gasztró

szerkesztés

Csobogó patak, panoráma, madárcsicsergés – 10 idilli terasz a hétvégére

Szerzők

  • Fülöp Luca

2021. 04. 23. 16:18

Egy nagyon hosszú tél és egy végtelennek tűnő étterem- és kávézómentes időszak után végre kinyitnak kedvenc balatoni teraszaink! Ha a szabadtéren elkortyolgatott eszpresszód vagy a gyors ebéded mellé vágynál némi napsütésre, esetleg a csodás panorámára, madárcsicsergésre és némi nyugalomra is, ezeket a teraszokat célozd meg!

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Villa Kabala

1/9

8264 Szigliget, Kamonkői út 40.

Több Infó

Címkék

A Villa Kabala teraszáért meg kell küzdeni: ide Szigliget egyik legmeredekebb kaptatóján tudunk feljutni, az út végén váró élmény viszont mindent megér. Nemcsak csodálatos balatoni panorámában lehet részünk itt, de estefelé, amikor a nap már lemenni készül, a környék a valaha látott legszebb fényekben úszik. A különleges menü, amit a Kabala csapata hétről hétre összerak, pedig csak hab a tortán! 

Fotó: Hölvényi Kristóf - We Love Balaton

Szent Donát Borkúria

2/9

8229 Csopak, Szitahegyi út 28.

Több Infó

Címkék

A Szent Donát Borkúria teraszán vagy kertjében falatozva nemcsak a tó megnyugtató látványát élvezhetjük, hanem a természet közelségét is. Itt akár mezítláb, kezünkben egy pohár borral is sétálhatunk a fűben, vagy akár egy pokrócra is leheveredhetünk némi finomság társaságában. 

Fotó: Hold És Csillag Facebook

Hold és Csillag – Szépkilátó

3/9

A balatongyöröki Hold és Csillag étterem teraszáról lenyűgöző kilátás nyílik a Badacsonyra, az épületet övező mandulafák sokaságáról már nem is beszélve, amik tavasszal rószaszínűre színezik a környéket. Nem csoda, hogy a terasz nagy népszerűségnek örvend tavasztól őszig, ezért érdemes jó előre asztalt foglalni, ha ide tervezünk egy ebédet.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Kotyogós Kávéterasz Tihany

4/9

8237 Tihany, Aranyház utca

Több Infó

Címkék

A Kotyogós Kávéterasz a tihanyi Belső-tónál nyújt teljes kikapcsolódást kirándulóknak, pihenőknek és családosoknak egyaránt. A kávézó kertje jó időben megtelik szaladgáló gyerekekkel és nyugágyakban pihenő, napfürdőző túrázókkal, akik feltöltődve folytathatják innen az utat például az Aranyház gejzírkúpig vagy a levendulamezőkig. Kávé, süti, szörpök és jeges finomságok várják a kicsiket és a nagyokat.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

The Rusty Coffee Box

5/9

8172 Balatonakarattya, Kisfaludy sétány

Több Infó

Címkék

A balatonakarattyai Rusty a Balaton kapujának egyik legkedveltebb találkozópontja, ami nem véletlen, mivel a magaspartról innen nyílik a legszebb kilátás a Balaton vízére, ami egy kávéval és egy sütivel a kézben már szinte maga a tökéletesség. Itt prémiumkávékból, sőt a jó idő eljövetelével magas minőségű fagyikból is válogathatunk. Ha netán nincs hely a teraszon, akkor sincs ok az aggodalomra: a magasparton kiterített pokrócnál nincs is jobb hely egy elviteles kávéhoz! 

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Fricska Étteremlakás

6/9

8200 Veszprém, Miklós utca 10.

Több Infó

Címkék

Nem messze a Balaton-parttól, Veszprémben, a Séd patak mentén a környék legidillibb környezetében fogyaszthatunk különleges street food ételeket és bisztrófogásokat. A Fricska egyedülálló bája a patak halk csobogásában, a várra nyíló kilátásban és a napsütötte asztalokban rejlik, a konyháról nem is beszélve! 

Fotó: Heim Alexandra - We Love Balaton

Lavender Terasz

7/9

8171 Balatonvilágos, Dózsa György utca 75.

Több Infó

A balatonvilágosi Lavender Terasz idilli világba repít el: teraszán egy tavacska csobogását hallgatva lazíthatjuk el magunkat egy finom ebéd vagy vacsora mellett, sőt, ha megmozgatnánk magunkat két fogás között, akár egy sétát is tehetünk a bambusszal szegélyezett partján. Jó időben elindul a szabadtéri grillezés és a kemencés pizzasütés is, ami este a leghangulatosabb. 

Fotó: Mudra László - We Love Balaton

Kristinus Borbirtok

8/9

8713 Kéthely, Hunyadi utca 99.

Több Infó

Címkék

A Kristinus Borbirtokon a szőlőtőkék mellett szívhatjuk magunkba a napsütést, na meg az itt készített borokat. Most különösen izgalmas, natúr tételeket kóstolhatunk náluk, többek között a Liquid Sunshine névre keresztelt bort, ami teljes mértékben magáért beszél. A folyékony – és a valódi – napsütés mellett kávét, teát és más frissítőket is kaphatunk, ha úgy döntünk, hogy megpihenünk náluk egy hosszú, a déli parton megtett út közben. 

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Déli Part BBQ

9/9

8600 Siófok, Vámház utca 2.

Több Infó

Címkék

A Déli Part BBQ-nál a legfinomabb barbecue-fogásokat fogyaszthatjuk el, ráadásul közvetlenül a Sió mentén, egy hangulatos teraszon. Pulled pork, házilag töltött kolbászok, hamburgerek és wrapok minden mennyiségben. 

Hasonló tartalmak

Admin mode