látnivalók & kultúra

szerkesztés

A retrótól a kastélyparkig – Hangulatos kertmozik a Balatonnál

Szerzők

  • We Love Balaton

2023. 07. 21. 9:48

Kertmozi nélkül nincs balatoni nyár: mozizhatunk műanyag székeken vagy pikniktakaróra telepedve, pattogatott kukoricával vagy egy pohár borral a kézben, strandon, egy régi bánya területén vagy más szabadtéri helyszínen. Összegyűjtöttük, hol nézhettek a szabadban filmeket, a klasszikus, retró hangulatú kertmoziktól az olyan különleges helyszínekig, mint egy hegyoldalba vájt amfiteátrum vagy egy romantikus kastélypark. A szúnyogriasztót ne hagyjátok otthon!

Fotó: Bordács Krisztina - We Love Balaton

Balatonalmádi Wesselényi Strand

1/14

8220 Balatonalmádi, Szent István sétány 6.

Több Infó

Címkék

Klasszikus filmeket láthattok a Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár és a város önkormányzata által szervezett Strandmozi vetítésein a Wesselényi strandon. 50 db pihenőszéket biztosítanak, a helyfoglalás érkezési sorrendben történik, ezért pikniktakarót, pokrócot érdemes magatokkal hozni!

A vetítések ingyenesek, további információt itt találtok.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Alsóörsi Amfiteátrum (Amfi)

2/14

8226 Alsóörs, Úttörő utca 2.

Több Infó

Csere-hegyen található, félkörívesre vájt sziklafal az egykori vöröskőbánya maradványa. A korábban is színházként működött Amfiteátrumot felújították, 2021-ben szórakoztató- és kulturális központ nyílt a helyén, a különleges helyszín most koncerteknek, előadásoknak és filmvetítéseknek ad otthont. A moziműsoron olyan magyar klasszikusok szerepelnek, mint A tanú vagy A legényanya. A jegyeket a helyszínen, az előadás előtt 1 órával lehet megvásárolni. 

Jegyár: 1500 Ft. További információt a honlapon találtok.

 

Fotó: Balkányi László - We Love Balaton

Csopak Forrás Kertmozi

3/14

8229 Csopak, Forrás utca 5.

Több Infó

Címkék

Aki hagyományos balatoni kertmoziélményre vágyik, a Forrás Kertmoziban megtalálja. Ha nincs már hely a piros műanyag székeken, le lehet heveredni egy pokrócra, de magunkkal hozhatjuk a saját ülőalkalmatosságunkat is, sőt az autósmozi élményének is hódolhatunk. Mint a legtöbb balatoni kertmoziban, itt is 21 órakor kezdődnek a vetítések. Mozijegyet a helyszínen este 8-tól lehet vásárolni. 

Jegyár: 1600 Ft. A moziműsort itt találjátok.

Fotó: Pont Csopak

Pont Csopak

4/14

8229 Csopak, Petőfi utca 2.

Plul-malom kertjében található Pont Csopak nem csupán egy vetítési helyszín, hanem egy találkozási pont is, ami koncerteknek és beszélgetéseknek is helyet ad. Havonta rendeznek itt kulturális eseményeket és vetítéseket, a programok pedig mindig egy-egy téma köré szerveződnek, a vetítéseket minden esetben kiegészítő programok, érdekes beszélgetések teszik teljessé, amelyek segítenek a látogatóknak a téma mélyebb megértésében és a feldolgozásban. Az idén július 23-án, augusztus 18–19-én és szeptember 9-én lesznek itt programok. 

Jegyár: 3500 Ft. További információt itt találtok.


Balatonakali kertmozi

5/14

8243 Balatonakali, Petőfi Sándor utca 2.

Több Infó

Címkék

A nosztalgikus kertmozi-életérzést a balatonakali kertmoziban is megkapjátok. A mozi közel hat évtizede működik, már több százezer – ha nem millió – nyaraló ült itt a vászon előtt. Itt is mindennap 9 órakor kezdődnek az előadások, jegyet a kezdés előtt egy órával tudtok váltani, és közönségkedvenc premierfilmekből válogathattok. A nézőtér közel 200 vendéget képes befogadni, így attól sosem kell tartani, hogy elfogynak a helyek.

Jegyár: 2000 Ft. Műsor és további infók a mozi hivatalos honlapján.

Fotó: Heim Alexandra - We Love Balaton

Fövenyes Kertmozi

6/14

8242 Balatonudvari-Fövenyes, Mozi utca 1.

Több Infó

Címkék

A fövenyesi kertmozi retró hangulattal, színes székekkel és idilli hangulattal vár. A település egy kis utcájában megbújó szabadtéri moziban nemcsak premier-, hanem művészfilmeket is nézhettek. Hollywood legfrissebb akciófilmjei és vígjátékai közül szemezgethettek ezen a nyáron is, a kicsiket pedig mesék és bábelőadások várják 1500 forintért. Amikor nem a filmeké a főszerep, koncertekre és színházi előadásokra is válthattok jegyet.

