Szponzorált / aktív

szerkesztés

Mesebeli szállás, különleges éttermek, aktív és kevésbé aktív programok a Balaton partján, SZÉP-kártyával

Szerzők

  • sponsored WLB

2020. 05. 22. 9:53

Végre újra lehet kirándulásokat vagy éppen pihenést tervezni a Balaton környékére is: íme néhány szuper program, szállás és étterem ötlet, ahol a SZÉP-kártyánkkal is tudunk fizetni!

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

BalatoniBob Szabadidőpark

1/6

8175 Balatonfűzfő, Uszodai utca 2.

Címkék

A BalatoniBob Veszprémtől tíz kilométerre, Balatonfűzfőn, gyönyörű erdei környezetben helyezkedik el. A szabadidőparkban két bobpálya található, összesen 1,5 kilométeres hosszúságban. A panorámapálya különlegessége a 360 fokos kanyar és a fantasztikus kilátás. A bobpályák mellett egy 15 méteres kilátó, erdei játszótér, „hintóka” és erdei fitness-park várja a látogatókat.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Kalóz Strandbisztró

2/6

8242 Balatonudvari-Fövenyes, Strand utca 1.

Címkék

Beachfood újragondolva, avagy élet az olajos lángoson túl. A Kalóz forradalmasította a strandgasztronómiát, sőt a We Love Balaton történetének első strandételversenyét is megnyerte. Izgalmas hideg levesek, extra burgerek, töltött lepény, harcsa&krumpli, amik mellé jól csúsznak a helyi borok, balatoni kézműves szörpök, sörök és pálinkák.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Villa Kabala

3/6

8264 Szigliget, Kamonkői út 40.

Címkék

Farkas István festő egykori mediterrán villája hatalmas terasszal és a csodálatos balatoni kilátással, prémium ételekkel és helyi, kiváló borokkal tökéletes választás a balatoni feltöltődéshez. A villaépületben két szinten összesen hat szoba várja vendégeket, a Villa Kabala Szigliget legfelső részén található. Érdemes lesz az elsők közt lenni a felújítás utáni május 28-i újranyitásnál!

Fotó: Heim Alexandra - We Love Balaton

Kistücsök

4/6

8636 Balatonszemes, Bajcsy Zsilinszky út 25.

Címkék

A Kistücsök egy fogalom a hazai gasztronómiában, ami kockaabroszos kis vendéglőből vált Magyarország egyik legismertebb éttermévé úgy, hogy otthonos közvetlen bájából mit sem veszített. A déli parton, Balatonszemes központjában, több mint húsz éve működik Csapody Balázs étterme, az étlapon klasszikus fogásokat és merészebb kicsapongásokat is találunk, amikből degusztációs menü is választható.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Festetics-kastély

5/6

8360 Keszthely, Kastély utca 1.

Címkék

A keszthelyi Festetics-kastély az ország harmadik legnagyobb kastélya és egyben a leglátogatottabb is. A barokk kastélyhoz tartozik egy hatalmas park franciakerttel, angolparkkal, az időben visszarepítő szökőkutakkal és szobrokkal, valamint pálmaházzal és madárparkkal, amiben a kontinensen egyedülálló trópusihibiszkusz-állomány található. A kastélyon belül a fantasztikus, a világháborúban kalandos úton megmentett könyvtárat ajánljuk forrón. 

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Vitorlás Étterem

6/6

8638 Balatonlelle, Köztársaság út 14.

Több Infó

Címkék

A balatonlellei Vitorlás Étterem kínálatában egyszerre szerepelnek „újhullámos” és hagyományos ételek, itt egy nagyobb társaságban is talál mindenki olyat, ami megfelel az ízlésének. Közvetlen hely néhány száz méterre a Móló sétánytól, tágas, árnyas terasszal és profi kiszolgálással, valamint a boglári borvidék boraival.

Minden eddiginél kedvezőbb béren kívüli juttatások SZÉP-kártyával

Aki még idén szeretne dolgozóinak béren kívüli juttatásokat nyújtani, szerencsés helyzetben van, hiszen a megnövekedett keretösszeg és a csökkentett terhek együttesen teszik még kedvezőbbé a SZÉP-kártya használatát. A friss szabályozás csaknem megduplázza az elkölthető keretet és felére csökkenti a kártyára utalt összeg utáni adóterhet. A munkáltatónak az év végéig, azaz a 2020. április 22-től december 31-ig tartó időszakban nem kell szociális hozzájárulási adót (szocho) fizetnie a SZÉP-kártyára utalt béren kívüli juttatás után, azaz a jelenlegi adóteher 32,5 százalékról 15 százalékra csökken. Ezzel párhuzamosan a 2020-ban a kedvezményes adókulccsal adható rekreációs keretösszeg 450 ezerről 800 ezer forintra emelkedik, a költségvetési szerveknél pedig 200 ezerről 400 ezer forintra nő. Szintén a több mint 24,000 elfogadóhelyen díjmentesen használható – és a vállalatok számára is költségmentesen igénybe vehető – SZÉP-kártya mellett szól, hogy a különböző alszámlák keretösszegei kimondottan rugalmasan használhatóak fel. Szállásunkért, gyógyfürdő- és strandbelépőnkért például mindhárom alszámláról fizethetünk. A szálláshely zsebünkből ugyanúgy költhetünk például a hotel egyéb szolgáltatásaira is, míg a vendéglátás alszámlánk éttermekben, gyorséttermekben, munkahelyi menzán vagy akár a sokak által igénybe vett étel-házhozszállításkor is használható.

Cikkünk a SZÉP-kártya együttműködésével készült.
Legyél tagja te is az ország legnagyobb SZÉP-kártyás közösségének! Élvezd a SZÉP-kártya előnyeit és szerezz új élményeket országszerte! További részleteket a linken olvashatsz.

Hasonló tartalmak

Admin mode