gasztró

szerkesztés

Pizza, füstölgés, világkonyha: Új helyek, amiket érdemes kipróbálni a Balatonnál – 1. rész

Szerzők

  • We Love Balaton

2022. 07. 20. 15:49

Világ körüli kulináris utazásra és sok street foodra számíthattok, ha feltérképeznétek az új balatoni gasztrohelyek kínálatát: nápolyi pizza, közel-keleti reggeli és autentikus olasz tészta is szerepel az új balatoni helyek étlapján. Csokorba szedtük azokat a helyeket, amelyeket a nyár első felében fedeztünk fel a tónál.

Folyamatosan keressük és teszteljük a Balatonnál nyíló új helyeket. Ebbe a cikkbe az általunk már megírt vendéglátóhelyek, illetve olyan helyek kerültek, amelyekről külön cikk készül, így a felsorolás nem teljes.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Beach Boys

1/8

8360 Keszthely, Városi Strand

Két tapasztalt séf, füst, jókedv és szenvedély: a keszthelyi Városi Strandon megnyílt Beach Boysnál burgerekkel, tépett húsokkal, oldalassal, klasszikus balcsis rántott csodákkal és hideg levesekkel lehet pótolni a kalóriákat úszás után vagy koncertek előtt és után. A barbeque-ételeket a házigazdák házi szószokkal teszik felejthetetlenné, a titkos családi receptet pedig senkinek nem árulják el.

Tipp: A strand hátsó bejáratát érdemes használni.

Fotó: Medgyesi Milán - We Love Budapest

Buja Disznó-k

2/8

8264 Szigliget, Kisfaludy utca 30.

Bíró Lajos séf legendás disznóságai a Balatonra költöztek: a budapesti Buja Disznó-k legújabb, a Szigliget Várudvarban megnyílt kirendeltségében is a legmagasabb minőségű, óriás rántott húsoké a főszerep, de emellett „egyéb jóféle disznólkodós ételek” is kaphatók, ahogy írták a Facebookon. A vegákra is gondoltak: itt is elérhető a pálcára tűzött rántottsajt-„Lallipop”

Fotó: Csudai Sándor - We Love Budapest

Bartók - reggel.délben.este

3/8

8264 Szigliget, Kisfaludy utca 30.

Címkék

A budapesti Bartók  reggel.délben.este elhozta a legendás lecsóit (vegán, tojásos és kolbászos verzióban) és a finom leveseitSzigliget Várudvarba, de egy ráérős reggelire is érdemes felsétálni hozzájuk a panorámás gasztroudvarba. Itt írtunk korábban a nyitásról.

Fotó: Heim Alexandra - We Love Balaton

Búzalelke – NYÁRIDŐ

4/8

8256 Ábrahámhegy, Patak u. 3.

Már nem csak Kisapátiban lehet élvezni a Búzalelke-hangulatot, Kovács Bea Ábrahámhegyen, egy csendes utcában, a régi Ábrahám Teázóban nyitotta meg új egységét. Az ikonikus péksütemények mellett reggelivel, uzsonnával, hideg fröccsel, pezsgővel és délidőben friss tésztával vár a hely.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Semola Pastfood

5/8

8253 Révfülöp, Halász utca

A révfülöpi mólón már autentikus olasz tésztázót is találtok: Moreno Contin és Tüdős Klári – akiknek neve a szintén révfülöpi Cselling Udvarházból lehet ismerős – folyamatosan változó kínálattal várják a pasták rajongóit. Mindig van egy húsos, egy vegetáriánus és egy halas változat, de időnként kerül a választékba egy negyedik fajta tradicionális tészta is. És ami nagyon fontos, a tészta mindig tökéletesen friss: Moreno csak azután nyomja ki a tésztagépből a friss pastát, ha már leadtátok a rendelést. 

Fotó: Nekem A Balaton

Nekem a Balaton – Füred

6/8

8230 Balatonfüred, Zákonyi Ferenc utca 3.

Balatonfüred egyik legforgalmasabb utcájában, a Halászkert étterem szomszédságában nyílt meg a Nekem a Balaton harmadik üzlete. A termelői finomságok, a saját márkás termékek és a szendvicsek mellett hamarosan pizzát és bisztróételeket is kínálnak majd. Aki csak egy kencére ugrana be a nagy melegben, kérhet hummuszt, tepertő-, padlizsán-, karfiol-, tonhal- és tojáskrémet is.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Három Majom

7/8

8220 Balatonalmádi, Városház tér 4.

A balatonalmádi Három Majom az a hely, ahová reggeltől estig bármikor betérhetünk, ha szeretnénk egy finom villásreggelit, egy kemencés nápolyi pizzát vagy meginnánk néhány izgalmas italt. A belső térben a világ tőlünk melegebb pontjain tapasztalható izzás és dzsungeléletérzés fogad, a koncepcióban pedig jól megfér egymás mellett a közel-keleti, a mediterrán, az olasz, a közép-amerikai és a klasszikus bisztrókonyha is, és a vega és vegán fogások sem hiányoznak az étlapról.

Fotó: Pirovich Gergely

Zam! Balaton

8/8

8621 Zamárdi, szabadstrand

Zamárdi új gasztrokulturális központjában egy pazar reggelivel és egy finom péksütivel indulhat a nap, majd betérhetünk egy könnyed ebédre, vacsorára, vagy nézhetjük a naplementét a koktélbárból. A kávét egy Európa-bajnok barista, a péksüteményeket és a vadkovászos kenyereket a Budapesten három üzlettel is rendelkező Bake My Day készíti, a konyha burgert, sült tarját, sült kolbászt kínál, a lounge-hangulatú terasz pedig koncerteknek is helyet ad.

Hasonló tartalmak

Admin mode