gasztró

szerkesztés

Mikor nyitnak a balatoni éttermek?

Szerzők

  • We Love Balaton

2015. 04. 06. 2:00

Április és május már arról szól, hogy azok a kedvenc balatoni éttermeink is mozgolódnak, amelyek a hosszú téli álmot választják az egész éves nyitva tartás helyett. Január végén írt listánkat ismét átnéztük, és kiderült: áprilisban már Pavarottit üvöltő olasz pizzát és igazi magyaros kovászosuborka-krémlevest is találunk.

Baricska csárda, Balatonfüred

A Baricska Csárda nyitásának céldátuma április 17-e, addig a Baricska veszprémi testvérénél, a Chianti étteremnél érdemes próbálkozni.

Fotó: Baricska Csárda

Code Zero, Csopak

A portóiban érlelt marhabordát gyártó konténerek nyitására május 1-jéig kell várnunk, de akkor már esélyes, hogy egy egész vitorlásflotta fog az ajtókon dörömbölni valamilyen emberes húsáruért.

Fotó: Sebestyén Blanka - We Love Balaton

Ferenc-pince csárda, Tihany

Az egyik kedvenc balatoni csárdánk március közepén döntött úgy, hogy ideje készülni a szezonra, így aki arra jár, nézzen be, hogy idén is felkerült-e a kovászosuborka-krémleves az étlapra. Húsvét utánra teljes nyitva tartást ígérnek – egyedül a „szokásos kedd” a szünnap náluk.

Fotó: Ferenc-pince Csárda

Karolina Fűszerkertje, Tihany

Az Echo Residence Hotel teraszát (is) magába foglaló Karolina Fűszerkertje étterme bárányfartővel és kakukkfüves nyúlragulevessel megdobott húsvéti menüvel várt mindenkit, így érdemes próbálkozni: nem gondoljuk, hogy Karolina nagymama hagyna bárkit is éhesen távozni innen.

Fotó: Karolina Fűszerkertje

Kerekes-pince, Balatonalmádi

A balatonalmádi Kerekes-pince is elkezdte április 5-én a „rendes” üzemet malacsülttel és húsvéti nyitánnyal. Hozzájuk innentől kezdve hétvégenként bátran lehet kalandozni.

Fotó: Csongor Kiripolszky /WeLoveBalaton

Mauro Ristorante, Zamárdi

A zamárdi „olasz”, azaz a szeretett/utált Mauro Ristorante akkora visszaszámlálóval dolgozik a honlapján, amekkora „ciaót” a pincérek szoktak minden betérő vendégnek köszönni. Ebből a szolid szerkezetből azt szűrtük le, hogy a Mauro április 22-én kezdi ontani magából a pizzák mellett a maximumra tekert Pavarotti-áriák zúzását.

Fotó: Ádám Kiss /WeLoveBalaton

Márga bisztró (Bezárt)

Már meséltünk arról, hogy a Szent Donát-birtok éttermében csak a kilátás és a borok nem változnak idén: a Márga új hullámos ételekkel és egy fővárosi topétterem üzletvezetőjével akar a jónál is jobbat adni. Tesztelni ér a próbaüzemet, áprilisban minden pénteken, szombaton és vasárnap tartanak nyitva.

Fotó: Miklós Szabó / Márga Bistro

Öreg Harang borozó & étterem, Hévíz

A 2013-ban a Gault Millau által az év kisvendéglőjének választott Öreg Harang konyhája április 1-jétől indult be megint.

Fotó: Öreg Harang

Pajta Galéria, Salföld

művészek salföldi találkozóhelye is húsvétkor kezdte a tavaszi műszakot. Nem lennénk meglepve, ha az eddigi több mint száz kép mellé idén új fotók is kerülnének a falra.

Fotó: László Bagi - We Love Balaton

Spoon Il Mercato Étterem, Balatonakarattya

Az olasz konyhát Pavarotti nélkül tálaló akarattyai Il Mercato május 1-jétől kezdi a pizzák és pasták sorozatgyártását, ráadásul az eddig távol-keleti stílussal játszó Spoon Lodge idén már nem nyit ki újra, a megüresedő helyét pedig az Il Mercato foglalja be.

