éjszakai élet

szerkesztés

Mit csináljunk augusztus 20-án a Balatonon?

Szerzők

  • Molnár Zoltán

2019. 08. 19. 11:13

Összeszedtünk öt olyan programot, ami bizonyítja, hogy a Balatonon kifogyhatatlan a kreativitás. Hajós tűzijátéknézés, rockabilly buli és komolyzenei koncert is vár augusztus 19-20-án.

Nézd a tűzijátékot hajóról!

Fotó: Balatoni Hajózási Zrt. - Facebook

Alapvetés a tűzijáték minden augusztus 20-án (bár ehhez jogosan lenne néhány szava sok állattulajdonosnak), és idén is szinte minden tóparti település fellövi majd a rakétáit. Ez megszokott dolog, azonban az egészbe a Balatoni Hajózási Zrt, azaz Bahart visz egy csavart: tűzijátéknéző hajókat indítanak 19-én és 20-án. Ezek változóan nyugis sétahajók vagy épp pörgős bulihajók, és több kikötőből is kifutnak. Az árak 1500-4000 forintos fejenkénti sávban mozognak, bizonyos bankkártyával fizetve 10 százalék kedvezményt kaphatunk. További információkat és a hajók indulási helyeit és idejét itt találod.

Töltsd az ünnepet Ötvös Csöpivel!

Fotó: Csudai Sándor - We Love Balaton

Balatonszemes sok mindenről híres, de a hazai filmimádók számára ez az a zarándokhely, ahol a színész Bujtor István végső nyughelye is található. Szemes ezért filmfesztivállal emlékezik a Balatont annyira imádó Bujtorra. A versenyfilmek bemutatása mellett az utolsó napon, augusztus 20-án egy szentmisén Borza Miklós plébános áldást kér majd a Pogány Madonnára, elzarándokolhatnak a rajongók Bujtor sírjához, Bujtor-hajók indulnak a kikötőből, és lesznek fellépők is: Little G. Weevil, Ian Siegal (Nagy-Britannia), Ripoff Raskolnikov (Ausztria), Mischa den Haring (Hollandia).

Ámulj feldíszített vitorlásokon!

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Az egyetlen programunk, ami augusztus 19-én lesz, de megéri eljönni Badacsonyba ezen a napon. A szervezők úgy fogalmaznak, hogy tanúi lehetünk "egy igazán látványos vízi parádénak, az ország egyik legszebb vitorlás felvonulásának". A mólóról lesz ildomos megnézni a látványosságot, ami este 9-kor kezdődik a hajók kivonulásával és negyed 11-kor érnek vissza. Közte lesz tűzijáték, malacsütés, majd retro disco.

Bulizz rockabillyre Gyenesdiáson!

Fotó: WOW American Retro Diner‎ - Facebook

Az utóbbi években nagyon ráállt a rockabilly életérzésre Keszthely kis elővárosa, Gyenesdiás, ami a Los An Gyenes mellett augusztus 20-ra is hasonló stílusú programokat szervez. Augusztus 19-én és 20-án a Dream Beach Koktélbár szervezi az eseményt, aminek a csúcsa a második nap lesz. A rock'n'roll és rockabilly jegyében be lehet majd öltözni jampecnak, lesz divatbemutató, amerikai autóshow és két rockabilly koncert is (Moonshine Jamboree, Ed Philips and the Memphis Patrol). Eközben egész nap WOW American Retro Dinert tartanak az ötvenes évek amerikai ételeivel, amerikai palacsintával, hamburgerrel, shake-kel.

Hallgass komolyzenét a Mádl Ferenc téren!

Fotó: Németh László Művelődési Ház‎/Szegedi Classic Trio - Facebook

Manapság már az sem ördögtől való, ha valaki nem akar hatalmasat bulizni a nemzeti ünnepen, hanem nyugodtan ülne kicsit andalító muzsikát hallgatva. Tihany főterén erre lesz lehetőség némi táncjáték és az új kenyér felszeletelése után, a Szeged Classic Trio lép fel a következő szereposztásban: Varga Laura - fuvola, Vizsolyi Lívia - fagott, Klebniczki György - zongora. Mindhárman a Szegedi Tudományegyetem oktatói, Artisjus-díjas zenészek, akiknek már közös CD-je is megjelent, játszanak mindent a barokktól a musicalen át a kortárs komolyzenéig. Utána amúgy tűzijáték következik (a tihanyi mindig az egyik leglátványosabb a Balatonnál), majd utcabál zárja az estet.

További augusztus 20-i és hosszú hétvégi eseményeket a programajánlónkban találtok.

Hasonló tartalmak

Admin mode