gasztró

szerkesztés

Borból és Badacsonyból is készül fagyi

Szerzők

  • We Love Balaton

2016. 04. 25. 21:28

Május 1-én kezdődik a tavaszi Nyitott Balaton, ami nagyon sok jó programot hoz már akkor a tó partjára, amikor még nincs dugó a 71-es úton, és a strandbüfék is legfeljebb csak próbaüzemben nyitnak ki. A Nyitott Balaton keretein belül pedig idén is meghirdették a Balaton Fagyija versenyt, amelyre tíz fagyizó jelentkezett. Megkérdeztük őket, mivel szállnak versenybe.

Fotó: La Rosa Fagyizó

La Rosa Fagyizó

1/11

A La Rosánál egyelőre három fagyi van képben, ebből kettőt neveznek be az idei versenyre. Az egyik zabból, almapürével, aszalt- és friss gyümölcsökből készül. A második fagylalt házi gyömbérszörp és karamellel megbolondított vilmoskörte velő kombinációja, és laktózérzékenyek is fogyaszthatják. Van egy harmadik íz is képben, amely diótortát idéz lágy csokiréteggel.

Fotó: Sebestyén Blanka - We Love Balaton

Florida Fagyizó

2/11

8647 Balatonmáriafürdő, Rákóczi út 85.

Több Infó

Címkék

A Florida Fagyizó meglepetéssel készül, de azért pár apróságot elárultak nekünk. Egyik fagylaltjukban a Badacsony domborzati térképet szeretnék megjeleníteni „egy mindenki által ismert alapanyag” segítségével. Ezt megbolondítják egy kis fűszerrel és „látványos díszítéssel” tennék színesebbé. A másik fagyi „letisztult és klasszikus” ízt ígér elegáns formában, így nem meglepő, hogy „az elnöki” jelzővel emlegetik.

Fotó: Sebestyén Blanka - We Love Balaton

Bringatanya Fagyizó

3/11

8315 Gyenesdiás, Madách utca 45.

Több Infó

Címkék

A Bringatanya csapata idén két különböző fagylaltkreációval készül a Balaton Fagyijára. Bár eddig több variációt is készítettek, de még nem döntötték el, hogy melyik két ízvilág lesz a végleges. Annyi biztos, hogy nagy szerepet kapnak majd bennük a helyi alapanyagok.

Fotó: Kárpáti Fagyizó

Kárpáti Fagyizó

4/11

A Kárpáti Fagyizó tulajdonosa annyit árult el, hogy egy vörösboros, szedres-meggyes csokoládéfagylalttal nevez az idei Balaton Fagyijára.

Fotó: Sebestyén Blanka - We Love Balaton

Geleta Cukrászda

5/11

8638 Balatonlelle, Rákóczi utca 269.

Több Infó

Címkék

Geletáék egyelőre négy fagyit tesztelnek házon belül, ebből kettőt szeretnének majd indítani a versenyen. A lehetséges befutókat elárulták: Sex On the Beach, azaz egy barackpálinkás narancsfagyi vörösáfonyával, ricotta Hubertus-likőrrel, korianderes túró naranccsal vagy pedig a Lellei Nyár névre hallgató, lellei muskotályborral főzött borkrémfagyi meggyel.

Fotó: Sebestyén Blanka - We Love Balaton

Amaretto

6/11

Az Amaretto csapatánál két ötlet van képben: az egyik egy ribizlis sajtkrémtorta-szerű megoldás, míg a másik egy étcsokis pisztáciás különlegesség lenne.

Hullám Büfé

7/11

A Hullám Büfé egyik idei indulója a Csok-íz-lak munkanév alatt fut, és mint neve is mutatja, több csokoládé variációjáról van szó. A másik, Tök jó névre hallgató kreáció neve magában rejti alapanyagát, a kiváló magyar sütőtököt.

Fotó: Balkányi László - We Love Balaton

Cappuccino Kávéház

8/11

A Cappuccino Kávéház idén egy mandula-alapú fagylalttal száll ringbe a Balaton Fagyija címért. A nevezést illetően az ihlet pedig egészen mostani és egészen helyi, hiszen Vonyarcvashegy felől Balatongyörökre jövet a napokban már lehet látni a virágba borult györöki mandulást.

Fotó: Sebestyén Blanka - We Love Balaton

Bagaméri Fagylaltozó

9/11

8230 Balatonfüred, Kisfaludy utca 2.

Több Infó

Címkék

Idén két fagylalttal neveznek, amelyik közül az egyik egy tejes-diós gorgonzola körtés borhabbal, míg a másik – a Kardinális-szelet névre keresztelt –  egy gyakori cukrászdai sütemény fagylaltként szervírozva.

Dinasztia Cukrászda

10/11

Ők is neveztek a versenyre, méghozzá egy gyömbérszószos málnapuding-ízesítésű kreációval, amiben az „egy kis hazai, egy kis egzotikus” ötvöződik.

Jordanics Cukrászda

11/11

Miután megtudtuk, hogy ringbe szállnak, érdeklődtünk, hogy mivel készülnek, de a megkeresésre nem érkezett válasz.

Nyitott Balatont május 1. és május 16. között rendezik meg. A Balaton Fagyija verseny győztesét a programsorozat alatt hirdetik ki, a nyertes receptet pedig közzéteszik. A tavalyi győztes fagyi receptje itt érhető el.

Hasonló tartalmak

Admin mode