aktív

szerkesztés

Szerelem a tó körül – Valentin-napi programok a Balatonnál

Szerzők

  • Szekernyés Tünde

2023. 02. 10. 16:26

Van, aki lázad ellene, van, aki már tavaly óta ezt várja – de az mindenkire igaz, hogy egy kis kikapcsolódás, indokolt vagy indokolatlan ünneplés nem árthat! Mivel idén Valentin-nap hétköznapra esik, úgy gondoltuk, hogy kitoljuk a szerelmesek ünneplését egész hétvégéig. Négy kategóriában gyűjtöttünk programokat, amik között biztosan találtok legalább egy kedvetekre valót, de akár sorban is kipipálhatjátok mindet. Tipp: az összegyűjtött események egyedül vagy barátokkal, családdal is épp elég szórakoztatóak!

Fotó: Heim Alexandra - We Love Balaton

Fitt pároknak

1/4

Vannak, akik még ünnepkor sem hajlandók lemondani az edzésről. Szerencsére van köztes megoldás is, és a mozgást szórakozással, közösségi élményekkel köthetjük össze. Február 12-én páros váltóra vagy szinglifutamra nevezhetünk be a Szerelmes Füred futóversenyenszombaton pedig két vezetett túra közül választhatunk: megnézhetjük a Pét környéki sziklákat és a Várpalotai Homokbányát, vagy elmerülhetünk Szigliget kevésbé ismert látványosságaiban.

Tipp: Ha inkább önállóan fedeznétek fel a térséget, ebben az összeállításban biztosan találtok olyan kirándulóhelyet, ahol még nem jártatok korábban.  

Fotó: Fabó-Kovács Vivien - Gasztrohegy

Ha a hasatokon keresztül vezet az út

2/4

A randik jolly jokere egy jól sikerült ebéd, vacsora. Ha tele a has, és túl vagyunk néhány pohár finom boron, rosszul már biztosan nem alakulhat az este.
Február 16-án a Wine & Vinyl Bar & Store-ban erről gondoskodik a Bortársaság: 5 tételen keresztül járhatunk utána annak, hogy milyen az, amikor a termőterület a szőlőfajtával kivételes párost alkot. Gasztrokalandokra is számíthatunk a Badacsonyon: a Gasztrohegy februári kiadásán a vadak és az erdőben fellelhető hozzávalók kerülnek reflektorfénybe  és a tányérokra. A gasztrotúrát – az előző évekhez hasonlóan – mi alkotjuk meg magunknak, a finom falatok és a köztük lévő ismerkedés, lelassulás pedig most sem marad el.  

Fotó: Kleb Zsófi - We Love Balaton

Kultúrával szerelmeskedőknek

3/4

A Balaton körül is bőven vannak lehetőségek a kulturális kikapcsolódásra. Ha itt töltjük a Valentin-napot vagy az azt követő hétvégét, érdemes egybekötni a kirándulást vezetett sétákkal, kiállítások vagy egy színdarab megnézésével!
Február 18-án 15 órától a 198 éve született Jókai nyomába eredhetünk Füreden. Megismerhetjük a Laborfalvi Rózával töltött Füred-fürdői életét, és számos anekdota, humoros történet is színezi a városi sétát. A veszprémi Hangvillában pedig Szálinger Balázs rendezésében mutatják be Petőfi utolsó éveiből fennmaradt drámatöredékét, a Karaffát. A költő által írt két prózai jelenetet míves, verses formában szövi tovább az előadás, amely szórakoztató ellentétet hoz létre az eperjesi hiéna brutális történetével. Az előadást 17-től több alkalommal is megnézhetjük. 

Tipp: Az elmúlt időszakban több érdekes balatoni kiállítás is nyílt, amikről itt olvashattok bővebben. Megnézhetitek többek között a nemrég elhunyt neoavantgárd művész, Bak Imre műveit a balatonfüredi Vaszary Galériában, a Balaton Retro tárlata pedig a régi balatoni nyarakat idézi meg 1930 és 1980 között használt tárgyakkal és plakátokkal.  

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Dallamos randik

4/4

Ha legszívesebben táncra perdülnénk az örömtől, senki ne fogja vissza magát! Február 14. és 16. között külföldi és hazai zenészek koncertjein bulizhatunk a veszprémi Papírkutyában és Expresszó Klubban
Az amerikai Brooklyn Decker bár egy hatalmas kalap alá rejti arcát, dalaiban kitárulkozik, és egy személyes, szentimentális utazásra hív minket is. Ha viszont pörgősebb dallamra vágyunk, 16-án a cumbia műfajával ismerkedhetünk meg egy kolumbiaimagyar koprodukciónak köszönhetően. Fellép az Expresszóban a Los Orangutanes és a Maguaré. Hogy mindenki elégedett legyen ezen a hétvégén, ellátogathatunk az Almádiak napjára, ahol a gyerekek is díjazni fogják az Alma együttessel ünnepelt Valentin-napot.  

Hasonló tartalmak

Admin mode