strand & sport

szerkesztés

Matrac, lángos, strandröpi: 10 top minősítésű strand a nyárvégi hétvégékre

Szerzők

  • We Love Balaton

2020. 08. 12. 14:34

Augusztusban kifogástalan idő lesz, leszámítva néhány záport, ezért most már tényleg elő a gumimatracokkal és a naptejekkel, és irány valamelyik strand! És hogy melyik? A Balatoni Szövetség Kék Hullám Zászló minősítése alapján ötcsillagos strandok közül mutatunk be most tízet, amik szolgáltatásaikkal kiemelkednek a többi közül. Fontos: a strandok zsúfoltak lesznek, mindenki ügyeljen a távolságtartásra és tartsa be a járványügyi előírásokat!

Fotó: Sebestyén Blanka - We Love Balaton

Gyenesdiás Diási Játékstrand

1/10

8315 Gyenesdiás, Strand utca 3.

Több Infó

Címkék

Nem véletlenül hívják Játékstrandnak a helyet: minden korosztály talál magának valamilyen aktív programot a vízben és a parton is.  A strandfoci- és streetballpályák mellett teqball, asztalitenisz, tengó, petanque, szabadtéri sakk, nyíltvízi vízilabdapálya és vízikosár is van, az animátorok pedig sportversenyekre hívják a vállalkozó kedvű strandolókat. Ez a strand kapta 2020-ban a Kék Hullám Zászlós 5 csillagos helyek közül is a legmagasabb pontszámot a Balatoni Szövetségtől.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Vonyarcvashegy Lidó strand

2/10

8314 Vonyarcvashegy, Fürdő utca 1.

Több Infó

Címkék

A homokos partszakasszal is rendelkező, infrastruktúrából tényleg csillagos ötös strand a vízi és szárazföldi sportok, a pörgés és a sétányon büszkén végighordozott strandtestek találkozóhelye, ahol szinte mindig van valamilyen meccs a strandröpipályán. Itt szörfözni is megtanulhatsz, ha elég erős a szél, de vízisíre, SUP-ra vagy wakeboardra is pattanhatsz. Érdemes korán letenni a pokrócot egy árnyékos helyre, hétvégén tele a strand.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Balatongyöröki strand

3/10

8313 Balatongyörök, Kossuth Lajos utca (vasútállomással szemben)

Több Infó

Címkék

Sokak szerint innen a legszebb a panoráma az északi parton (talán csak a közeli, nemrég megújult balatonedericsi strand mondhat magáénak hasonlót), hiszen gumimatracról csodálhatod a szigligeti várat és a tanúhegyek sorát. A gyerekeknek a kisebbfajta élményparkot jelentő játszótér, a sportembereknek a vízi aerobic és a szörfözés jelenthet vonzerőt, és azok a strandolók is megtalálják a számításukat, akik nem elégednek meg a lángos-hekk-palacsinta trióval és újhullámos, bisztrós ételekre vágynak. Nekik a Mango Beach, a Party Csóka és a gluténmentes lángost is kínáló Black Sheep letesztelése ajánlott két csobbanás között. 

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Szigligeti strand

4/10

8264 Szigliget, Soponyai út, hrsz. 887/2

Több Infó

Címkék

A szigligeti strand sok visszatérő vendég számára nem csupán egy helyszín a fürdőzésre, hanem egy életre szóló szerelem. Hiába vannak tágasabb és több aktív programot kínáló strandok, a kilátás, a gyönyörűen gondozott gyep, a sok bringát befogadó tárolók, az infrastruktúra és az árnyas fák miatt örök kedvenc ez a partszakasz, és akkor Oszi bácsi keszegsütődéjét még nem is említettük. Ide télen is érdemes ellátogatni: lehet korcsolyázni, szaunázni, január elsején pedig csobbanni is.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Balatonfüred Kisfaludy strand

