gasztró

szerkesztés

Új helyek a Balatonnál, ahová télen is betérhetünk

Szerzők

  • We Love Balaton

2023. 01. 12. 15:29

Az elmúlt évben nemcsak éttermek nyíltak, hanem egy új, kulthelygyanús kocsmát, szálláshelyeket is kínáló közösségi irodát és csomagolásmentes boltot is kipróbálhattunk a tónál. Olyan helyeket gyűjtöttünk össze, amelyeket tél közepén is meglátogathattok, ha korábban még nem volt rá lehetőségetek.

Toplistánk a teljesség igénye nélkül íródott, hiszen folyamatosan keressük és teszteljük az újonnan nyílt helyeket. Ha ajánlanátok nekünk, írjatok az ajanlom@welovebalaton.hu címre!

Fotó: Kleb Zsófi - We Love Balaton

Bivstro

1/6

8200 Veszprém, Kistó utca 27.

Több Infó

Lukács Viktor séf és Ivácson Attila kistermelő – az Ivácson Kistermelői Gazdaság tulajdonosa  nem kisebb kihívásra vállalkoztak, mint hogy felrakják a magyar gasztronómiai térképre a méltatlanul mellőzött alapanyagot, a bivalyhúst. Attila sajtműhelye Veszprém és Nemesvámos között található, és itt van a farm is, ahol egy állattartó család segítségével tartja a tejelő szarvasmarhákat és a bivalyokat is. Innen származik az étteremben felhasznált bivalyhús és a tejtermékek, és a többi alapanyag túlnyomó részét is környékbeli kistermelőktől szerzik be. A Bivstro ikonikus fogása a bivalyburger, de a havonta változó étlapon nem csak bivalyos ételek vannak, és látszik, hogy minden egyes tányéron ott van az étel iránti szeretet és elköteleződés. Hétközben napi ebédmenüvel is készülnek

Az éttermet bemutató cikkünket itt olvashatjátok

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Szeszélyes Nyár bisztró

2/6

8291 Vöröstó, Fő utca 9.

Címkék

A legkomorabb őszben, 2022 novemberében nyílt meg a kulthelygyanús kocsma és leendő fürdőház Vöröstón, a Nagyvázsony melletti kis faluban, a parttól kb. 20 perc autóútra. A koncepció Jiří Menzel 1968-as, Szeszélyes nyár című filmjére épül – mesélte Tóth Benedek, a hely egyik tulajdonosa és pultosa egy személyben, illetve az idén startolt Vöröstói Játékfesztivál ötletgazdája és programigazgatója. 

A Szeszélyes Nyár bisztró nemcsak az életérzést tekintve kapcsolódik a filmhez, hanem sör- és ételkínálatában is. Csak hidegkonyha van, kiadós sörkorcsolyák adják a felhozatal alapját. A sonka- és a sajttálak mellett az egyik ikonikusnak mondható fogás a cseh kocsmai étel, a hermelín, vagyis a fűszeres, olajos lében úszó, csatos üvegben tálalt érlelt camembert, de kérhetjük az utopenec nevű specialitást is, ami egy ecetes, hagymás lében érlelt szafaládé. A szolgáltatások köre nemrég lábfürdőzési lehetőséggel bővült, a vendégek számára bádoglavórt, fasajtárt (dézsát) és plasztiktálat is kihelyeznek.

A Szeszélyes Nyárról szóló cikkünket itt olvashatjátok.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Három Majom Bisztró

3/6

8220 Balatonalmádi, Városház tér 4.

A balatonalmádi Három Majom az a hely, ahová reggeltől estig bármikor betérhetünk, ha szeretnénk egy finom villásreggelit, egy kemencés nápolyi pizzát, vagy meginnánk néhány izgalmas italt. A belső térben a világ melegebb pontjain tapasztalható izzás és dzsungeléletérzés fogad, a koncepcióban pedig jól megfér egymás mellett a közel-keleti, a mediterrán, az olasz, a közép-amerikai és a klasszikus bisztrókonyha is, és a vega és vegán fogások sem hiányoznak az étlapról. Érdemes figyelni a közösségi oldalaikat, innen értesülhetünk az aktuális ételkínálatról, a DJ-s bulikról és a vasárnapi brunchokról.

A helyet nem sokkal a nyitás után leteszteltük, a cikket itt találjátok.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Parókia Coworking

4/6

8283 Káptalantóti, Petőfi Sándor utca 36-38.

Több Infó

Címkék

A Káli-medence közösségi munka- és szálláshelye Káptalantóti kellős közepén, a templom mellett található. A kutyabarát közösségi iroda 6-8 asztallal várja a bérlőket, valamint van egy helyiség telefonálásra, videókonferenciára, a kis tárgyalóban pedig megbeszéléseket lehet tartani. A parkolás, a kávé, a tea, az ásványvíz, a Skype-szoba használata, a nyomtatás és a szkennelés (5 oldalig) ingyenes, térítés ellenében lehet zárható szekrényt, laptopot, monitort, flipchartot bérelni. A Parókia mögött egy helyi fiatalokból álló csapat van, akikkel a tulajdonosok az elejétől kezdve közösen találták ki a koncepciót és a részleteket. A Parókia szintén coliving helyszín, az épület másik szárnyában találunk két külön bejáratú apartmant is.

Itt találtok további információt.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Tebe Keszthely – Hulladékmentes bolt

5/6

8360 Keszthely, Kossuth utca 9.

Tebe Hulladékmentes bolt 2022 májusában nyitotta meg Keszthelyen első balatoni üzletét. A márka, ami már egy franchise-bolthálózattá fejlődött, így fogalmazza meg saját küldetését: „Egy hely, ahol úgy szerezhetsz be bármit, amire csak szükséged van egy bevásárlás során, hogy azzal a lehető legkevesebbet ártsd a környezetednek, közben helyi gyártókat, termelőket, vállalkozókat és családokat támogatsz.”

Itt írtunk a nyitásról. 

Fotó: Vanik Zoltán, BalatonBike365 - Facebook

BalatonBike365 Port

6/6

8230 Balatonfüred Aranyhíd sétány 8.

Címkék

A balatonfüredi, 2022 szeptemberében átadott kerékpárosközpont a Balatoni Bringakör mellett, a Kisfaludy stranddal szemben épült meg, a balatonföldvári pedig októbertől várja a kerékpárosokat, a Nyugati strand bejáratánál (8623 Balatonföldvár, Rákóczi utca 35.). A bringások klasszikus és elektromos kerékpárokat bérelhetnek, a sajátjaikat szervizelhetik, feltölthetik, és kisebb kiegészítőket vásárolhatnak ezeken a helyeken. Télen ügyeleti nyitvatartás van, előre be kell jelentkezni, ezért a látogatás előtt mindenképp tájékozódjatok!


Hasonló tartalmak

Admin mode