Róluk eddig is tudtunk:

Kővirág, Köveskál

Köveskált sosem érdemes elkerülni, a legjobb helyek közül a Kővirágon január végén alakítottak kicsit. Az új dizájnt már bőven lehet tesztelni: egész áprilisban péntek, szombat és vasárnap is nyitva tartanak.

Fotó: Sebestyén Blanka - We Love Balaton

Mi a kő, Köveskál

A Kővirág mellett a Mi a kő is már bőven nyitva van Köveskálon. Legalábbis erre utal, hogy Trombitás Tamásék vagy a mandulavirágzásról, vagy velős pacalról osztogatnak képeket Facebookon.

Fotó: Sebestyén Blanka - We Love Balaton

Söptei, Csopak

A csopaki Söptei Pincészet és Étterem február 5-én nyitott, egyelőre hétvégi üzemmódban, csütörtöktől vasárnapig tartanak nyitva. Csopakon még a Vígmolnár csárdába érdemes beülni.

Fotó: Balkányi László - We Love Balaton

Malackrumpli bisztró, Balatonfüred

A népszerű Malackrumpli kifejezetten nyári hely, ám nyitása sajnos még ennyire sem biztos. A helyet üzemeltető „fekete bárány”, Járosi Tamás azt írta évértékelőjében, egyelőre bizonytalanok benne, hogy kinyissanak-e, mivel nem elégedettek saját magukkal. Mi viszont másokkal együtt elégedettek voltunk velük, ezért reméljük, idén is lesz Malackrumpli.

Fotó: László Balkányi /WeLoveBalaton

Kistücsök étterem, Balatonszemes

A déli part stabil pontja, a Kistücsök csak egy rövid téli szünetet tartott. Január 16. óta ismét mindennap nyitva az étterem. Ide nem csak a szezonálisan megújuló étlap miatt érdemes betérni, hanem mert a környék felkapottabb éttermei és büféi erősen zárva vannak még.

Fotó: Sebestyén Blanka - We Love Balaton

Hegyi csárda, Balatonlelle-Kishegy

A borairól ismert balatonlellei Kishegy két népszerű étterme, a Majthényi-présház és a Hegyi csárda is május 1-jén nyit.

Fotó: Sebestyén Blanka - We Love Balaton

Majthényi-présház, Balatonlelle-Kishegy

A májusi nyitás ellenére a Majthényi-présházban csoportokat fogadnak korábban is, előzetes bejelentkezés alapján.

Fotó: Krisztina Bordács /WeLoveBalaton

BL Bavaria Yachtklub étterme, Balatonlelle

A balatonlellei BL Bavaria Yachtclub étterme is feliratkozott a figyelemre méltó hamburgeres helyek közé, és ezt április 1-je óta ki is lehet próbálni a kiülős teraszos étteremben.

Fotó: Lanka Sebestyén/WeLoveBalaton

Marina gyros & hamburger, Balatonföldvár

Balatonföldváron már bőven van hova kiülni: a kikötőben lévő népszerű Marina gyros & hamburger már március 6-án kinyitott.

Fotó: Viktória Vilhelm/Marina Gyros & Hamburger

Völgyhíd kávézó, Kőröshegy

Március 15-re tartogatta a nyitást a balatonföldvári autópálya-lehajtó mellett, a kőröshegyi völgyhíd alatt található Völgyhíd kávézó.

Fotó: Sebestyén Blanka - We Love Balaton

Paletta bistrobar és vinoteca, Balatonboglár

2014-ben igen megkedveltük a nemrég nyitott balatonboglári Paletta bisztrót a remek hamburgereivel és a vitorlavászonból varrt árnyékolóival. Idén várhatóan május közepén nyit a Paletta. Addigra viszont legalább már biztosan ki lehet ülni a vitorlák alá.

Fotó: Sebestyén Blanka - We Love Balaton

muKikötő étterem, Szigliget

A szigligeti Kikötő étterem akkor nyitott, amikor a szomszédos Oszi bácsi még a paprikás liszt felé se néz, de az első hajósok már a vízre merészkedtek: márciusban.

Fotó: Sebestyén Blanka - We Love Balaton

Hasonló tartalmak

Admin mode