gasztró

szerkesztés

Forró levesek hozzák el a Balatonra a tavaszt – 10 hely, ahol finom levest főznek elvitelre

Szerzők

  • Chilembu Krisztina

2021. 04. 16. 17:29

Az igazi, napsütéses tavasz még ezen a hétvégén is várat magára, ezért összeszedtük, hol készülnek a Balatonnál testet-lelket melengető, ízletes levesek. Széles a kínálat, a hagyományos gulyásoktól a zöld színű krémleveseken át a csípős ázsiai levesekig, amelyeket nemsokára már az éttermek teraszán is elfogyaszthatunk.

Fotó: Heim Alexandra - We Love Balaton

KisKert Vendéglő

1/10

8600 Siófok, Vécsey Károly utca 19.

Több Infó

Címkék

A siófoki étterem friss, helyi és minőségi alapanyagokból készülő, hagyományos ételeket kínál. Tulajdonosai elszántan szuvidolnak és savanyítanak, ahol lehet, és helyi beszállítókkal dolgoznak együtt. A hűvös tavaszi napokra olyan levesekkel készülnek, mint a borsóleves csurgatott nokedlivel, a kacsahúsleves saját húsával, zöldségekkel, házi tésztával, de rendelhettek tőlük gulyáslevest is.  A kiszállítás Siófok területén ingyenes, a város 5 km-es körzetében 600 Ft.

Nyitva: péntek–vasárnap: 12–19 óra

Fotó: Balcsi Falatozó – Facebook

Balcsi Falatozó

2/10

8261 Zamárdi, Vasút u. 1.

Címkék

A zamárdi Tölgyfa étterem alapítói, Koncz Péter és Végh Barbara új projektje, a Balcsi Falatozó 2020. december 17-én nyitott meg, dacolva a téllel és minden akadályozó körülménnyel. A tőlük megszokott széles, főként házias vonalat viszik tovább az új helyen is. Az étlapjuk állandó szereplői, a fokhagymakrémleves, a cukorborsóleves és a MarhaJó húsleves daragaluskával mellett a hétvégéken extra ajánlatokkal is készülnek, most éppen egy tavaszi tárkonyos csirkeraguleves miatt érdemes kipróbálni a házhoz szállítást is vállaló helyet.

Nyitva: hétfő–vasárnap: 9–21 óra

Fotó: Heim Alexandra - We Love Balaton

Kistücsök Étterem

3/10

8636 Balatonszemes, Bajcsy-Zsilinszky út 25.

Több Infó

Címkék

Az étterem április 29-re tervezi a télikert és a kerthelyiség megnyitását (az asztalfoglalás erősen ajánlott), de szerencsére nem kell addig várni a Kistücsök fogásaira, már online is lehet ételeket rendelni elvitelre. Az étterem természetesen most is szűk étlappal dolgozik, kínálatában jelenleg két leves szerepel, ezek a szász húsleves és a zöldborsókrémleves szemesi spárgával. Az étterem csapata azt kéri, hogy mindenki pontosan, az általa megjelölt időpontban érkezzen az ételekért, és rendelés előtt tanulmányozza az itt leírtakat.

Nyitva (a megrendelt fogások átvétele): péntekszombat: 11–18 óra, vasárnap: 11–16 óra

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Port Étterem és Panzió

4/10

8647 Balatonmáriafürdő, Bernáth Aurél sétány 5.

Több Infó

Címkék

A 2020-as strandételversenyt (holtversenyben) a BalaToros nevű ételükkel nyerték meg, de természetesen akkor is érdemes letesztelni a hely ételeit, ha a hőmérő higanyszála 10 fok közelében vacog, mint ezen a hétvégén. A hidegre itt az ánizsos kacsaleves és a kéksajtos zellerkrémleves a válasz. Az étterem egyébként nemrég kezdte meg az idei szezont, és házhoz szállítást is vállalnak a Balatonmáriafürdő, Balatonfenyves, Balatonújlak, Balatonszentgyörgy vonalon (a felsorolásunk nem teljes). A részleteket itt találjátok.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Füstölgő Marha

