gasztró

szerkesztés

A tapasok, a borvacsorák és a koncertek hétvégéje – 7 gasztrós és boros balatoni program

Szerzők

  • We Love Balaton

2023. 02. 23. 16:56

Ezen a hétvégén szinte minden a borokról, a melléjük kínált finom ételekről, a kóstolást kísérő koncertekről és a közösségi programokról szól. Bemelegítő hétvégét tart a kis téli szünet után újranyitó balatonfüredi Mór24, több borászat is megnyitja a pincék ajtaját, hogy komoly borvacsorák és lazább közös koccintások mellett mutassa be a legújabb borait. Újra fókuszba kerül a furmint, és az 1Bor 1 Vers projekthez írt megzenésített verseket is újra hallhatjátok. Hét gasztrós-boros programot ajánlunk a hétvégére.

Fotó: Heim Alexandra - We Love Balaton

Mór24 Warmup Weekend

1/7

Cím 8230 Balatonfüred, Jókai Mór utca 24.

A kiváló ár-érték arányú éttermeknek járó, Michelin-kalauz által odaítélt Bib Gourmand díjas tapas-bár a keleties fogások mellett alaposan összeválogatott borszelekcióval is csábít. Bár a hely januártól egy kis pihenőt tartott, most újra kinyit: Pukkannak a pét-natok, koccannak a poharak, többféle natúrbor és egy új kávégép is érkezett, a megújult étlapon pedig a tulajdonosok friss gasztrós élményeinek esszenciája vár 25-én szombaton 12-21 óráig, 26-án, vasárnap pedig 12 és 15 óra között 

További információt itt találtok, asztalt pedig itt tudtok foglalniFotó: 1 Bor 1 Vers - Facebook

1 Bor 1 Vers

2/7

Wine & Vinyl Bar & Store

Több Infó

Címkék

Az 1BOR 1VERS projekt Budavári Dóra ötlete alapján és az ő irányításával indult el 2021-ben. A program célja az volt, hogy fizikálisan is összekapcsolódjon a Balaton-felvidék bor- és irodalomkultúrája. Mit is jelent ez pontosan? A kommunikációs szakember balatoni borászokat kért fel, hogy egy-egy különlegesebb tételükhöz válasszanak egy kortárs verset, amelyet aztán egy nyakcímkén a palackra is felhelyeztek.

Február 25-én, a Holtszezon fesztiválon kis palackszámban kapható balatoni borokat kóstolhatunk, majd a projektben szereplő versek megzenésítését hallhatjuk Jobbágy Bence (A Bence kalandjai) által. Nem ér véget ezután se a buli, este 8 órától Dj Szamosi gondoskodik a hangulatról.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Furmint Február 2023

3/7

Pálffy Borterasz

Több Infó

Címkék

Már hagyomány, hogy február végén a furmint kerül a fókuszba – és természetesen a poharakba is. A köveskáli Pálffy Borteraszon 14:30-tól Káli Ildikó sommelier furmint alapú tradicionális erjesztésű pezsgőkóstolót tart, majd kis szünet után, 18 órától hatfogásos borvacsorával folytatódik a program. Olyan fogásokat kísérnek majd a pincészet borai, mint a Borjúnyelv, aioli, kapribogyó, mustár; Marhapofa, lilakáposzta, kelbimbó, burgonya, vagy a libamáj brulée.
 
Az eseményen való részvételhez regisztráció szükséges, amiről itt találtok infókat.


Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Télbúcsúztató hétvége a Sabar Borházban

4/7

Sabar-dűlő Borház

Több Infó

Címkék

A Káptalantóti melletti Sabar Borházban újborok kóstolójával inthettek búcsút a télnek. Péntek délután kezdődik a program, és a borokat (olaszrizling, kékfrankos rosé, Hercegföld rajnai és pinot gris) a jó hangulat mellett helyi falatok, hidegtálak is kísérik. Szombaton a rajnai rizling lesz főszerepben egy 11 tételes kóstolón, majd Bárth János (Blue sPot) zenéje és egy finom vacsora fog arról gondoskodni, hogy az este még emlékezetesebb legyen. Vasárnap a Liliomkert piac bejárása után jól fog esni a langalló, délután pedig újabb koncerten vehettek részt.

A pénteki kóstoló ára 5900 Ft, a szombati zenés vacsoraest és a különleges, 11 tételes borkóstoló ára 19900 Ft. A programokról és a jegyárakról itt találtok bővebb információt.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Káli Kövek Kocsonya és Füstölgő Malac Lakoma a Diszkógömb alatt

5/7

Cím 8274 Köveskál, Fő utca 11.

A köveskáli Káli Kövek Borászat nemcsak finom borairól híres, hanem a táncos-falatozós bulikról is. Szabó Gyula borász és csapata nem várja meg a meleg időt a következő összejövetellel, hanem már most szombaton begyújtják az évek óta magányosan árválkodó Iron Block szmókerüket, és ropogós, szaftos malaccsászárral örvedeztetik meg a vendégeket. "Az udvar közepén, szabad tűzön, bográcsban vörösboros marhapofa készül, mellette agyagedényben sokác bab fortyog, de falusi kocsonyát is kóstolhattok a nap folyamán" – írják a Facebook-eseménynél. A zenei hátteret Dj Templar szolgáltatja, és diszkógömbbel is készülnek.

A program 12-től 22 óráig tart.  

Fotó: Heim Alexandra - We Love Balaton

Borbarangolás borvacsora a Von Beőthy Pincében

6/7

Von Beőthy Pince

Több Infó

Címkék

Gyulakesziben, a Csobánc-hegyen található barátságos Von Beőthy Pince lesz a Borbarangolás következő állomása február 25. és március 3. között. Szombaton, 25-én 18 órától borvacsorán vehettek részt. A menüben olyan finomságok szerepelnek, mint a füstölt pisztráng-hab pirítóssal, hortobágyi húsos palacsinta, rozmaringos sertés tarja zöldségekkel, a desszert pedig aranygaluska lesz Beőthy borhabbal. Ezek mellé hét tétel bor lesz a kísérő: kövirózsa, pino pink, hárslevelű, furmint, kurucvér, kékfrankos, és a novemberi szüret, és persze a házigazda, János von Beőthy rengeteg izgalmas története. 

A borvacsora ára 15900 forint, és asztalt foglalni az itt található elérhetőségeken tudtok.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Folly Boros4es

7/7

Folly Arborétum és Borászat

Több Infó

Címkék

A Folly Arborétum a téli hónapokban 4 tételes borkóstolóval várja a látogatókat. A programon egy vezetett kóstoló keretében ismerhetitek meg az arborétum borászatának tételeit: a 2021-es Boróka rozét, a 2021-es Boróka fehéret, a 2020-as Cédrust és a 2020-as Boróka vöröset. (A borsor a készlet függvényében változhat.) A kezdési időpont 16.30.
 
A borkorcsolyával kísért borkóstoló ára 6500 Ft / fő, a jegyet itt lehet megvásárolni. A borkóstolójegy 16 órát követően ingyenes arborétumi belépésre jogosít fel. 

Hasonló tartalmak

Admin mode