gasztró

szerkesztés

Halas Karcsi előtt a helyünk az első sorban – hétvégi gasztrotipp

Szerzők

  • Heinrich Annamária

2016. 07. 08. 19:12

Most aztán nyakig benne vagyunk a fesztiválszezonban, dübörög a Sound Zamárdiban, magas fokon rezeg a Samsara a Siófok-Töreki erdőben és csordogál a gyöngyöző bor Bogláron, a II. Parti Pezsgés Fesztiválon. Maradjunk most Zamárdiban, elmondjuk, hogy merre érdemes enni és nap közben időt tölteni, ha nem akartok egész nap zakatoló basszusra pihenni a Balaton Soundon.

Ha a pianótól a fortissimo felé haladunk, mint a zenében, sorban az első a II. Samsara Fesztivál, ahol a tudatos nappali jelenlét és a belső béke, a csönd és a meditáció legalább olyan fontos szerepet kap, mint az éjszakai goatánc. A szélsőségeket kerülőknek viszont a MOL Nagyon Balaton boglári fesztiválja lehet a nyerő, kiváló ingyenes koncertekkel, frissítő balatoni buborékos itókákkal, fröccsökkel és pezsgőkkel. A nyár egyik leghangosabb és legfelszabadultabb prémiumpartija kétségtelenül az immár tízéves Balaton Sound. Macklemore már robbantott, de Steve Aoki, Robin Schulz, Tyga csak néhány név a nagyok közül, akikről még nem csúszott le az sem, aki csak ma este veszi fel a fonalat.

Múlt héten még a KeszthelyFeszt környékéről hoztunk nektek helyeket, most maradunk Zamárdiban, és megmutatjuk, hogy nemcsak a Sound területén zajlik az élet. Ha Zamárditól nyugat felé sodródnátok, Földváron is találtok jó helyeket, kelet felé haladva pedig a siófoki séfek vendégszeretetét élvezhetitek.

Fotó: Sebestyén Blanka - We Love Balaton

Chef Beach

1/6

8621 Zamárdi, Gáspár András utca 46.

Több Infó

Címkék

Zamárdiban nincsenek menő éttermek, de cserébe találtok egy büfét, amelyik szinte bisztróminőséget hoz az egyik strandra. A korábban Olaszországban dolgozó magyar séf rendhagyó strandbüféjében ugyanúgy találtok lángost vagy hamburgert, mint egy átlagos strandbüfében, de azért nagyon nem mindegy, hogy itt a buci, a húspogácsa is saját készítésű, mellé pedig komolyabb főételek is vannak, mint például vörösboros, konfitált marhahúsból készülő bolognai. Egyébként mindig virítanak valami újat, náluk még az is előfordulhat, hogy az estének egy nagy közösségi bográcsozás lesz a vége.

Fotó: Sebestyén Blanka - We Love Balaton

Halas Karcsi büféje

2/6

8621 Zamárdi, Mókus utca 1/a

Több Infó

Címkék

Karcsi bácsi óriási név a halsütőszakmában, hiszen több mint 30 éve szolgálja ki a népet remek, frissen sült balatoni halakkal. Halimádóknak kihagyhatatlan, mert olyan házi specialitásokkal, mint az egészben sült kősüllő vagy a rántott haltej, nem igazán találkozni máshol a vidéken. Ha busát, keszeget vagy fogast ennél, te magad választhatod ki az áldozatod, és amíg várod, hogy elkészüljön, előételként isteni halmájpástétomos, lilahagymás kenyérrel készítheted elő gyomrodat a folytatásra.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Gyümölcs Wellness Központ

3/6

8621 Zamárdi, Hársfa utca és Vasút utca sarka

Több Infó

Címkék

Ha szeretnél egy kis szuvenírt a szegény, otthon maradt, dolgozó barátoknak, a legjobb, amit tehetsz, ha betérsz a megtévesztő nevű pálinkafőzdébe, és veszel egy üveg csupa friss gyümölcsből készült pálinkát. Valószínűleg kicsit jobban elhiszik majd, hogy mennyire sajnálod, hogy nem tarthattak veled, mintha csak egy képeslapot küldenél. A zamárdi Gyümölcs Wellness Központban a többszörös díjnyertes, megszállott pálinkafőző, Pach Gábor járatja csúcsra a lepárlás művészetét. Ha nagy társasággal vagytok, 10-15 fő esetén akár gyárlátogatás jelleggel is megtekinthető a varázskonyha minden apró részlete.

Fotó: Balkányi László - We Love Balaton

Kertem Kemping

4/6

8621 Zamárdi, Panoráma utca 12.

Több Infó

Címkék

A szállásod megvan már? A Kertem Kemping budapesti tulajai minden megtesznek azért, hogy a sátorhelyed köré egy idilli közösségi teret építsenek. Aki itt tér nyugovóra, a 2500 Ft/fő/éj árért cserébe egy mesebeli erdőrészletet kap, összkomforttal, wifivel. A félreértések elkerülése végett színes lampionok segítenek majd megtalálni az utat hazafelé, hogy reggel a megfelelő partner mellett ébredhess.

Fotó: Heim Alexandra - We Love Balaton

Zamárdi Kalandpark

5/6

8621 Zamárdi, Siófoki út

Több Infó

Címkék

A méregtelenítés egyik legjobb módszere a mozgás. Izzadd ki magadból a Soundon szerzett ártalmakat az M7-es mellett található Zamárdi Kalandparkban. Itt akkor is kellemes hűst adnak a fák, ha egyébként úgy tombol a hőség, hogy már a víz sem ad tartós enyhülést. Apropó, a kalandparknak saját kis tava van, ahol változatos módokon lehet gyakorolni a „vízen járást”. Főként a gyerekeket fogja lenyűgözni a nagyon komoly, gőzmozdonyos kerti kisvasút, aminek saját kis pályaudvart is építettek.

Fotó: Sebestyén Blanka - We Love Balaton

Szamárkő

6/6

8621 Zamárdi, Kiserdő széle

Több Infó

A központtól egy negyedórás séta a Kőhegyi kilátó, amit igazán nem érdemes kihagyni, ha erre jársz. Egy kis erőfeszítés árán olyan csodálatos tihanyi panorámában lesz részed, amiért bőven megéri a meredek, de rövid kaptatás. Mielőtt felérnél a kilátóhoz, útba fog esni a Szamárkő nevű legendás sziklatömb, melynek mintázatában egy gyerek és egy szamár lábnyoma fedezhető fel; a legenda szerint maga Jézus járt itt egyszer régen.

Ez a cikk a MOL Nagyon Balaton és a Magyar Turisztikai Ügynökség együttműködésének részeként jött létre.

Hasonló tartalmak

Admin mode