gasztró

Ezek a legjobb balatoni helyek idén télen

Szerzők

  • Kiss Ádám

2014. 11. 07. 1:00

Van élet a nyár után a Balatonnál? Van. Ezt bizonyította a tavasz után ősszel is nagy tömeget vonzó Nyitott Balaton programsorozat, az Ősszel is Balaton. A programsorozatban filmvetítésekkel vettünk részt, ti pedig megszavaztátok a legjobb télen is nyitva tartó pincészeteket, hoteleket és éttermeket. Íme a győztesek, a welovebalaton.hu olvasóinak szavazatai alapján.

Fotó: Sebestyén Blanka - We Love Balaton

Kistücsök Étterem

1/9

8636 Balatonszemes, Bajcsy Zsilinszky út 25.

Több infó

Címkék

Nehéz újat mondani a balatonszemesi Kistücsökről, ezért nem is próbálkozunk. A Balaton leg-leg éttermében mi azt szeretjük leginkább, hogy ételben-italban, árban és az étterem dizájnjában is sikerült megtalálnia az egyensúlyt a fine diningemelkedett hangulata és a kisvendéglő-életérzés között. Az étlapról egyértelműen a rendszeresen változó „éttermünk ajánlata”, valamint a régiónk ízei rovatokat ajánljuk. Már csak emiatt megéri visszajárni Balatonszemesre.

Fotó: Bock Bistro Balaton

Bock Bisztró Balaton

2/9

8314 Vonyarcvashegy, Helikon utca 22.

Több infó

Címkék

Sokan és sokat vártak rá, de 2014 februárjában megérkezett a Balatonra is Bíró Lajos sztárséf legnépszerűbb kreációja, a Bock Bisztró. A Budán és Pesten már sikert aratott „étteremlánc” új tagja a vonyarcvashegyi Helikon Taverna étterem lett, mely azóta Bock Bisztró Balaton néven üzemel. A Vonyarc fölötti hegyen ülő egykori Festetics Pincében a panorámás terasz mellett a négycsillagos Zenit Hotel és egy izgalmas bormúzeum is társul a Bock gasztronómiai élményeihez. Az étlapon a Bock-specialitások mellett a környékbeli konyhára jellemző ételek is felkerültek.

Fotó: Kiripolszky Csongor - We Love Balaton

Kerekes Pince

3/9

8220 Balatonalmádi, Vödörvölgyi út 20.

Több infó

Címkék

Az almádi „túlfelén” eldugott Kerekes Pince fröccsteraszként népszerűsíti magát, mégis erős tévút fröccsözős helyként azonosítani. Annak is jó, a szűk erdős domboldalra néző hangulatos terasza és az igényes borkínálata miatt. Ilyet azonban máshol is találni a Balatonnál. Olyat viszont nem biztos, ahol wasabis-lazackaviáros pirítóst tesznek a bor mellé, a kínálatban pedig a legváltozatosabb ételek bukkannak fel, ázsiai fogásoktól a legszigorúbb olasz módszerek szerint sütött pizzán át a faszénen grillezett amerikai steakekig. A lényeg a változatosság és a kísérletezés, az egy-egy ételre építő egyedi alkalmak, amikhez olykor zene is társul.

Fotó: Hotel Azúr

A legjobb hotel: Hotel Azúr

4/9

Talán itt a legkisebb az esélye, hogy ne találj szobát, mivel a siófoki Hotel Azúr a legnagyobb négycsillagos a Balatonnál: 3 épületben 222 szobával, bowling pályával és egy akkora wellness részleggel, mint egy kisebb város élményfürdője. A siófoki hajóállomás mellett található szállodának saját partja is van, tekintélyes méretű ligettel. Az hotelben bárból és étteremből is három akad, ami nyáron még egy negyedik grillterasszal is kibővül.

