gasztró

szerkesztés

5+1 változatos program Veszprémben a Kávéházak Éjszakájára

Szerzők

  • Talabér Dominika

2021. 09. 21. 16:15

Koncertek, kiállítások és előadások Pilinszkytől József Attiláig, pezsgős reggeli, kreatív workshopok – sok izgalmas program vár a veszprémi Kávéházak Éjszakáján, melyen a 19–20. századi kávéházi kultúra története is megelevenedik. Ha érdekel, hol ihatsz egy kellemesen frissítő feketét az Óvárosban, vagy csak koncerteznél egy jót szeptember 25–én és 26-án, akkor irány Veszprém!

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Kávéházak egykor és most – városi séta

1/6

8200 Veszprém, Óváros tér 2.

Címkék

A 19–20. századi kávéházi kultúra Veszprémet sem kerülte ki, nagy jelentősége volt a város „elit" kávéházainak az 1800-as években is. Ezekről a történetekről, helyszínekről is szó esik a Kávéházak egykor és most városi sétán szeptember 25-én, szombaton 14 órától. Persze a kávézás mai szerelmesei is elég tippet kapnak arról, hogy jelenleg hol lehet a legjobb feketét kapni Veszprémben. A Kávéházak Éjszakájának tematikus sétája a Veszprém Tourinformtól indul.

A séta ingyenes, de regisztrációhoz kötött, melyet az idegenvezetok.veszprem@gmail.com címre írva tudtok megtenni.

Fotó: Heim Alexandra - We Love Balaton

Saiid x Q-Cee-koncert

2/6

8200 Veszprém, Szabadság tér 9.

Címkék

A nemcsak ételt-italt, hanem időszakos kiállításokat kínáló, koncerteknek is helyet adó Papírkutyában a Kávéházak Éjszakája alkalmából ezúttal Saiid slammer, az Akkezdet Phiai egykori tagja és Q-Cee, a Random Trip egyik oszlopos tagja adja a ritmust szeptember 25-én, szombaton 19 órától

A koncertre a belépés ingyenes, bővebb infókat itt találtok

Fotó: Heim Alexandra - We Love Balaton

Makmoiselle pezsgős reggeli

3/6

8200 Veszprém, Megyeház tér 2.

Címkék

A kizárólag kovásszal dolgozó Makmoiselle pékség extra, pezsgős reggelivel is készül a Kávéházak Éjszakájára szeptember 26-án, vasárnap 10 órától. A Kern Pincészet díjnyertes pezsgője mellett kóstolhattok natúr croissant-t házi lekvárral, vajjal, croque monsieur-t (ikonikus francia melegszendvics besamellel) vagy éppen kovászos zsemlét Makmoiselle-krémekkel, de választhattok hidegtálat 2 főre, pastel de natát (portugál desszert) vagy éppen zabpelyhes sütiszeletet is. Az újhullámos kávé, frissen facsart narancslé, víz alap!

A reggelibelépő ára 5900 Ft/fő, még több infót itt találtok.

Fotó: Fortepan / Hunyady József

PILINSZKY100 kiállítás

4/6

8200 Veszprém, Komakút tér 3.

Címkék

Pilinszky János születésének 100. évfordulója alkalmából szeptember 26-án, vasárnap a Kávé és Teaház az Íródeákhoz Pilinszky-udvarrá alakul át. 16:30-tól a kávéházban nyíló PILINSZKY100 Kikönyöklök a szeles csillagokra kiállításon tart tárlatvezetést az alkotó, Nágel Kornél grafikusművész. A már korábban bemutatott, Pilinszky János verseihez készült grafikai anyag nagy részét Nágel Kornél a karantén ideje alatt átdolgozta, és új lapokat is készített hozzá. A kiállítást tehát a tusrajzok és a Pilinszky-életmű kevésbé ismert darabjai alkotják.

A tárlatvezetésen ingyen részt vehettek, még több infót itt találtok. 

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Tudod, hogy nincs bocsánat! – Hobo-est

5/6

8200 Veszprém, Miklós utca 10.

Címkék

Séd patak völgyében megbúvó Fricska étteremben Tudod, hogy nincs bocsánat! című előadásban számos József Attila-vers hangzik el, zenés kísérettel, Hobo, vagyis Földes László rendhagyó előadásában, melyet szeptember 26-án, vasárnap 19 órától nézhettek meg.

Az előadás ingyenes, de érdemes előre helyet foglalni. Még több infó itt.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

+1 Workshop: Védd a Földet! Fesd meg a saját táskádat!

6/6

8200 Veszprém, Rákóczi Ferenc utca 3.

Címkék

Saját táskát vagy éppen gyöngysort készíthettek a környezettudatosság jegyében a Füge Fagyiudvar és Kávézóban szeptember 25-én és 26-án (szombaton és vasárnap) 10 órától. A lebomló táskát kifesthetitek, az ékszerek készítése során pedig azt is megtanulhatjátok, hogyan lehet papírgyöngyöt sodorni. A főleg gyerekeknek ajánlott programon a legjobb alkotásokat díjazzák is egy-egy Füge-kuponnal.

A kreatív workshopok ingyenesek, még több infót itt találtok róluk.

Még több programot a Kávéházak Éjszakája programfüzetében vagy weboldalán találtok. Az esemény október 9-én és 10-én Budapesten folytatódik!

Hasonló tartalmak

Admin mode