infó

szerkesztés

Térképek, bédekkerek, útikönyvek – Íme a 2020-as nyár legjobb balatoni kalauzai

Szerzők

  • We Love Balaton

2020. 07. 26. 12:41

Évről évre egyre több kiadvány kapható a balatoni vendéglátóhelyeken, turisztikailag fontos helyszíneken, Tourinform-irodákban, amik segítenek eligazodni a nagy zajban az utazónak. Ezekből összeállhat számára egy kép, hol érdemes enni, hol érdemes strandolni, hol érdemes kalandparkozni, hol érdemes inni egy rizlinget a borteraszon. Bemutatjuk hát a szívünkhöz legközelebb állókat.

Fotó: Heim Alexandra - We Love Balaton

We Love Balaton "Insider"

1/6

A legfontosabb nyilván az az ingyenes kiadvány, amit mi magunk írtunk. Mint a beharangozó cikkben is írásba öntöttük, az idei útikönyvünk (amit az első, 2018-as kiadás címe után a mai napig csak "Insider"-nek becézünk a szerkesztőségben) nehezített terepen jött létre, ezért a 2019-es nyári könyv újragondolása lett. Ugyan több tavalyi fejezet hiányzik belőle, de találtok olyan új tartalmakat, mint a vírus elleni védekezéshez és biztonságos nyaraláshoz adott tippek, hosszú hétvégés bringatúrák és persze új toplisták és interjúk. Keressétek a kiemelt vendéglátóhelyeken és a Tourinformokban!

Fotó: Heim Alexandra - We Love Balaton

100 jó hely a Balatonon

2/6

Nem véletlen tettük ezt az ingyenes kiadványt a toplista második helyére, ugyanis mi magunk is tettünk bele pár ötletet, mely helyek kerüljenek bele. A 100 jó helybe rajtunk kívül többek közt olyan személyek ajánlották kedvenc placcaikat, mint a műsorvezető Borbás Marcsi, a Kistücsök étterem atyja, Csapody Balázs vagy épp Sütis Móni, az északi part cukrászdai csúcsembere.

Fotó: Heim Alexandra - We Love Balaton

Balaton Magazin

3/6

A 100 jó helyhez hasonlóan a Balaton Magazin is a Nagyon Balaton programsorozat roppant kellemes mellékterméke, ami kötelező kellék a strandra. Az ingyenesen hozzáférhető lap annak ellenére tele van érdekfeszítő cikkekkel, hogy a korábbi évekkel ellentétben most nem a (részben elmaradt) fesztiválokra helyezi a hangsúlyt. Interjúk, novellák, versek, programajánlatok váltják egymást, és még a We Love Balaton is részt vett két cikk megírásában. Hogy Fellinit idézzük: "Vegye, vigye!" (Itt online is megrendelheted.)

Fotó: Heim Alexandra - We Love Balaton

Kóstold körbe!

4/6

Minden évben jelentkezik a tó körüli minőségi vendéglátást művelők ligájának saját füzetkéje, amin a Balatoni KÖR tagjai jelenhetnek meg. A Laposa Borbirtoktól a Fürjes Udvarházig sok szolgáltató prezentálja magát és ajánlja kiváló portékáját. Ha nem engedünk a minőségből, hallgassunk az itt leírtakra, és keressük a kiadványt a KÖR-tag helyeken!

Fotó: Heim Alexandra - We Love Balaton

Balaton 2020 Gasztrokalauz (Magyar Konyha)

5/6

A Magyar Konyha júliusi-augusztusi száma mellé lehet beszerezni a 333 helytippet (ebből 55 új hely) tartalmazó kiskönyvet. Az egyik legfontosabb hazai nyomtatott gasztronómiai lap szerkesztősége azt üzeni, ezeket a helyeket nyugodt szívvel ajánlják (meg azt is, hogy a Balaton még mindig "agyoncsaphatatlan"). Irány az újságárus!

Fotó: Heim Alexandra - We Love Balaton

Balatoni Gasztrotérkép

6/6

Már ötödszörre került nyomdaprés alá az asztalterítő méretűre hajtogatható Gasztrotérkép, ami szigorúan szubjektív alapon mutatja meg, hol érdemes a tó körül enni-inni (ezért ne csodálkozzunk, ha ikonikus, kifejezetten ismert helyek hiányoznak róla). A színes térképen a szerzők is megjegyzik: mint navigációs eszközre, ne támaszkodjunk a kiadványra, de kalauznak hasznos lehet.

Hasonló tartalmak

Admin mode