Hotel Azúr**** Prémium
Cím: 8600 Siófok, Erkel Ferenc utca 2/c
Facebook

Fotó: Zenit Hotel Balaton

Zenit Hotel Balaton****

5/9

8314 Vonyarcvashegy, Helikon utca 22.

Több infó

Címkék

Az étterem általában a gyenge pontja a szállodák kínálatának. Ellenben a Hotel Zenittel, ami a Bock Bisztró Balatonnal működik egy egységben, Vonyarcvashegyen, a falu feletti hegytetőn. A kínálatot a Festetics-pincében berendezett interaktív bormúzeum teszi teljessé. A Hotel Zenitnek ettől függetlenül önmagában sincs miért szégyenkeznie. A wellness medencéje úszásra is alkalmas, van sóbarlang, a szobák hangulatára és minőségére sem lehet különösebb panasz.Ideális hely esküvőre, de találkoztunk olyannal, aki még a válását is ide szervezte.

Fotó: Krisztina Bordács - We Love Balaton

Hotel Bonvino Wine & Spa****

6/9

8261 Badacsonytomaj, Park utca 22.

Több infó

Címkék

badacsonyi Bonvinoban a nagy szállodákkal ellentétben pont a kis mérete a hívogató. A négy csillag mellé egy nagy hotelnél közvetlenebb, családiasabb hangulat társul, az ember nem érzi magát elveszve a liftek, folyosók és számozott épületek között. A boros dekorációval felturbózott minimalista-modern design pedig cseppet sem rideg. A Bonvino borhotelként hirdeti magát, ami nem csak a rengeteg, dekorációként használt borosüvegben merül ki. Saját borbárjuk is van; a programajánlataikban pedig borkóstolók és túrák is szerepelnek, de a szállodától csupán néhány perc sétával elérhető a legjobb badacsonyi pincék többsége.

Fotó: Sebestyén Blanka - We Love Balaton

Gutman Borpince

7/9

8627 Kötcse, Mező utca 7.

Több infó

Címkék

Gutman László jogásznak készült, de jól jártunk vele, hogy nem az lett. A Gutman Borpince a több borászattal is büszkélkedő Kötcsén működik, néhány kilométerre a déli parttól. A pincészet borait elsősorban a kézműves-bio irányvonal kedvelőinek ajánljuk. A kóstolást pedig mindenkinek: a borok mellé pálinka, és sajttáltól a bográcsig mindenféle harapnivaló választható.

Fotó: Sebestyén Blanka - We Love Balaton

Skizo Borház

8/9

8263 Badacsonytördemic, Szent István utca 24.

Több infó

Címkék

badacsonytördemici SKIZO Borháznál nincsen hegyoldal, ahonnan a Balatont lehetne bámulni. Van viszont egy hangulatos utca, abban egy pár éve átadott borház, és két borász, Sike Balázs és Mező Sándor, akik a fiatalos-látványos hangulatvilágra szavaztak a márka megalkotásakor. Élénk színű címkékbe csomagolt boraikkal sokfelé lehet találkozni. A „skizofrén” szellemiséget a borház is képviseli, klasszikus külsővel és modern belsővel. Októbertől áprilisig a SKIZO sincs folyamatosan nyitva, de előzetes bejelentkezéssel felkereshető, a borokból vásárolni és kóstolni is lehet.

Fotó: Laposa Birtok

Laposa Borbirtok

9/9

8261 Badacsonytomaj, Bogyai Lajos út 1.

Több infó

Címkék

Badacsony hemzseg a kiváló borászatoktól, de valahogy mégis a Laposa névvel találkozunk a leggyakrabban. Laposa Bence és Zsófia mindenhol ott vannak, ahol jó borokból lehet kóstolni, a Laposa borokat pedig sokfelé megtalálni, borszaküzletekben és szupermarketekben is. Badacsonyban járva azonban érdemes felkaptatni a hegy oldalában lévő teraszukra, ahol egész évben lehet kóstolni a Laposa Frisst, vagy a 4 Hegyet a hozzá adott ízelítő tálakkal és a Laposa testvérek valamelyikének társaságával.

Hasonló tartalmak