5/10

8360 Keszthely, Martinovics utca 1/B

Egy kiadós csípős ázsiai leves garantáltan átmelegít a hidegben, a keszthelyi étteremben pedig pikáns thai levesekből és gazdag ramenekből választhattok. A tulajdonos-séf, Németh Zoltán azt is elárulta, hogy hamarosan pho leves is készül majd náluk. Rendelni telefonon és a honlapjukon keresztül lehet (utóbbi helyre a levesek még nem kerültek fel, így ezeket csak telefonon lehet), viszont Keszthely körzetében házhoz viszik a lélekmelegítőt. További információ a Facebook-oldalon és a honlapon

Nyitva: szerda–vasárnap: 10–20 óra


Fotó: Party Csóka - Facebook

Party Csóka

6/10

8313 Balatongyörök, strand

Címkék

Előttetek a Balaton kékje, mögöttetek dolgozik a szmóker, a kezetekben egy tál forró, gőzölgő leves – ha ezt el tudjátok képzelni a hétvégére, akkor öltözzetek fel jó melegen, és próbáljátok ki a balatongyöröki Party Csókát.  Ezen a hétvégén karfiolkrémlevessel és a kevésbé fázósoknak eperkrémlevessel készülnek, de mindig érdemes rákérdezni az aktuális kínálatra, mert itt váratlanul találkozhat az ember például egy pikáns édesburgonya-levessel is. Kiszállítást is vállalnak a környéken.

Nyitva: mindennap: 10–20 óra


Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Tölgyes Kúria

7/10

8283 Káptalantóti–Rizapuszta, hrsz. 082/2.

Címkék

A több mint 120 éves, hófehér kúriát Káptalantóti és Badacsonytomaj között, egy domb tetején találjátok, egy gyönyörű, ősöreg tölgyfákkal körülvett területen. A modern konyhatechnológiával készült, zömében magyaros ételeket nem csak elvitelre lehet kérni, a környéken (Badacsonytomajon és Szigligeten) ki is szállítják. Hétvégére a hely marhahúslevesét és a medvehagymakrém-leves ricottával, kolbászchipsszel nevű fogást ajánljuk a hűvös idő és a rosszkedv ellen.

Nyitva: szombat: 11–17 óra, vasárnap: 11–15 óra


Fotó: Mi A Kő

Mi a Kő Étterem – Káli-medencei Borok Háza

8/10

8274 Köveskál, Fő utca 25.

Több Infó

Ha házias, hagyományos levesre vágytok, a köveskáli Mi a Kő felé érdemes venni az irányt. A hétvégi menüjükben marhagulyásleves, csipetke, zöldségconcassé és medvehagymakrém-leves szerepel, sok más főétellel és desszerttel együtt természetesen. Rendelni 10 órától, az ételeket felvenni 12 órától lehet. A rendeléssel kapcsolatos tudnivalók itt találhatók.

Nyitva: csütörtök–vasárnap: 12–18 óra


Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Kővirág

9/10

8274 Köveskál, Fő út 9/A

A köveskáli étterem mesés kertjében elkölthető ebédekre és vacsorákra sem kell már sokáig várni, de addig is felidézhetjük az élményt a „Bárhol” elviteles csomagjaikkal. Az előre megrendelt ételeket időre elkészítik és csomagolják, az pedig csak rajtatok áll, hogy a Káli-medence melyik pontját választjátok ki az elfogyasztáshoz. Az étlap hétről hétre változik, a levesek követik a szezonális hozzávalókat és az időjárást, az elmúlt időszakban a vadraguleves és a gyömbéres répakrémleves volt a sztár. A menüt itt lehet megnézni.

Nyitva: péntek: 12:30–18:30, szombat: 12–18 óra, vasárnap: 11:30–17:30 (májustól változik)


Fotó: 84 Bisztró – Facebook

Bistro 84

10/10

8294 Kapolcs, Fő u. 84.

Kapolcs hangulatos vendégháza, a Hazai Provence tavaly nyár óta ad otthont a külsős vendégek számára is látogatható étteremnek. A 84 Bisztró franciás-mediterrán vonalat visz, az étterem csapata pedig a korábbi Pura Vidából érkezett. A hétvégéken újra van kiszállítás, és be lehet ugrani egy olasz paradicsomlevesért vagy egy, a szezonális hozzávalókra komponált levesért, ami most éppen a medvehagymás tavaszi borsóleves.

Nyitva: péntek–vasárnap: 12–20 óra

Hasonló tartalmak

Admin mode