5/10

8230 Balatonfüred, Aranyhíd sétány

Több Infó

Címkék

Az Aranyhíd sétány mentén található Kisfaludy strand úgy őrizte meg családias hangulatát, hogy közben rengeteg program és játék közül lehet választani. Az örökmozgó gyerekeknek csúszdapark, élménymedence és játszótér, a passzívabb pihenést preferálóknak könyvtár áll a rendelkezésükre. Ezen kívül az őrzött biciklitároló, a baba-mama szoba, a mozgássérültek számára is használható infrastruktúra emeli ki az átlagos szolgáltatásokat nyújtó strandok mezőnyéből.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Balatonfüred Esterházy-strand és élményfürdő

6/10

8230 Balatonfüred, Tagore sétány

Több Infó

Címkék

A Tagore sétány keleti végén található Esterházy-strand az exkluzív kategóriát jelenti az északi parton, ami a parkosított plázsnak, a tihanyi panorámának, az élményfürdőnek, a pihenőteraszoknak és a sportpályáknak köszönhető. És persze az arisztokratikus hangulatnak: a reformkor itt nyaraló arisztokratái és kalandorai is itt mártóztak volna meg a hűs habokban, ha tehették volna.

Fotó: Kiripolszky Csongor - We Love Balaton

Csopak strand

7/10

8229 Csopak, Örkény sétány 1.

Több Infó

Címkék

Itt találod a Balaton legnagyobb strandra épült csúszdáját, ami több mint tíz méter magasságból indul, és ez a strand gondolt először a szabadúszókra és a digitális nomádokra: ingyen wifivel, laptop- és telefonmegőrzővel, valamint az ezek töltésére alkalmas állomással várja a freelancereket. Ha Csopakon strandolnál, érdemes már reggel megérkezni, mert a nagyon népszerű, de nem hatalmas méretű fürdőhely korlátozásokat vezetett be a beengedhető vendégek számát illetően, hogy biztosítja a vírushelyzetben a 16 négyzetméter/fő területet.

Fotó: Balkányi László - We Love Balaton

Zamárdi Nagystrand

8/10

8621 Zamárdi, Margó Ede sétány

Több Infó

Címkék

Több mint három kilométernyi strand, ahol a legzsúfoltabb hétvégén is találunk helyet. A kilátás a Tihanyi-félszigetre első számú, a víz sekély, a hosszú sétányon pedig kora reggel futni is lehet egy jót. Aki nagyon jót szeretne enni, orientálódjon a partszakasz Szántód felőli végére, ahol a 2019-es Strandétel-verseny győztese, a Tiki Beach Bisztró található. 

Balatonföldvár Keleti strand

9/10

8623 Balatonföldvár, Somogyi Béla utca

Több Infó

Címkék

A város hajóállomásától keletre, Szántód-Kőröshegy vasútállomástól néhány percnyire található. Az árnyas terület utca felőli részét homokos sportpályák – kosárlabda-, strandröplabda-, focipálya – foglalják el, és sok strandolót vonz a 9 méter magas, több mint 80 méter hosszú csúszda is. A strand 2017-ben egy 42 méter hosszú, 1000 négyzetméteres fövenyes partszakaszt kapott, és itt üzemel a Viharsarok Vitorlás Központ is, ahol katamaránozhatsz vagy szörfórákat vehetsz. A strand egyetlen hátránya, hogy nincs elég parkolóhely a közelben.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Balatonberény községi strand

10/10

8649 Balatonberény, Balaton utca 6.

Több Infó

Címkék

A családias hangulatú berényi strandon olyan érzésünk támadhat, mintha megállt volna az idő, ugyanakkor a nosztalgikus környezet mellett a szolgáltatások hozzák azt, amit elvárhatunk egy, a déli part nyugodtabb szakaszán levő strandtól. A kisgyerekes családoknak külön ideális a hely, csendes, árnyas ligetek, nagy játszótér és gyermekmedence is van. Aki sportolna, birtokba veheti a kültéri fitneszgépeket, szombatonként pedig színvonalas sportprogramok zajlanak a „Mozdulj Balaton” rendezvénysorozat keretében.

Hasonló tartalmak

Admin mode