éjszakai élet

szerkesztés

Hol vannak jó bulik az északi parton? - 10 különleges szórakozóhely Almáditól Badacsonyig

Szerzők

  • Molnár Zoltán

2018. 08. 02. 13:42

Az utóbbi években az északi part felzárkózott éjszakai életével a déli mögé. Egyre több egyedi lokál és klub várja azokat is, akik a Balaton partján és azokat is, akik egy eldugott, kis faluban szeretnének mulatni. Most a teljesség igénye nélkül gyűjtöttünk össze tíz jó bulihelyet Balatonalmádi és Badacsony között, ahol nagy eséllyel minden hétvégén találtok nagy bulikat.

A közhelyek szerint a déli part erőssége a szórakoztatásban, az északi parté a szép tájban és az ezt övező nyugalomban rejlik. Ez persze cáfolható, a déli parton is számos gyönyörű táj van, és északon is lehet nagy mulatást rendezni. Körbenéztünk hát északon, milyen kutlurált, igényes, eredeti helyek vannak, ahol lehet egy jót iszogatni, alapozni, mulatni, táncolni dj-kre, zenekarokra. Következzen hát 11 kocsma, pub, koktélbár, hostel, közösségi kert, klub, amivel be lehet indítani a szombat estét a Balatonnál.

Fotó: Mudra László - We Love Balaton

BÁRmikor

1/10

8220 Balatonalmádi, Szent István sétány 4-6.

Több Infó

A nagybetűs szórakozóhely, ahol kellemes balatoni panorámával a háttérben lehet szörcsögni a koktélokat. Különösen nagy teret hagytak a táncolóknak, a többiek pedig raklapbútorokon henyélhetnek. A zenét általában dj szolgáltatja itt, a Wesselényi strand bejáratánál (ennek megfelelően az utca és a strand felől is megközelíthető az emeleti helyiség).

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Morzsa Bisztró

2/10

8242 Balatonudvari, Vászolyi út 1.

Több Infó

Címkék

Idén nyáron bővült nagyot Kaizerék Morzsája, horizontálisan és vertikálisan egyaránt. Vízszintben a bisztró terjeszkedett a küzdelmet feladó Beer Balaton helyiségei felé, míg az első emeletet a Krimójuk vettek birtokba. Zegzugos, labirintusos kocsma ez, ahol néha élőzene is felcsendül, de reggelig ihatunk a jó érzékkel összeválogatott kínálatból. Nagy buli előtti alapozóhelynek is ideális.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Kredenc

3/10

8230 Balatonfüred, Blaha Lujza utca 7.

Több Infó

Címkék

A Blaha Lujza utca Füred mulató központjává vált, nem véletlen, hogy a nyári hétvégéken már mindig sétálóutcává alakul át a környék, és felveszi a Blaha Terasz nevet. A Morzsa és a Kedves Cukrászda mellett elévülhetetlen érdemei vannak ebben Dobai Andrásnak, aki a Kredencet álmodta meg. A pici belső terület mellé az utcából elhódított terasz dukál, ahol nagyon jó balatoni borokat lehet kóstolni. Szintén Dobai szerelemgyereke a lépcsős sikátor túloldalán lévő Hello Tourist, amely szabadtéri, de szűkös a nyitvatartása. Mielőtt odamegyünk, érdemes a Facebookon tájékozódni, van-e muri az utcában, de nyári hétvégéken jó eséllyel lesz, mire táncolni.

Fotó: Mudra László - We Love Balaton

Black Swan - Balatonfüred

4/10

Még külön cikket is szántunk neki, hogy az elegáns budapesti Black Swan fiókot nyitott Füred szívében, a Jókai-Zákonyi sarkon. A szabadtéri hely értelemszerűen a szezont szolgálja majd, itt bőséges a koktél választék, olykor dj szolgáltat zenét, van hely táncolni, és van hely a tavacska teraszán nyugodtan üldögélni.