Mozijegy ára: 2000 Ft. Műsor és további infók a mozi hivatalos honlapján

Fotó: Sebestyén Blanka - We Love Balaton

Szigeti Kertmozi, Révfülöp

7/14

8253 Révfülöp, Sziget utca (Szigeti strand)

Több Infó

Címkék

A Szigeti strand retró hangulatú kertmozijában közvetlenül a Balaton partján élvezhetitek a gondosan válogatott premierfilmeket. A hét minden napján este 9-kor kezdődnek a vetítések, jegyet venni az előadás előtt egy órával lehet a helyszínen. Ha elfogynak a szabad helyek, egy pokrócra leheveredve is nézhetitek a vetítést. 

Jegyár: 2000 Ft. Műsor és további infók a mozi hivatalos honlapján. 

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

BÁNYA KERT

8/14

8256 Salföld, Szentistvánvölgyi utca

Több Infó

A Káli-medence szívében, a Salföld mellett található közösségi hely és koncerthelyszín bizonyos napokon kertmozivá alakul, külföldi és magyar klasszikusokat, művészfilmeket nézhettek meg. Hozzatok egy pokrócot, kérjetek egy pizzát, és élvezzétek az egykori kavicsbánya adta különleges miliőt!

A belépés ingyenes, tovább információt a Bánya KERT Facebook-oldalán találtok. 


Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Káli Fecske Étterem és Kulturális Központ

9/14

8256 Salföld, Templom utca 1.

Több Infó

Címkék

Salföld új közösségi helye, a Káli Fecske Étterem és Kulturális Központ tájba simuló, négy egységből álló épületegyüttese az étterem, a szálláshely és a kiállítótér mellett egy kertmoziként is működő, fedett szabadtéri színpaddal is rendelkezik. Itt csütörtökönként van kertmozi, péntekenként a színpad jazzkoncerteknek ad otthont, a hétvégéken pedig a Thália Nyárikert helyszíne. 

A mozi ingyenes, a műsort itt találjátok.

Fotó: Heim Alexandra - We Love Balaton

Panoráma Kertmozi

10/14

8314 Vonyarcvashegy, Fürdő utca 1.

Több Infó

Címkék

A vonyarcvashegyi Panoráma Kertmoziban mindig a legfrissebb amerikai alkotásokat láthatjátok, és nincs hiány gyerekfilmekből sem. Mivel a mozi a strand mellett található, akár közvetlenül a nap végi csobbanás után is célba vehetitek. 

Jegyár: 2000 Ft. További információ a mozi honlapján.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Festetics-kastély parkja

11/14

8360 Keszthely, Kastély utca 1.

Egészen különleges mozihelyszín a keszthelyi Festetics-kastély parkja, ahol augusztus 4-én a Csinibaba, 17-én a Hadik című filmet vetítik. A padok száma limitált, ezért érdemes pokróccal, pikniktakaróval készülni a nyár egyik legromantikusabb programjára. A szervezők egyébként más kastélyokban tartanak vetítéseket, nézhettek filmet Somogyváron, a Szent László Nemzeti Emlékhelyen, a dégi Festetics-kastély és a sümegi Püspöki Palota kertjében is. 

Jegyár: 1500 Ft. A részleteket itt olvashatjátok.

Fotó: Bordács Krisztina - We Love Balaton

Balatonlelle Kertmozi

12/14

8638 Balatonlelle, Hortenzia utca 1.

Több Infó

Címkék

A néhány évvel ezelőtti felújításnak köszönhetően a Balaton egyik legmodernebb kertmozijában nézhetitek a premierfilmeket. A lellei kertmozi egyik nagy előnye, hogy nemcsak helyben, hanem online is meg lehet venni a jegyeket, sőt még az ülőhelyet is kiválaszthatjuk. A mozi gyerekelőadásoknak is otthont ad a vetítések előtt.

Jegyár: 1800 Ft. Műsor és további infók a mozi hivatalos honlapján.

Fotó: Heim Alexandra - We Love Balaton

Ancsika Kertmozi és Kultkert

13/14

8636 Balatonszemes, Kossuth Lajos utca 2.

Több Infó

Címkék

A balatonszemesi kertmoziban, ami a déli part legrégebbi kertmozija, a hamisítatlan nosztalgikus hangulat multiplex dolby surround hanghatással találkozik. A nézőtér fedett, így esőben is megtartják a a vetítéseket, a plédeket pedig ingyen kapják a fázós mozilátogatók. A műsorkínálat színes, de leginkább családi filmek, vígjátékok és animációs filmek kerülnek műsorra. A jegyeket a helyszínen és online is meg lehet venni.

Jegyár: 1900 Ft. A részleteket itt találjátok
 

Fotó: Sebestyén Blanka - We Love Balaton

Zamárdi Kertmozi

14/14

8621 Zamárdi, Kossuth Lajos utca 14.

Több Infó

Címkék

Nemrég új fejezet kezdődött a négyszáz férőhelyes, 5.1-es hangrendszerrel felszerelt mozi életében: nemcsak filmvetítési helyszínként, hanem szabadtéri színpadként is működik, színházi és gyerekeknek szóló előadások, komoly- és könnyűzenei koncertek is szerepelnek a műsorban, érkeznek standupelőadók, és improvizációs/szituációs színházi játékokra is beülhetünk. A mozit felújították, öltözőt alakítottak ki a fellépőknek, és épült egy büfé is.

A mozijegyek 2000 Ft-ba, a színházi programok jegyárai 29006900 Ft-ba kerülnek. További információt a mozi Facebook-oldalán találtok. 

Hasonló tartalmak

Admin mode