Paprika Csárda, Zamárdi

6/12

Hiába keresnéd a roppant népszerű olasz éttermet, a Mauro Ristorantét Zamárdiban, ha véletlenül épp arra járnál. A Mauro is bezárt, és legközelebb április 14-én nyit. Helyette, ha már enni kell, ott van például a Paprika Csárda a Zamárdi központjában, egész évben nyitva,minden nap 10-től 22 óráig, pénteken és szombaton 10-től 23 óráig.

Paprika Csárda
Cím: 8621 Zamárdi, Honvéd utca 1. (7-es főút mellett)
Facebook

Jóbarát vendéglő, Keszthely

7/12

Ha Keszthely környékén jársz, és megéheznél, akkor a Jóbarát Vendéglőt biztosan nyitva találod. A gyenesdiási körforgalom közelében, a belvárostól pár percre lévő étterem hétfőtől vasárnapig 11-től 22 óráig nyitva tart.

Chateau Visz, Visz-Berencsepuszta

8/12

A Balaton egyetlen, csak degusztációs menüt kínáló fine dining-étterme, a Chateau Visz kastélyszállóban működő Chateau Visz Gourmet is nyitva áll egész évben. A főszezonon kívüli időszakban, vagyis szeptember 1-től  május 31-ig szerdától vasárnapig van nyitva, minden nap 12-14 illetve 19 és 22 óra között.

Gyulakeszi Autóspihenő

9/12

8286 Gyulakeszi, Kossuth utca vége

Több infó

Címkék

A gyulakeszi autóspihenő még jó, hogy egész évben nyitva van, mikor a bejárata fölé is ezt írták ki név helyett.Gyulakeszi Tapolca felőli végén egész évben kenik a velőskenyereket, sütik a hurkát és a többi hentesárut. A Budapesten streetfoodnak hívott kategóriában a gyulakeszi autóspihenő az egyik legjobb választás a Balaton környékén.

GUSTO13

10/12

8200 Veszprém, Csermák Antal utca 13.

Több infó

Címkék

Az idén nyáron nyílt balatonfüredi Baricska csárda hamar beindult, ennek ellenére a szezon végén itt is bezárták a spalettákat. Viszont a Baricskát is üzemeltető csapat veszprémi étterme, a Chianti egész évben nyitva van. Pénteken és szombaton 11.30-tól 24-ig, a többi napon 11.30-tól 23 óráig. Igaz, itt a csárdakaja helyett az olasz jellegű ételek dominálnak.

Pub-Lik

11/12

8623 Balatonföldvár, Széchenyi utca 10.

Több infó

A balatonföldvári éjszakai élet központja, a Pub-Lik sem zár be, mikor hazamennek a nyaralók. A vasútállomás közelében működő étterem és szórakozóhely szeptember 16-tól fél naposra cseréli a 24 órás nyitvatartást, és 12-től 24 óráig tart nyitva.

Bock Bisztró Balaton

12/12

8314 Vonyarcvashegy, Helikon utca 22.

Több infó

Címkék

Bár az éttermek legtöbb esetben sajnos zárni szoktak nyár végén, lesz olyan, ami viszont éppen télen nyit meg. Méghozzá nem is akármi, hanem a Budapesten és már Koppenhágában is működő Bock Bisztró. Vonyarcvashegy eddig nagyjából semmi különössel nem tette fel magát a balaton gasztronómiai és idegenforgalmi térképére (leszámítva a wakeboard pályát). Most azonban egyből két szintet lépnek. A vonyarcvashegyi négycsillagos Zenit hotel épületében működő Helikon Taverna étterem csatlakozik Bock József borász és Bíró Lajos séf étterem-hálózatához. A Bock Bisztró Balaton nyitását már ígérik egy ideje, legutolsó információink szerint december 4-én indul.

Hasonló tartalmak