Fotó: Mudra László - We Love Balaton

Matróz

5/10

8230 Balatonfüred, Écsy László utca 5.

Több Infó

Címkék

Az utóbbi években Füred egyik legfelkapottabb táncos helyévé nőtte ki magát (a Helka, a Cocomo és a görög faluban lévő Sun City mellett) a Matróz. A helynek valóban megvan a hangulata, az Écsy László utca egy szép régi villája és az arra kiaggatott festmények nyújtják a díszletet, matróznak öltözött alkalmazottak segítik az ellazulást, a pultban pedig megállás nélkül robotolnak a bartenderek.

Fotó: Forrás: Facebook/Hullám Hostel

Hullám Hostel

6/10

8253 Révfülöp, Füredi út 2-3.

Több Infó

Eleve kevés a klasszikus értelemben vett hostel az északi parton, így üdítő kivétel a révfülöpi Hullám. A klasszikus retró-diszkóra itt semmiképp se számítsunk, ellenben az etno-folk vonal kedvelői rendszeres dózisban kapják az élőzenét. Lévén, hogy hostelről beszélünk, az italok ára is pénztárcabarát.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Káli-Kapocs

7/10

8282 Mindszentkálla, Petőfi utca 11.

Több Infó

Címkék

Elcsépelt a jelző, de bizony a Kapocs mára kultikus hellyé nőtte ki magát. Bánlaki Balázs adta elsődleges funkciója beteljesedett, valóban összekapcsolja a környékbelieket és az üdülőket, a faluközponti hangulatos kis teraszán az ember bármeddig el tudna üldögélni. A Kapocs tehát eleve több, mint egy kocsma a szocializmusból megmaradt pléh figyelmeztető táblácskáival, hisz néha zene is szól. Például egy random Punnany Massif koncert.

Fotó: Kiripolszky Csongor - We Love Balaton

Pegazus

8/10

8281 Szentbékkálla, Zrínyi u. 22.

Több Infó

Címkék

A majdnem tősgyökeres, nyaraik jelentős részét a Káli-medencében töltőknek már csak Pega. Különleges elegyet hoz össze a hely ebben a földrajzi serpenyőben: ugyanúgy találunk itt kiállításokat, felolvasóestet, jóféle italokkal megrakott bárpultot, kerti konyhában sült burgert, koncerteket és dj-szetteket is. A Pegazus esetén is fokozottan igaz, hogy érdemes a Facebook-oldalukon tájékozódni a programokról, sosem tudhatjuk, mikor kerül fel az Európa Kiadó koncertje, vagy az, hogy fellép a Puszi zenekar, sajnos már Jordán Adél nélkül.

Fotó: Facebook.com/nekedszabad

Neked Szabad

9/10

8253 Révfülöp, Kacsajtosi út 15.

Több Infó

Címkék

A hely, ahol szinte mindent szabad, legalábbis addig, amíg azzal nem visszük be ebbe a paradicsomi közösségi kertbe a negatív hullámokat. A hagyományos, világító rúddal táncolós technopartikkal itt ne számoljunk, ellenben különleges zenét játszó dj-k ugyanúgy megjelennek itt, mint a tábortűznél, unplugged módban zenélő átutazók. A nemzetköziség alap a vendégkörben is, ami adományokkal tartja fenn a Neked Szabadot. Náluk kifejezetten érvényes, hogy mindig érdemes figyelni a Facebook-oldalukat az aktuális események miatt. Bónusz, hogy egy parti után a sátradat is felverheted, és kipihenheted magad.

Fotó: Hölvényi Kristóf - We Love Balaton

frissTerasz

10/10

8261 Badacsonytomaj, Római út 179.

Több Infó

A hely fontosságát mi sem jelzi jobban, minthogy a Kultkikötő egyes programjait is ideszervezik. Megfordult már idén nyáron itt Bérczesi Robi, a Jónás Vera Duó, és még idén érkezik Badacsonyba a Fran Palermo néhány tagja egy egyedi koncerttel, a Barabás Lőrinc Quartet, SENA és Žagar is. És miközben a badacsonyi borok savgerincét méregetjük az egész nagy befogadóképességű és lenyűgöző panorámájú teraszon, a burgerünket is elfogyaszthatjuk.

Hasonló tartalmak

Admin mode