gasztró

szerkesztés

Üres hassal Siófokon

Szerzők

  • Gottschling Gyula

2014. 04. 19. 2:00

Hol egyél, ha Siófokon jársz? Éttermi tippek a főtértől a Petőfi sétányig, pizzától a thai levesig. Jótanácsok az étlapok böngészéséhez, helyi segítséggel.

A gourmandok ritkábban emlegetik Siófokot, mint Balatonszemest, vagy Balatonfüredet. Mégsem kell csak a mirelitkrumpli-rántotthús kombinációnál maradnod, ha Siófokon jársz. Segítségül hívtuk a kínálatot kiválóan ismerő helyi barátunkat, az idézetek tőle származnak.

Fotó: Sebestyén Blanka - We Love Balaton

Bella Italia Restaurant

1/8

Régóta működő olasz étterem a siófoki főtér sarkában, szemben a szintén régi motorosnak számító Marcipán cukrászdával. „Az ételek minősége és borok választéka egyaránt Siófok első számú olasz éttermévé teszik. Megunhatatlan kedvencem a pizza Amore (pármai sonka, koktélparadicsom, rukkola, parmezán) paradicsom - dupla adag mozzarella alappal és hozzá zöldalmás limonádé.”

Cím: 8600 Siófok, Fő tér 4.
Facebook

Fotó: Sebestyén Blanka - We Love Balaton

Roxy Kávézó & Étterem

2/8

A főtér túlsó oldalán található népszerű Roxy étlapját inkább a magyarostól a pizzáig ívelő világkonyha jellemzi. „Csupa nehéz döntés vár a betérőkre. Vetreceleves cipóban vagy négysajtkrémleves gnoccival? Ropogós kacsacomb vagy baconbe göngyölt szarvasgerinc vaníliás birspürével? Napi ajánlatukkal és akciós pizzájukkal pedig nem véletlenül az egyik legsikeresebb ételkiszállítók a városban.”

Roxy Étterem és Pizzéria
Cím: 8600 Siófok, Szabadság tér 1.
Facebook

Repeta Gastro Club

3/8

A Roxytól kb 10 méterre, az utca túloldalán, egy nyolcvanas évekből itt maradt árkádsor alatt húzódik meg a Repeta Gastro Club. Igazi gasztrokocsma. A laza beszélgetős beüléstől a menüzésen át egészen az esti bulizásig lefedi az igényeket.”

Fotó: Sebestyén Blanka - We Love Balaton

Mala Garden****

4/8

8600 Siófok, Petőfi sétány 15/a

Több Infó

Címkék

Távol-keleti étterem az egész Balaton-parton sincs. Leszámítva a siófoki Mala Garden étterem-wellness hotelt, ami viszont szó szerint a Balaton-parton található. „Nyáron szombatonként bulizni is lehet az étteremben. Étlapjáról távol-keleti és magyar fogásokat egyaránt választhatunk, kihagyhatatlan a thai zöldséglevesük.

Fotó: Sebestyén Blanka - We Love Balaton

Öreg Halász vendéglő

5/8

A 7-es úton Zamárdi felé haladva, a Siófok tábla elhagyása után azonnal feltűnik az út mentén az Öreg Halász Vendéglő. Eltéveszteni nehéz, a teljesen fából épült, kopjafákkal díszített épület leginkább egy mesebeli varázslólakra, vagy egy óriásra épített szaunára hasonlít. Számomra egy bizarr időkapszula. Kockás terítő, alapból maszatos pohár és (fáradt) goromba pincér bácsi. Viszont a házias ízek kedvelőinek vitathatatlanul az egyik kedvence halas és hagyományos ételeivel is. Az étlap megdöbbentően széles választékkal rendelkezik.”

Öreg Halász vendéglő
Cím: 8600 Siófok, Zamárdi utca 10.
Facebook

Piroska Csárda és Fogadó

6/8

Az Öreg Halásztól csak párszáz métert kell továbbmenni a Piroska Csárdáig. Az úttól beljebb lévő étterem előtti füves területet nyaranta ringlispilek és egyéb vásári mulatságok szerkezetei töltik be. „Igazi klasszikus étlappal rendelkezik, és minden elvárást teljesít. A hagymás rostélyos és ropogósra sült csülök erősen ajánlott a betérőknek. Kiemelten gyerekbarát hely a benti játszóhelyiséggel és külön gyerek étlapjával.”

Fotó: Sebestyén Blanka - We Love Balaton

Diner Amerikai Étterem

7/8

Szezonális ajánlat az áprilisban még éppen csak éledező siófoki bulinegyedből, a Petőfi sétányról. „Berendezése, hangulata és a zene miatt még nekem is reflexből Ponyvaregény-szerű mozdulatokat kell elfojtanom, a kicsiknek pedig vissza sem kell fogni magukat. Kedvencünk a bélszínes wrap és a pulykás-sajtos  szendvics. Dokumentumfilmekben látható mennyiségű ételek is kaphatóak náluk.”

Fotó: Sebestyén Blanka - We Love Balaton

Brownie Café & Restaurant Lounge

8/8

Szintén szezonális sütiző-grillező, a Petőfi sétány végén. „A kedves kiszolgálás már nem is számít a frissen grillezett ételek illata és a vendégekre folyamatosan hulló hűsítő vízpermet mellett. A nevét pedig nem véletlenül kapta a legendás sütiről... Nyári non-stop nyitva tartásával a hajnali bulizós éhségrohamra is ajánlom.”

Hasonló tartalmak

Admin mode